Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ιταλία και το Βέλγιο λόγω απεργιών σε αεροπορικές πτήσεις

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ιταλία και το Βέλγιο λόγω απεργιών σε αεροπορικές πτήσεις

Δημοσίευση από petros »

Η δράση του προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων πραγματοποιείται στην πιο πολυσύχναστη περίοδο ταξιδιού και εν μέσω καύσωνα ρεκόρ στην Ευρώπη

Οι απεργίες του προσωπικού των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών έχουν καθηλώσει εκατοντάδες πτήσεις και έχουν αφήσει χιλιάδες ταξιδιώτες αποκλεισμένους στην Ευρώπη στο αποκορύφωμα της πολυάσχολης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Στην Ιταλία , περίπου 1.000 πτήσεις, τόσο εσωτερικές όσο και διεθνείς, ακυρώθηκαν ως αποτέλεσμα της απεργίας του πληρώματος εδάφους, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου και των αεροπορικών εταιρειών.

Άλλες 120 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν και να φτάσουν από το αεροδρόμιο του Σαρλερουά του Βελγίου ακυρώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, εξαιτίας της στάσης πιλότων της οικονομικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair λόγω συνθηκών εργασίας.

Μόνο η απεργία της Ιταλίας άφησε 250.000 ταξιδιώτες αποκλεισμένους σε ένα από τα κορυφαία τουριστικά σημεία του κόσμου.

Έρχεται εν μέσω καύσωνα ρεκόρ , που περιγράφεται από την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ως «ένας από τους πιο έντονους όλων των εποχών», που θα φέρει θερμοκρασίες τουλάχιστον 40 βαθμούς Κελσίου στη Ρώμη και 48 βαθμούς Κελσίου στα νησιά Σικελία και Σαρδηνία.

Η απεργία του πληρώματος εδάφους, που διεκδικεί μια νέα συλλογική σύμβαση έξι χρόνια μετά τη λήξη της προηγούμενης, επρόκειτο να διαρκέσει από τις 10 π.μ. (0800 GMT) έως τις 18:00 (16:00 GMT).

Το αεροδρόμιο της Ρώμης ακυρώθηκαν 200 πτήσεις, ανέφεραν οι αρχές.

Οι πτήσεις της Malta Air, η οποία διαχειρίζεται τις μεταφορές για τη Ryanair και τις άλλες οικονομικές αεροπορικές εταιρείες Vueling και Ita Airways, επηρεάστηκαν επίσης αφού οι πιλότοι συμμετείχαν στην απεργία.

Υπήρξαν 150 ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια του Μιλάνου, ενώ δεκάδες άλλες ακυρώθηκαν στο Τορίνο και το Παλέρμο.

Ο υπουργός Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, κάλεσε τους απεργούς να ασκήσουν «κοινή λογική» ώστε «να μην βλάψουν εκατομμύρια άλλους εργαζόμενους και τουρίστες».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αεροπλάνα”