Η RoboFab ανοίγει ένα εργοστάσιο όπου τα ρομπότ δημιουργούνται από τα ίδια ρομπότ που παράγονται

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Η RoboFab ανοίγει ένα εργοστάσιο όπου τα ρομπότ δημιουργούνται από τα ίδια ρομπότ που παράγονται

Δημοσίευση από mixalis »

Η Agility Robotics ανακοίνωσε τα επερχόμενα εγκαίνια της νέας της εγκατάστασης RoboFab στο Σάλεμ του Όρεγκον. Η εγκατάσταση των 70.000 τετραγωνικών ποδιών θα μπορεί να παράγει περισσότερα από 10.000 ανθρωποειδή ρομπότ Digit ετησίως. Οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν φέτος.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Digit είναι ο σχεδιασμός του «προσώπου» του. Το ρομπότ διαθέτει μινιμαλιστική κεφαλή με λευκό, βελτιωμένο σχεδιασμό, μεγάλα μάτια LED που αναβοσβήνουν και μια πρόσθετη ενδεικτική λυχνία στο πίσω μέρος.

Όπως τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας, τα κινούμενα μάτια βελτιώνουν την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους μεταφέροντας πληροφορίες και προθέσεις στο ρομπότ μέσω απλών εκφράσεων του προσώπου και κινήσεων.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι οι μηχανικοί βραχίονες. Είναι προσαρμοσμένα να λειτουργούν με εξοπλισμό αποθήκης, όπως εμπορευματοκιβώτια. Η σχεδίαση ρομποτικών βραχιόνων δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται να τους κάνουμε κλιμακωτούς, ευέλικτους και αρκετά ανθεκτικούς ώστε να αντέχουν την καθημερινή κατάχρηση.

Ο Damion Shelton, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Agility Robotics, υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης: «Το άνοιγμα του συγκροτήματος παραγωγής μας θα αποτελέσει ορόσημο στην ανάπτυξη της ρομποτικής. Αυτή είναι η αρχή της εποχής της μαζικής παραγωγής εμπορικών ανθρωποειδών ρομπότ. Το Digit δημιουργήθηκε για να λύσει πιεστικά προβλήματα στην αγορά εργασίας: τραυματισμούς, επαγγελματική εξουθένωση, υψηλό κύκλο εργασιών και ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Ο απώτερος στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων πιο άνετη».

Το κύριο χαρακτηριστικό του εργοστασίου είναι ότι συσκευές αυτού του ίδιου μοντέλου θα εμπλέκονται στην ίδια διαδικασία παραγωγής. Η εταιρεία έδειξε τη διαδικασία σε ένα βίντεο που ετοιμάστηκε για την ημέρα της ανακοίνωσης.

Η Shelton και η εταιρεία CTO Melonie Wise θα πάρουν συνέντευξη στο TechCrunch Disrupt Hardware στο εγγύς μέλλον. Ίσως ένα από τα ρομπότ Digit να είναι παρόν στην εκδήλωση: οι θεατές θα μπορούν να το δουν σε δράση.

Η Agility Robotics ανοίγει έτσι μια νέα σελίδα στην ιστορία της εμπορικής ρομποτικής, η οποία σίγουρα θα έχει αντίκτυπο στην αγορά εργασίας και στην καθημερινή ζωή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ρομπότ”