Προσαρμογέας HDMI που πωλούνταν στο Amazon κατασκόπευε τους χρήστες της Apple

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Προσαρμογέας HDMI που πωλούνταν στο Amazon κατασκόπευε τους χρήστες της Apple

Δημοσίευση από mixalis »

Πρόσφατα εμφανίστηκε στην αγορά ένας προσαρμογέας HDMI για iPhone , ο οποίος μοιάζει πολύ με το αρχικό προϊόν της Apple. Ωστόσο, κατά τη σύνδεση της συσκευής, ο χρήστης καλείται να σαρώσει έναν κωδικό QR, ο οποίος ανακατευθύνεται σε έναν ιστότοπο γεμάτο με διαφημίσεις.

Αυτός ο ιστότοπος σας ζητά να κατεβάσετε μια εφαρμογή που ζητά πρόσβαση στην τοποθεσία, τις φωτογραφίες, τα βίντεο σας και ορίζει cookies παρακολούθησης. Η εφαρμογή ενημερώνει επίσης τον χρήστη ότι όλα τα δεδομένα του θα σταλούν στην Κίνα.

Ο προσαρμογέας ανακαλύφθηκε από τον John Bumstead, ο οποίος εργάζεται στη βιομηχανία ανακαίνισης ηλεκτρονικών, ο οποίος είπε ότι αγόρασε τη συσκευή από έναν ανακυκλωτή μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών.

Παρόλο που αυτός ο προσαρμογέας HDMI δεν είναι συσκευή κατασκοπείας, μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους χρήστες.

Όταν συνδέετε τον προσαρμογέα στην οθόνη σας, στην οθόνη θα εμφανιστεί ένας κωδικός QR, σειριακός αριθμός και λογότυπο "LIVE TV". Μετά τη σάρωση του κώδικα, ο χρήστης μεταφέρεται στον ιστότοπο EZ Cast, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η ασφάλεια των συσκευών αυτής της εταιρείας αφήνει πολλά περιθώρια.

Κατά την προσπάθεια χρήσης της εφαρμογής EZ Cast, ο χρήστης καλείται να εκχωρήσει μια ποικιλία αδειών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε προσωπικές πληροφορίες, δεδομένα τοποθεσίας, φωτογραφίες, ακόμη και Bluetooth. Ταυτόχρονα, η εφαρμογή προβάλλει συνεχώς διαφημίσεις και απαιτεί διάφορες άδειες για την εκτέλεση ακόμη και των πιο απλών ενεργειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμφάνιση ενός τέτοιου προσαρμογέα γίνεται ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο της αγωγής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου κατά της Amazon, η οποία ισχυρίζεται ότι ο ιστότοπος είναι γεμάτος διαφημίσεις, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επιλογή και την αναζήτηση των σωστών προϊόντων.

Ορισμένοι χρήστες του Reddit έχουν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για αυτόν τον προσαρμογέα, υποστηρίζοντας ότι τον αγόρασαν από την Amazon.
Απάντηση

Επιστροφή στο “iPhone”