Η Greta Gerwig απαντά στο τρολάρισμα από τους δεξιούς κριτικούς της Barbie

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Η Greta Gerwig απαντά στο τρολάρισμα από τους δεξιούς κριτικούς της Barbie

Δημοσίευση από mixalis »

Μετά από κριτική, συμπεριλαμβανομένης της καύσης κούκλας, η σκηνοθέτις είπε ότι η ταινία της είναι «μια πρόσκληση για όλους να συμμετάσχουν στο πάρτι».

Μετά από κριτική, συμπεριλαμβανομένης της καύσης κούκλας, η σκηνοθέτις είπε ότι η ταινία της είναι «μια πρόσκληση για όλους να συμμετάσχουν στο πάρτι».

Η διευθύντρια της Barbie, Γκρέτα Γκέργουιγκ, απάντησε στην επίθεση των δεξιών στις ΗΠΑ λέγοντας ότι είναι «μια πρόσκληση για όλους να συμμετάσχουν στο κόμμα».

Σε συνέντευξή της στους New York Times , η Gerwig ρωτήθηκε αν είχε προβλέψει «το βαθμό στον οποίο οι δεξιοί ειδήμονες επικρίνουν την ταινία ως «ξύπνια» και καίνε τις Μπάρμπι τους». Ο Gerwig, ο οποίος συνέγραψε την ταινία καθώς και τη σκηνοθεσία είπε: «Σίγουρα, υπάρχει πολύ πάθος. Η ελπίδα μου για την ταινία είναι ότι είναι μια πρόσκληση για όλους να συμμετάσχουν στο πάρτι και να αφήσουν πράγματα που δεν μας χρησιμεύουν απαραιτήτως είτε ως γυναίκες είτε ως άνδρες».

Και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι σε όλο αυτό το πάθος, αν το δουν ή ασχοληθούν με αυτό, μπορεί να τους δώσει λίγη από την ανακούφιση που έδωσε σε άλλους ανθρώπους».

Τα φεμινιστικά θέματα της Barbie έχουν προκαλέσει την οργή συντηρητικών σχολιαστών όπως ο Ben Shapiro, ο οποίος έκαψε τις κούκλες Barbie σε ένα βίντεο στο YouTube και η Ginger Luckey Gaetz, σύζυγος του Ρεπουμπλικανό βουλευτή Matt Gaetz, ο οποίος είπε ότι η ταινία «παραμελεί να ασχοληθεί με οποιαδήποτε έννοια πίστης ή οικογένειας. , και προσπαθεί να ομαλοποιήσει την ιδέα ότι άνδρες και γυναίκες δεν μπορούν να συνεργαστούν θετικά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Gerwig απάντησε στην κριτική ότι η Mattel, στην οποία ανήκει η σειρά κούκλων Barbie και στέλεχος της παραγωγής της ταινίας, παρενέβη δημιουργικά στην παραγωγή της, ιδιαίτερα σε μια σκηνή όπου ένας χαρακτήρας περιέγραψε τις κούκλες ως «σεξιστικές και φασίστες». «Δεν ήταν σαν να πήρα ποτέ την πλήρη σφραγίδα της έγκρισης από τον [Mattel], όπως «το αγαπάμε!» Πήρα μια δοκιμαστική, «Λοιπόν, εντάξει. Βλέπω ότι θα το κάνετε αυτό, οπότε προχωρήστε και θα δούμε πώς θα πάει ». Αλλά αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι, και είχα πίστη όταν ήταν εκεί μέσα και το είδαν ότι θα το αγκάλιαζαν, όχι θα το πολεμούσαν. Ίσως στο τέλος της ημέρας, η θέλησή μου να το έχω μέσα ήταν πιο ισχυρή από οποιαδήποτε άλλη θέληση να το βγάλω».

Παρά τις αντιδράσεις της δεξιάς, η Barbie έχει ήδη γίνει τεράστια επιτυχία, καταγράφοντας το υψηλότερο αριθμό των εγκαινίων ποτέ για γυναίκα σκηνοθέτη με 356 εκατομμύρια δολάρια (276 εκατομμύρια £, 527 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας), συμπεριλαμβανομένων 162 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ. Μετά από τέσσερις ημέρες κυκλοφορίας, το παγκόσμιο εισόδημα υπολογίζεται τώρα στα 414 εκατομμύρια δολάρια .
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τέχνες”