Ο Νέιθαν Άκε έχει προβληματίσει τη Μάντσεστερ Σίτι με τον τραυματισμό ενόψει της νέας σεζόν

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Ο Νέιθαν Άκε έχει προβληματίσει τη Μάντσεστερ Σίτι με τον τραυματισμό ενόψει της νέας σεζόν

Δημοσίευση από mixalis »

Ο Νέιθαν Άκε προκάλεσε τραυματισμό στη Μάντσεστερ Σίτι εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αφού απέκρουσε την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου για την προετοιμασία της σεζόν .

Ο Άκε τελευταίο μόλις μισή ώρα της νίκης 2-1 της Σίτι επί των πρωταθλητών της Μπουντεσλίγκα στην Ιαπωνία, δίνοντας στον Πεπ Γκουαρδιόλα λόγο ανησυχίας καθώς ετοιμάζεται να υπερασπιστεί το στέμμα της στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ολλανδός ξεκίνησε το παιχνίδι στο Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας, αλλά χάλασε στο πρώτο ημίχρονο μετά από μια αβλαβή σύγκρουση με τον Κίνγκσλεϊ Κόμαν της Μπάγερν.

Ο Άκε κατέβηκε κρατώντας τον δεξί του αστράγαλο και παρόλο που επέστρεψε στο γήπεδο, δυσκολεύτηκε να αποτινάξει το χτύπημα.

Ο Γκουαρδιόλα έσπευσε να ανταποκριθεί στην ενόχληση του Άκε, χωρίς να ρισκάρει απομακρύνοντας τον αμυντικό και στη θέση του τον Μανουέλ Ακάντζι μόλις 30 λεπτά μετά το ματς.

Η Σίτι θα ελπίζει ότι ο Άκε δεν έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και θα είχε ενθαρρυνθεί από το ότι μπορούσε να ξεφύγει από το γήπεδο αντί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει φορείο.

Ο 28χρονος ήταν ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της Σίτι την περασμένη σεζόν, καθώς ο σύλλογος ολοκλήρωσε ένα ιστορικό τρεμπλ.

Έκανε 41 εμφανίσεις και σημείωσε τρία γκολ, σε μια εκστρατεία όπου χρησιμοποιήθηκε ως επί το πλείστον ως αριστερό μπακ από τον Γκουαρδιόλα.

Ο τραυματισμός του Άκε μπορεί να ωθήσει τον σύλλογο να συνάψει συμφωνία για τον Κροάτη αμυντικό Josko Gvardiol, ο οποίος ήταν ένας από τους κορυφαίους στόχους της Σίτι αυτό το καλοκαίρι.

Θεωρήθηκε ότι ήταν κοντά στο να φέρουν τον σέντερ μπακ της RB Leipzig στο Etihad σε συμφωνία ρεκόρ 90 εκατομμυρίων λιρών, αλλά ο επικεφαλής του συλλόγου του Γερμανού είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων.

Χωρίς τον Άκε, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να εξασφαλίσει μια νίκη επί των πρωταθλητών της Μπουντεσλίγκα, τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην ασιατική περιοδεία της.

Ο James McAtee, ο οποίος πέρασε την περασμένη σεζόν ως δανεικός στη Sheffield United, άνοιξε το σκορ για τη City. Κάνοντας χτύπημα από κοντά, αφού ο Yann Sommer's είχε σώσει την προσπάθεια του Julian Alvarez.

Ο Γάλλος επιθετικός Mathys Tel ισοφάρισε την Μπάγερν εννέα λεπτά πριν, αλλά το παιχνίδι διευθετήθηκε με ένα γκολ του αμυντικού της City, Aymeric Laporte.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά”