Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Η υπηρεσία ασφαλείας του Κιέβου ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαί

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Η υπηρεσία ασφαλείας του Κιέβου ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαί

Δημοσίευση από mixalis »

Η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές τον Οκτώβριο σε μια ισχυρή έκρηξη που σκότωσε τρεις ανθρώπους.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ανέλαβε την ευθύνη για πρώτη φορά την Τετάρτη για μια επιχείρηση δολιοφθοράς που κατέστρεψε σοβαρά τη ρωσικής κατασκευής Γέφυρα Κερτς που συνδέει την κατεχόμενη Κριμαία με τη Ρωσία τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Βασίλ Μαλιούκ, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), δήλωσε ότι η υπηρεσία του βρίσκεται πίσω από την επίθεση, μιλώντας σε σχόλια που προβλήθηκαν στην τηλεόραση.

«Υπήρχαν πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις, ειδικές επιχειρήσεις. Θα μπορούμε να μιλήσουμε για μερικά από αυτά δημόσια και δυνατά μετά τη νίκη, δεν θα μιλήσουμε καθόλου για άλλα», είπε ο Malyuk.

«Είναι μια από τις ενέργειές μας, δηλαδή η καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας στις 8 Οκτωβρίου πέρυσι».

Η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές τον Οκτώβριο σε μια ισχυρή έκρηξη, με Ρώσους αξιωματούχους να λένε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα φορτηγό που ανατινάχθηκε ενώ διέσχιζε τη γέφυρα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Η γέφυρα χτυπήθηκε από μια νέα επίθεση αυτόν τον μήνα, αλλά ο Malyuk δεν έκανε καμία αναφορά στο ποιος ήταν πίσω από αυτήν.

Η γέφυρα μήκους 19 χιλιομέτρων είναι η μόνη άμεση σύνδεση μεταξύ του δικτύου μεταφορών της Ρωσίας και της χερσονήσου της Κριμαίας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Στρατός και άμυνα”