Η JPMorgan θεωρεί τη δικαστική νίκη της XRP για το Ripple ορόσημο για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

Η JPMorgan θεωρεί τη δικαστική νίκη της XRP για το Ripple ορόσημο για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης

Δημοσίευση από petros »

Σύμφωνα με την JPMorgan, η βασική δικαστική απόφαση υπέρ της εταιρείας πληρωμών μέσω blockchain Ripple σηματοδοτεί μια μνημειώδη νίκη για ολόκληρη τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και παρέχει σαφήνεια σχετικά με το τι πληροί και τι όχι ως ασφάλεια.

Μια γιγάντια νίκη για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης

Την Πέμπτη, η ομοσπονδιακή περιφερειακή δικαστής Analisa Torres αποφάσισε ότι οι αγορές διακριτικών XRP μέσω χρηματιστηρίων δεν ήταν συναλλαγές τίτλων. Η απόφαση επικροτήθηκε από την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων και τους παρατηρητές της αγοράς όπως η JPMorgan, που πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα θα βοηθήσει στη δημιουργία μεγαλύτερης ρυθμιστικής σαφήνειας.

«Αυτή η απόφαση είναι αναμφίβολα μια νίκη-ορόσημο για τον κλάδο. Παρέχει νομική σαφήνεια και υπεράσπιση σχετικά με το τι συνιστά και τι δεν συνιστά ασφάλεια και αυτό το συνολικό αποτέλεσμα είναι υπέρ αυτού που πολλοί στη βιομηχανία υποστήριζαν», δήλωσαν οι στρατηγοί της JPMorgan σε μια έκθεση έρευνας την Παρασκευή.

Οι αναλυτές σημείωσαν ότι η έλλειψη σαφών κανόνων του δρόμου είχε ωθήσει τις μεγάλες δεξαμενές κεφαλαίων στο περιθώριο και επίσης «επιβράδυνε την καινοτομία, την υιοθέτηση και τη συνολική αποτίμηση των κρυπτογραφικών οικοσυστημάτων».

Συγκεκριμένα, ορισμένα χρηματιστήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είχαν προηγουμένως διακόψει τη διαπραγμάτευση του XRP αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ισχυρίστηκε ότι ήταν τίτλος τον Δεκέμβριο του 2020. Η ρυθμιστική αρχή εκείνη την εποχή υπέβαλε μήνυση κατά της πλατφόρμας blockchain και των στελεχών της, CEO Brad Garlinghouse και ο συνιδρυτής Christian Larsen ισχυρίζεται ότι δεν κατοχύρωσε το XRP ως ασφάλεια πριν προσφέρει στο κοινό μάρκες αξίας άνω των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ανταλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase , Kraken , BitStamp και Crypto.com έσπευσαν τώρα να κάνουν ξανά το XRP διαθέσιμο στους χρήστες των ΗΠΑ μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Δεν έχει τελειώσει ακόμα;

Αν και η νίκη της Ripple είναι απίστευτα ανοδική, οι αναλυτές της τράπεζας πιστεύουν ότι ο αγώνας για ρυθμιστική σαφήνεια δεν έχει ακόμη τελειώσει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η SEC πιθανότατα θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο 2ο Circuit και μπορεί επίσης να συνεχίσει να εκκινεί παρόμοιες υποθέσεις στο μέλλον.

Παρ 'όλα αυτά, πιστεύουν ότι η βιομηχανία κρυπτογράφησης "έχει πλέον δημιουργήσει ισχυρότερο έδαφος προς το παρόν, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει τις τρέχουσες υποθέσεις, καθώς και τον ρυθμό περαιτέρω δικαστικών διαφορών, αλλά σε υψηλό επίπεδο, δεν πιστεύουμε ότι η ρυθμιστική προεξοχή απλώς εξαφανίζεται, απλώς μειώνεται."

Μετά από ένα παραβολικό ράλι μετά την ετυμηγορία, η τιμή του XRP υποχώρησε 7,5% για να διευθετηθεί γύρω στα 0,72 $ τη στιγμή της δημοσίευσης. Το πέμπτο μεγαλύτερο crypto είναι τώρα πίσω κάτω από το BNB Coin (BNB) αφού το ξεπέρασε για λίγο , σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οικονομία”