Τι είναι 5XX Σφάλμα διακομιστή. Λύση στο πρόβλημα

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Τι είναι 5XX Σφάλμα διακομιστή. Λύση στο πρόβλημα

Δημοσίευση από mixalis »

Οι κωδικοί κατάστασης HTTP διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ του διακομιστή ενός ιστότοπου και του προγράμματος περιήγησής σας. Συχνά, οι κωδικοί κατάστασης γίνονται αντιληπτοί κάθε φορά που υπάρχει πρόβλημα. Γνωστά και ως μηνύματα σφάλματος, οι κωδικοί κατάστασης HTTP 5xx εμφανίζονται εάν ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια ζητούμενη σελίδα. Οι κωδικοί κατάστασης 5xx ταξινομούνται σε διάφορες ομάδες και η καθεμία υποδεικνύει διαφορετικό σφάλμα ή πρόβλημα.

Τι είναι το σφάλμα διακομιστή 5xx;

Ένα σφάλμα HTTP 5xx αποτελεί ένδειξη ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από τον διακομιστή. Όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, το πρόγραμμα περιήγησής σας στέλνει ένα αίτημα στον διακομιστή του ιστότοπου προορισμού. Δημιουργείται ένα σφάλμα διακομιστή 5xx Google σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με τον διακομιστή. Τα σφάλματα διακομιστή 5xx ενεργοποιούνται εάν ο διακομιστής αναγνωρίσει ότι αντιμετώπισε πρόβλημα ή δεν μπορεί να εκτελέσει ένα αίτημα.

Θα πρέπει να δοθεί μια επεξήγηση που περιγράφει λεπτομερώς την αιτία του σφάλματος και εάν είναι μόνιμο ή όχι. Οι ειδοποιήσεις σφάλματος 5xx εμφανίζουν σφάλματα από την πλευρά του διακομιστή όπου ο διακομιστής ενός ιστότοπου δεν κατάφερε να εκτελέσει ένα αίτημα για οποιονδήποτε λόγο.

Κυρίως αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από τον ιστότοπο, τον υπολογιστή ή τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως θελήσετε να καταλάβετε εάν οι τεχνικοί συντηρούν τον διακομιστή για να εντοπίσουν και να λύσουν το πρόβλημα.

Οδηγός για σφάλματα διακομιστή HTTP 5XX:

Υπάρχουν διάφορα σφάλματα διακομιστή 5xx. Διατίθενται με μεμονωμένους κωδικούς απόκρισης που διευκολύνουν τον εντοπισμό ενός προβλήματος. Ως κάτοχος ιστότοπου, είναι σημαντικό να κατανοείτε τους διαφορετικούς κωδικούς κατάστασης 5xx και τι σημαίνουν. Ας τα συζητήσουμε παρακάτω.

500 – Internal Server Error

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές μήνυμα που συναντούν οι χρήστες του Διαδικτύου. Παρουσιάζει ένα γενικό σφάλμα διακομιστή που παρουσιάζεται εάν ο διακομιστής δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.

501 – Not Implemented

Αυτό το σφάλμα σημαίνει ότι ο διακομιστής δεν μπορεί να αναγνωρίσει το αίτημα που δημιουργήθηκε ή δεν μπορεί να εκτελέσει το αίτημα για διάφορους λόγους. Συχνά, αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκύψει εάν ο διακομιστής δεν είναι ενημερωμένος. Αυτό είναι ένα σπάνιο σφάλμα που μπορεί να λυθεί εύκολα με την ενημέρωση του διακομιστή ιστού

502 – Bad Gateway

Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται εάν ο διακομιστής λειτουργεί ως διακομιστής μεσολάβησης ή πύλης και ο κρίσιμος διακομιστής δημιουργεί μια μη έγκυρη απόκριση.

503 – Service Unavailable

Αυτό το σφάλμα υποδεικνύει ότι ο διακομιστής δεν είναι διαθέσιμος τη δεδομένη στιγμή. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερφόρτωση ή συντήρηση. Συχνά, αυτό το ζήτημα είναι προσωρινό και ο χρήστης πρέπει να προσπαθήσει να ανανεώσει τη σελίδα για να δει αν λειτουργεί.

504 – Gateway Timeout

Ακριβώς όπως η κατάσταση 502, αυτό το πρόβλημα υποδεικνύει ότι ο διακομιστής λειτουργούσε ως διακομιστής μεσολάβησης ή πύλης. Το σφάλμα 504 θα παρουσιαστεί όταν ο κρίσιμος διακομιστής δεν ανταποκρίνεται εγκαίρως.

505 – HTTP Version Not Supported

Ένας διακομιστής ιστότοπου ενεργοποιεί αυτόν τον στατικό κώδικα εάν δεν υποστηρίζει ή δεν είναι συμβατός με την έκδοση πρωτοκόλλου HTTP που χρησιμοποιείται στο απαιτούμενο μήνυμα. Ο διακομιστής δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει το αίτημα με την ίδια κύρια έκδοση με τον χρήστη του ιστότοπου. Η απάντηση θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα σύστημα που να εξηγεί γιατί η έκδοση δεν είναι συμβατή. Υπογραμμίζει επίσης τα διαφορετικά πρωτόκολλα με τα οποία είναι συμβατός ο διακομιστής.

506 – Variant Also Negotiates

Αυτός ο κώδικας δείχνει ότι υπάρχει σφάλμα στην εσωτερική διαμόρφωση του διακομιστή. Υποδεικνύει επίσης ότι ο επιλεγμένος εναλλακτικός πόρος έχει ρυθμιστεί για να συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση σαφούς περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ιδανικό όριο στη διαπραγματευτική διαδικασία.

507 – Insufficient Storage

Σε αυτήν την περίπτωση, ο κώδικας εμφανίζεται όταν η προσέγγιση δεν μπορούσε να εκτελεστεί στον πόρο επειδή δεν μπορεί να διατηρήσει την απαιτούμενη αναπαράσταση για την οριστικοποίηση του αιτήματος. Ακριβώς όπως το σφάλμα διακομιστή 503, αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση. Ο κωδικός κατάστασης εμφανίζεται λόγω της ενέργειας του χρήστη.

508 – Loop Detected

Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται εάν ο διακομιστής ακυρώσει μια λειτουργία λόγω ενός απεριόριστου βρόχου που προσδιορίζεται κατά τον χειρισμό ενός αιτήματος "Βάθος: άπειρο". Η κατάσταση δείχνει ότι η όλη λειτουργία ήταν ανεπιτυχής.

510 – Not Extended

Αυτό το σφάλμα διακομιστή παρουσιάζεται εάν το αίτημα που δημιουργήθηκε δεν πληροί την πολιτική για την απόκτηση του πόρου. Όταν συμβεί αυτό, ο διακομιστής στέλνει όλες τις πληροφορίες πίσω στον πελάτη για να δημιουργήσει ένα μεγάλο αίτημα.

511 – Network Authentication Required

Αυτό το σφάλμα συμβαίνει όταν ο πελάτης θέλει να επικυρώσει τον εαυτό του για πρόσβαση στο δίκτυο. Μια περιγραφή απάντησης από αυτό το σφάλμα θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν σύνδεσμο πόρων που επιτρέπει στους χρήστες να παρουσιάσουν τα διαπιστευτήριά τους.

Πως να εντοπίσετε έναν κωδικό σφάλματος 5xx;

Ο προσδιορισμός ενός σφάλματος HTTP 5xx μπορεί να είναι δύσκολος εάν βρίσκεται αποκλειστικά σε μία σελίδα. Αυτό το σφάλμα είναι πιο διαδεδομένο για τους κατόχους ιστότοπων που είχαν πολλές σελίδες. Αυτό σημαίνει ότι η αξιολόγηση κάθε σελίδας μία προς μία μπορεί να είναι χρονοβόρα και κουραστική.

Αν υποθέσουμε ότι διευθύνετε μια επιχείρηση, η επιθεώρηση των ιστοσελίδων σας μία προς μία μπορεί να βλάψει τον οργανισμό οικονομικά. Θα μπορούσατε να ζητήσετε από τους χρήστες σας να σας ειδοποιήσουν μόλις αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα 5xx. Εάν κανείς δεν ειδοποιήσει, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να καταλάβετε ότι έχετε πολλά 500 σφάλματα.

Για να επιταχύνετε τη διαδικασία προσδιορισμού αυτών των σφαλμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα εργαλεία SEO. Ορισμένες επιπλέον υπηρεσίες μπορούν επίσης να σας δώσουν έναν έλεγχο μιας σελίδας. Η υιοθέτηση προηγμένων υπηρεσιών είναι κρίσιμης σημασίας, επειδή τα μόνιμα σφάλματα 500 ενδέχεται να εμποδίσουν τους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας.

Πότε εμφανίζονται 500 σφάλματα στον κύκλο αίτησης-απόκρισης HTTP;

Ο πελάτης και το πρόγραμμα περιήγησής σας συνδέονται με έναν διακομιστή ιστού για να εμφανίσουν μια ιστοσελίδα σε μια διαδικασία γνωστή ως κύκλος αιτήματος-απόκρισης. Όταν υπάρχει πρόβλημα, εμφανίζεται το σφάλμα 500 κατά την τελική φάση του κύκλου. Ας μάθουμε πώς γίνεται η διαδικασία.
  • Το πρόγραμμα περιήγησης αποστέλλει το όνομα IP του ιστότοπου στους διακομιστές ονομάτων τομέα (DNS). Το DNS προσφέρει την αριθμητική διεύθυνση IP του ιστότοπου.
  • Μια υποδοχή σύνδεσης IP ξεκινά στη διεύθυνση IP
  • Το πρόγραμμα περιήγησης αποστέλλει μια ροή δεδομένων HTTP μέσω της υποδοχής
  • Σε απόκριση, το πρόγραμμα περιήγησης λαμβάνει μια ροή δεδομένων HTTP από τον προτιμώμενο διακομιστή ιστού. Εάν υπάρχει πρόβλημα με τον διακομιστή, αυτή η ροή δεδομένων θα έχει τον κωδικό σφάλματος 500 που εμφανίζεται στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
Εναλλακτικές λύσεις προγράμματος περιήγησης ή πελάτη για απαντήσεις 5xx

Ενώ μια απόκριση 5xx ενεργοποιείται κυρίως από σφάλμα διακομιστή, οι χρήστες του προγράμματος περιήγησης μπορούν να βρουν μια λύση στο πρόβλημα. Πολλές φορές το πρόβλημα είναι προσωρινό και το μόνο που χρειάζεται είναι να περιμένετε μερικά λεπτά και να φορτώσετε ξανά τη σελίδα. Ακολουθούν ορισμένες άλλες εναλλακτικές λύσεις για την επίλυση της δυσκολίας προβολής από την πλευρά του πελάτη.

1. Επαναφόρτωση της σελίδας

Μπορείτε απλώς να φορτώσετε ξανά την ιστοσελίδα σας πατώντας το F5 στα Windows. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, θα χρειαστεί να πατήσετε το Cmd και να το μετακινήσετε μαζί πριν κάνετε κλικ στο R. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να τροφοδοτήσετε ξανά τη διεύθυνση URL. Θυμηθείτε, εάν αντιμετωπίσατε σφάλμα διακομιστή 500xx σε μια ιστοσελίδα κατά την υποβολή μιας πληρωμής, δεν θα πρέπει να φορτώσετε ξανά. Εάν το κάνετε, ενδέχεται να καταλήξετε να υποβάλετε πολλές παραγγελίες.

2. Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

Η κρυφή μνήμη στον υπολογιστή είναι ένα στοιχείο λογισμικού ή υλικού που αποθηκεύει δεδομένα για να διασφαλίσει ότι τα μελλοντικά αιτήματα για συγκεκριμένα δεδομένα μπορούν να παρέχονται γρήγορα. Τα δεδομένα που φυλάσσονται σε μια κρυφή μνήμη ενδέχεται να είναι ένας προηγούμενος υπολογισμός ή ένα αντίγραφο δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε διάφορες περιοχές. Για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη στο Chrome, πατήστε F12. Τώρα κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το κουμπί Reload και πατήστε το πλήκτρο Shift. Κάντε κλικ στην άδεια προσωρινή μνήμη και στη φόρτωση σκληρού δίσκου. Εάν χρησιμοποιείτε τον Firefox, πατήστε Shift και κάντε κλικ στο reload.

Σημασία της εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης

Θα πρέπει να εκκαθαρίζετε τακτικά την προσωρινή μνήμη από τον ιστότοπό σας για διάφορους λόγους. Ποντάρισμα στις ρυθμίσεις σας, η προσωρινή μνήμη στον ιστότοπό σας μπορεί να αυξηθεί και να χρησιμοποιήσει πολύ χώρο στο δίσκο στον προσωπικό σας υπολογιστή. Να θυμάστε ότι η προσωρινή μνήμη μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας όταν περιηγείστε στο Διαδίκτυο.

Η εκκαθάριση των δεδομένων προσωρινής μνήμης βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων, βελτιώνει τις σελίδες του ιστότοπού σας και βελτιώνει την απόδοση του προσωπικού σας υπολογιστή. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ένας ιστότοπος εμφάνιζε απαρχαιωμένο περιεχόμενο ακόμα και μετά την ενημέρωση του; Αυτό μπορεί να οφείλεται στην κρυφή μνήμη. Συχνά, τα δεδομένα που αποθηκεύονται στην κρυφή μνήμη εμποδίζουν τη φόρτωση του ενημερωμένου περιεχομένου. Αφού διαγράψετε τα αποθηκευμένα δεδομένα, μπορείτε στη συνέχεια να ανακτήσετε τη νέα έκδοση του ιστότοπού σας.

Σε διάφορα ζητήματα που βασίζονται σε ιστότοπους, η κρυφή μνήμη είναι υπεύθυνη για διάφορα προβλήματα. Αυτό εξηγεί γιατί ο σχεδιαστής ιστού, ο προγραμματιστής ή η υποστήριξη IT σάς ζητά να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη πριν από οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα.

Βλέποντας ότι η προσωρινή μνήμη αποθηκεύει δεδομένα ιστότοπου, μπορείτε να καθορίσετε τους ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν από τις αποθηκευμένες πληροφορίες. Εάν θέλετε να βελτιώσετε την ασφάλεια των δεδομένων και το απόρρητο, τότε η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης είναι το μόνο που πρέπει να κάνετε.
  • Διαγράψτε τα cookies του προγράμματος περιήγησης: Η διαγραφή των cookies από το πρόγραμμα περιήγησής σας βοηθά στην απελευθέρωση χώρου και ενισχύει την ασφάλεια. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εκκαθάρισης των cookies και κάθε πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο. Στο Chrome, για παράδειγμα, κάντε κλικ σε περισσότερα εργαλεία στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησής σας. Ολοκληρώστε την εργασία διαγράφοντας τα δεδομένα περιήγησης.
Εντοπισμός σφαλμάτων των σεναρίων του διακομιστή σας για την επίλυση 500 σφαλμάτων
Τα σενάρια από την πλευρά του διακομιστή μπορούν να δημιουργήσουν 500 σφάλματα. Εκτός από την εξερεύνηση κοινών σφαλμάτων κώδικα κατάστασης HTTP, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την απόδοση σε γλώσσες δέσμης ενεργειών διακομιστή για να απεικονίσετε λεπτομερή μηνύματα για εντοπισμό σφαλμάτων. Για παράδειγμα, στην PHP, χρησιμοποιήστε το display_errors για να καταγράψετε σφάλματα ή να τα απεικονίσετε στην οθόνη. Στον διακομιστή πληροφοριών Διαδικτύου (IIS), ελευθερώστε το πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση φιλικών μηνυμάτων σφαλμάτων HTML για να εμφανίσετε τα μηνύματα του προγραμματιστή. Εάν αντιμετωπίσετε 500 σφάλματα, ελέγξτε τα σενάρια του διακομιστή σας για τα ακόλουθα ζητήματα.

1. Εξουσιοδότηση διακομιστή

Όταν οι εξουσιοδοτήσεις είναι εσφαλμένες, ο διακομιστής δεν θα εκτελεί σενάριο. Για παράδειγμα, οι εξουσιοδοτήσεις για δέσμες ενεργειών CGI και PHP θα πρέπει να ρυθμιστούν στο 0755 (-rwxr-xr-x).

2. Χρονικό όριο PHP

Εάν ο διακομιστής συνδέεται με εξωτερικές υπηρεσίες, είναι πιθανό να λήξει. Εάν λήξει το χρονικό διάστημα πολλών συνδέσεων, μπορεί να εμφανιστεί ένα σφάλμα 500. Αναλύστε τους κανονισμούς χρονικού ορίου λήξης και τη διαχείριση σφαλμάτων στο σενάριό σας. Η εύρεση αυτών μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία, καθώς οι συνδέσεις με ροές δεδομένων RSS και βάσεις δεδομένων θα διακόψουν το σενάριο. Σε αυτή την περίπτωση, η απλούστερη λύση θα ήταν η εξάλειψη των εξωτερικών συνδέσεων.

3. Χρόνος λήξης διακομιστή

Οι χαμένες επανεκκινήσεις, οι συνδέσεις διακομιστή και πολλές κλήσεις ταυτόχρονα μπορούν να προκαλέσουν ένα χρονικό όριο λήξης διακομιστή. Αναλύστε το σενάριο για να αποτρέψετε αυτό να συμβαίνει συχνά.

4. Δομή σε αρχεία .htaccess

Ένα σφάλμα σε ένα αρχείο .htaccess μπορεί να εμποδίσει τη φόρτωση σελίδων. Για να ελέγξετε εάν το .htaccess σας προκαλεί προβλήματα, ίσως θέλετε να το μετονομάσετε, να αφαιρέσετε το αρχείο και να φορτώσετε ξανά τη σελίδα.

5. Σφάλματα Pearl Script και CGI

Όταν μια ιστοσελίδα με την επέκταση .cgi ή .pl παράγει σφάλμα #500, θα πρέπει να αξιολογήσετε το σενάριο. Βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία CGI σας είναι αποθηκευμένα σε αυθεντική μορφή ASCII. Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να το ανεβάσετε στον κατάλογο CGI-bin και σε λειτουργία ASCII. Θα χρειαστεί επίσης να ελέγξετε την ταυτότητα οποιωνδήποτε λειτουργικών μονάδων Perl χρειάζονται για το συμβατό σας Script.

Επίδραση των σφαλμάτων 5xx στο SEO

Όταν η Google λαμβάνει ένα σφάλμα 5xx σε έναν ιστότοπο, το πιθανότερο είναι ότι θα μειώσει την κατάταξη του ιστότοπου. Μπορεί ακόμη και να το απελευθερώσει από το ευρετήριο, επειδή τέτοια σφάλματα δίνουν στους χρήστες μια κακή εμπειρία. Η διόρθωση σφαλμάτων διακομιστή 5xx μπορεί να είναι δύσκολη. Επιπλέον, η εύρεση του ακριβούς προβλήματος που παρουσιάζουν και της εύκολης λύσης είναι επίσης δύσκολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να βρείτε λύση σε αυτά τα προβλήματα προσαρμόζοντας τον κώδικα της σελίδας. Μπορεί να θέλετε να συνεργαστείτε με διαχειριστές διακομιστή και προγραμματιστές για να λάβετε βοήθεια. Θυμηθείτε, οι μηχανές αναζήτησης αντιπαθούν το σφάλμα διακομιστή 5xx google και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τα διορθώσετε αμέσως.

Μια μηχανή αναζήτησης δεν μπορεί να διεισδύσει και να αξιολογήσει τον ιστότοπό σας εάν λαμβάνει σφάλματα 503 και 500. Αυτό υποδηλώνει επίσης ότι 500 κωδικοί σφάλματος μπορούν να δώσουν στους χρήστες σας μια κακή εμπειρία και να επηρεάσουν αρνητικά την ευρετηρίαση και την κατάταξη του ιστότοπού σας.

Η κατάταξη του ιστότοπού σας ενδέχεται να μην πέσει αμέσως όταν εμφανιστεί ένα σφάλμα 5xx. Πρέπει να υπάρξουν διάφορες περιπτώσεις 503 απαντήσεων σε περισσότερες από μία εβδομάδα ή ακόμη και δύο προτού αποσυρθεί η σελίδα σας από το ευρετήριο της Google.

Πως να διορθώσετε 500 κωδικούς σφαλμάτων

Συχνά, ο προσδιορισμός της προέλευσης ενός σφάλματος 5xx μπορεί να είναι δύσκολος. Αυτά τα σφάλματα κωδικού κατάστασης μπορεί να προκύψουν εάν τα αρχεία είναι κατεστραμμένα ή λείπουν, εάν υπάρχουν σφάλματα στα σενάρια ή εάν πραγματοποιηθούν μη συμβατές αναβαθμίσεις. Εάν αντιληφθείτε ότι έχετε σφάλμα διακομιστή 5xx, υπάρχουν διάφορες επαληθεύσεις που πρέπει να ελέγξετε όπως φαίνεται παρακάτω.

Επαναφόρτωση της σελίδας. Ορισμένα από αυτά τα ζητήματα είναι προσωρινά και μπορείτε να τα λύσετε εύκολα ανανεώνοντας την ιστοσελίδα σας.

1. Αφαιρέστε τα cookies

Συχνά, τα σφάλματα 5xx προκαλούνται από cookies που συνδέονται με τον ιστότοπο. Η διαγραφή τους και η επαναφόρτωση του προγράμματος περιήγησής σας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος. Για να το πετύχετε αυτό, μεταβείτε στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας και επιλέξτε διαγραφή. Για να εξαλείψετε τα cookie για ορισμένα gadget, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα στα cookie πριν τα διαγράψετε. Φορτώστε ξανά τη σελίδα σας και επιβεβαιώστε εάν ο κωδικός σφάλματος απεικονίζεται.

2. Αναλύστε το αρχείο καταγραφής σφαλμάτων στον ιστότοπο

Προσδιορίστε τυχόν αναβαθμίσεις ή αλλαγές που μπορεί να έχετε κάνει πρόσφατα στο σύστημα. Μπορείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις σας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Αναλύστε τον ιστότοπό σας, προσδιορίστε και αναλύστε τυχόν πρόσθετα που μπορεί να έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα. Γυρίστε τα πίσω μέχρι να λύσετε το πρόβλημά σας.

Το αναβαθμισμένο λογισμικό μπορεί επίσης να προκαλέσει σφάλμα διακομιστή 5xx. Εάν λείπουν αρχεία, ανεπιτυχείς αναβαθμίσεις ή κατεστραμμένα αρχεία στον ιστότοπό σας, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσετε απαντήσεις 5xx. Εάν έχετε αναβαθμίσει πρόσφατα το λογισμικό σας, ίσως θελήσετε να το απεγκαταστήσετε και να το εγκαταστήσετε ξανά.

Τα νέα πρόσθετα και τα θέματα ενδέχεται να μην είναι συμβατά με λογισμικό που έχει εγκατασταθεί πρόσφατα. Δοκιμάστε να εντοπίσετε το πρόβλημα απενεργοποιώντας τα πρόσθετα ένα-ένα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

3. Επικοινωνήστε με τον κεντρικό υπολογιστή του διακομιστή σας

Εάν το πρόβλημα παραμένει, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον οικοδεσπότη σας για να διαπιστώσετε το πρόβλημα. Οι πιθανότητες είναι υψηλές ότι θα προσέξουν ήδη το πρόβλημα ή ο ιστότοπος μπορεί να υποβάλλεται σε συντήρηση. Η επικοινωνία θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα.

4. Τα σενάρια από την πλευρά του διακομιστή μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα

Εάν εμφανιστούν 500 σφάλματα στον ιστότοπό σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να αναλύσετε τα σενάρια του διακομιστή σας για να προσπαθήσετε να επιλύσετε το ζήτημα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διευκολύνετε τη διαδικασία.

Επιβεβαιώστε τις εξουσιοδοτήσεις διακομιστή για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστές. Το σενάριο εξουσιοδοτήσεων CGI ή PHP θα πρέπει να ρυθμιστεί σε 0755 (-rwxr-xr-x).

Εάν ο διακομιστής δεν μπορεί να συνδεθεί με εξωτερικές υπηρεσίες, μπορεί να υπάρξει ένα χρονικό όριο PHP. Ελέγξτε τις οδηγίες χρονικού ορίου λήξης της αξιολόγησης και τον χειρισμό σφαλμάτων. Θυμηθείτε, ο εντοπισμός αυτού μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία. Σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως χρειαστεί να καταργήσετε τις εξωτερικές συνδέσεις για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Πολλές κλήσεις που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα χρονικό όριο λήξης διακομιστή εκτός από τις χαμένες συνδέσεις διακομιστή και τις επανεκκινήσεις. Θέλετε να αξιολογήσετε το σενάριο για να βεβαιωθείτε ότι δεν εμφανίζεται συχνά.

Περίληψη

Παρουσιάζεται σφάλμα διακομιστή 5xx όταν μια υπηρεσία που εξυπηρετείται δεν ολοκληρώνει ένα αίτημα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτού του σφάλματος, όπως έχουμε συζητήσει παραπάνω. Ο προσδιορισμός και η επίλυση καθενός από αυτά τα σφάλματα όταν εμφανίζονται μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία.

Ως ιδιοκτήτης ιστότοπου, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι οι μηχανές αναζήτησης αντιπαθούν αυτά τα σφάλματα. Μια μηχανή αναζήτησης μπορεί ακόμη και να αποκλείσει τον ιστότοπό σας από το ευρετήριό της εάν λαμβάνει συχνά σφάλματα 500xx. Αξιοποιήστε τα εργαλεία SEO για να αποτρέψετε την αποπροσαρμογή ευρετηρίου. Αυτά τα εργαλεία έχουν σχεδιαστεί για να αναλύουν τον ιστότοπό σας και να αναγνωρίζουν έγκαιρα σφάλματα 5xx.

Μερικές από τις πιο εύκολες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε σφάλματα διακομιστή 5xx περιλαμβάνουν: ανανέωση της σελίδας σας για να διαπιστώσετε εάν το πρόβλημα είναι προσωρινό, ανάλυση του αρχείου καταγραφής σφαλμάτων στον ιστότοπο και αντιστροφή οποιωνδήποτε αλλαγών ή αναβαθμίσεων που ενδέχεται να έχετε κάνει στο σύστημα πρόσφατα φορές.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Website, blog”