Νεϊμάρ: Το Συμβόλαιο με την Αλ-Χιλάλ μπορεί να τον Κατατάξει ως τον Υψηλότερα Πληρωμένο Αθλητή στον Κόσμο

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

Νεϊμάρ: Το Συμβόλαιο με την Αλ-Χιλάλ μπορεί να τον Κατατάξει ως τον Υψηλότερα Πληρωμένο Αθλητή στον Κόσμο

Δημοσίευση από petros »

Η Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να παραχωρήσει πουλώντας τον βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, Νεϊμάρ, στην Αλ Χιλάλ, και το ποσό της μεταγραφής ενδεχομένως να ξεπεράσει το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2017, ο Νεϊμάρ έκανε ιστορία με τη μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν, αφού η ομάδα ενεργοποίησε τη ρήτρα αποδέσμευσής του, πληρώνοντας 222 εκατομμύρια ευρώ.

Παρόλο που σε λίγο καιρό ο 31χρονος Νεϊμάρ μπορεί να κατακτήσει την κορυφή της λίστας του Forbes με τους υψηλότερα πληρωμένους αθλητές στον κόσμο, κερδίζοντας 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από το συμβόλαιο του διάρκειας δύο ετών, υπάρχουν ορισμένοι που εκφράζουν ειρωνικές απόψεις για τη μετακίνησή του στη Σαουδική Αραβία.

Ο Τζόναθαν Σοριάνο, σχολιαστής του DAZN, που παλαιότερα ήταν μέλος της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα το 2009 και αργότερα αγωνίστηκε για μια δεκαετία στην Αλ Χιλάλ, είναι ένας από τους που αμφισβητούν την επιλογή του.

"Ο Νεϊμάρ διαθέτει την απαραίτητη ποιότητα για να ηγηθεί μιας ομάδας που επιδιώκει να κατακτήσει το Champions League. Ωστόσο, φαίνεται ότι αποφάσισε να επιλέξει τα χρήματα αντί της πρόκλησης", δήλωσε ο Σοριάνο κατά τη διάρκεια της εκπομπής DAZN Transfer.

Σε μια περίοδο που οι Cristiano Ronaldo και Lionel Messi δεν αγωνίζονται πλέον στην Ευρώπη, ο Νεϊμάρ είχε τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στην παγκόσμια σκηνή του ποδοσφαίρου, μαζί με παίκτες όπως ο Kylian Mbappé, ο Erling Haaland και οι νέοι αστέρες που αναδύονται, αλλά επέλεξε να επικεντρωθεί στα χρήματα.

Παρότι μπορεί να φαίνεται ότι ο Νεϊμάρ δεν έχει φιλοδοξίες, φαίνεται ότι καμία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες δεν ήταν διατεθειμένη να τον αποκτήσει, αφού η PSG τον πρόσφερε προς πώληση τον περασμένο Μάιο.

Αυτό συνέβη πριν ο ίδιος ο Νεϊμάρ ενημερώσει τη γαλλική ομάδα - η οποία ανήκει στην κατάρ- ότι επιθυμεί να αποχωρήσει, και πριν ο νέος προπονητής, Λουίς Ενρίκε, μαζί με τον αθλητικό διευθυντή, Λουίς Κάμπος, του ανακοινώσουν ότι έχουν σχέδια για τον Νεϊμάρ στη σεζόν 2023/2024.

Όταν ολοκληρωθεί το διετές συμβόλαιό του στη Σαουδική Αραβία, ο Νεϊμάρ θα έχει ξεπεράσει τα 33 του χρόνια.

Υπήρξαν διάφορες φήμες για μια πιθανή επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα, αλλά λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ομάδα της Καταλονίας, αυτή η επιλογή δεν ήταν ποτέ ρεαλιστική, εκτός αν η Αλ Χιλάλ τον αγόραζε πρώτα και στη συνέχεια τον δανείζε τον παίκτη στην Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, οι Σαουδάραβες δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν αυτήν την κίνηση.

Παρά την προσδοκία του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Joan Laporta, ότι η επιστροφή του Νεϊμάρ θα έφερνε αυξημένα έσοδα στην ομάδα, ειδικά όταν το Camp Nou υποβάλλεται σε ανακαίνιση και απουσιάζει από το στάδιο Montjuic, ο προπονητής Xavi Hernandez δεν ήταν πεπεισμένος για την πιθανή μετακίνηση, πιστεύοντας ότι ο πρώην συμπαίκτης του θα μπορούσε να δημιουργήσει διχαστικές επιρροές στα αποδυτήρια.

Σύμφωνα με το Forbes, τα ετήσια έσοδα του Νεϊμάρ μόνο για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά”