Συγκέντρωση σοσιαλιστών στην Times Square επαινώντας την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

Συγκέντρωση σοσιαλιστών στην Times Square επαινώντας την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς

Δημοσίευση από petros »

Σε μια συγκέντρωση υπέρ της Χαμάς στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ομιλητές μετά από ομιλητές επαίνεσαν τη σφαγή αμάχων που έγινε στο Ισραήλ το Σάββατο, αφού η τρομοκρατική ομάδα συνέτριψε την ισραηλινή άμυνα σε μια τολμηρή, απροσδόκητη επιδρομή.

«Και όπως θα μπορούσατε να έχετε δει, υπήρχε κάποιο είδος ρέιβ ή πάρτι στην έρημο όπου περνούσαν υπέροχα, μέχρι που η αντίσταση ήρθε με ηλεκτρικά ανεμόπτερα και πήρε τουλάχιστον δεκάδες χίπστερ», αστειεύτηκε ένας ομιλητής σχετικά με την επίθεση της Χαμάς στην ένα κραιπάλη της ερήμου, όπου διαδραματίστηκαν φρικτές σκηνές δολοφονίας και βιασμού .

Ήταν ένα συναρπαστικό θέαμα που αντιμετώπισε τη θλίψη που ξεχύθηκε από τους περισσότερους ηγέτες των πολιτών, από το Μπρούκλιν μέχρι το Βερολίνο. Αλλά ήταν επίσης απόδειξη μιας διάσπασης μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα, με πολλούς νεότερους ακτιβιστές, που σφυρηλατήθηκαν στα κινήματα Occupy Wall Street και Black Lives Matter, που ταυτίζονται ουσιαστικά με την παλαιστινιακή υπόθεση. Η ιδρυτική ιστορία του Ισραήλ, ως οιονεί σοσιαλιστικό καταφύγιο για τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος και άλλους ακτήμονες Εβραίους, αντηχεί όλο και λιγότερο, ειδικά καθώς οι νεότερες γενιές δείχνουν ελάχιστες γνώσεις για τη δολοφονία 6 εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί .

Το επίμαχο συλλαλητήριο στην Times Square φιλοξενήθηκε από τους Δημοκρατικούς Σοσιαλιστές της Αμερικής, μια ακροαριστερή οργάνωση που περιλαμβάνει πολλά εξέχοντα μέλη της Βουλής στις τάξεις της, συμπεριλαμβανομένης της εκπροσώπου Alexandria Ocasio-Cortez και του βουλευτή Jamaal Bowman, αμφότεροι από τη Νέα Υόρκη. Η Ρασίντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν, η οποία είναι η πρώτη Παλαιστίνια γυναίκα στο Κογκρέσο, και ο βουλευτής Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα, ένθερμος επικριτής του Ισραήλ.

Σε μια δήλωση που επικρίθηκε ευρέως, ο Tlaib φαινόταν να κατηγορεί το Ισραήλ για την πρόκληση της επίθεσης με το κατοχικό του καθεστώς στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. «Η αποτυχία αναγνώρισης της βίαιης πραγματικότητας της ζωής υπό πολιορκία, κατοχή και απαρτχάιντ δεν κάνει κανέναν πιο ασφαλή», είπε .

Το συλλαλητήριο ονομάστηκε ως «Όλοι έξω για την Παλαιστίνη», το γεγονός συμβόλιζε κατάγματα σε ένα δημοκρατικό κατεστημένο που κάποτε βρισκόταν σταθερά πίσω από το Ισραήλ. Αλλά καθώς η ίδια η κυβέρνηση του Ισραήλ κινείται σταθερά προς τα δεξιά, την οποία έλκουν οι θρησκευτικοί φονταμενταλιστές και οι έποικοι της Δυτικής Όχθης, η αμερικανική αριστερά έχει αγκαλιάσει τους απελευθερωτικούς αγώνες - συμπεριλαμβανομένου του αγώνα για το παλαιστινιακό κράτος - με έναν νέο ζήλο, εμποτίζοντας το μήνυμά τους με την ορολογία της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Ο αγώνας της Παλαιστίνης είναι ο δικός μας αγώνας», είπε ένας ακτιβιστής του Black Lives Matter το 2021 . Ο εβραϊκός ακτιβισμός ήταν κεντρικός στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα της δεκαετίας του 1950 και του 1960, αλλά περισσότερο από μισό αιώνα αργότερα, οι δεσμοί μεταξύ των Αμερικανών Μαύρων και των Εβραίων έχουν σε μεγάλο βαθμό διαλυθεί.

Το Σάββατο φάνηκε να συγχέει την τρομοκρατική ομάδα Χαμάς με ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος με τα χρόνια έχει εξοργιστεί με τους εξτρεμιστές ανάμεσά τους όσο και με τους Ισραηλινούς κατακτητές της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, που έχουν σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων πολλών αμάχων όλα αυτά τα χρόνια σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Στην πραγματικότητα, οι εισβολές της Χαμάς φαίνεται να προκάλεσαν μαζικά ισραηλινά στρατιωτικά αντίποινα που είναι πιθανό να σκοτώσουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες αθώους Παλαιστίνιους, ενώ δεν θα επιτύχουν κανέναν από τους προοδευτικούς «απελευθέρωσης» που διαφημίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καθώς το πλήθος περνούσε στο κέντρο του Μανχάταν την Κυριακή και συγκεντρωνόταν γύρω από μια σκηνή στην Times Square, οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν σε μια «επανάσταση ιντιφάντα». Άλλοι χλεύασαν τη δολοφονία Ισραηλινών αμάχων. Ένα άλλο δημοφιλές άσμα ήταν, «Από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη», μια σιωπηρή έκκληση για την εξάλειψη του Ισραήλ.

«Μεταξύ της φιλοπαλαιστινιακής πλευράς, η διάθεση ήταν πανηγυρική και μοχθηρή. Οι διαδηλωτές φώναξαν «700», αναφερόμενοι προφανώς στον επιβεβαιωμένο αριθμό των ισραηλινών θανάτων στην επίθεση μέχρι στιγμής», ανέφεραν οι Times of Israel , «και κρατούσαν τον αριθμό επτά στα χέρια τους ενώ έκαναν χειρονομίες που κόβουν το λαιμό. Άλλοι έλαμψαν τα σημάδια της νίκης με τα χέρια τους ενώ φώναζαν προσβολές».

Πριν από τη συγκέντρωση, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ καταδίκασε την προγραμματισμένη εκδήλωση , χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή και ηθικά αποκρουστική». Ο εκπρόσωπος Ρίτσι Τόρες, ένας ανερχόμενος προοδευτικός της Νέας Υόρκης, τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ επίσης.

«Η δαιμονοποίηση του Ισραήλ - σε σημείο να αρνείται την ανθρωπιά των Ισραηλινών θυμάτων και την απανθρωπιά των δραστών τους - είναι ηθική σύγχυση που μεταμφιέζεται σε ηθική διαύγεια», είπε ο Τόρες .

Αλλά κανένα από τα μέλη του Κογκρέσου που συνδέονται με το DSA, συμπεριλαμβανομένων των δύο από τη Νέα Υόρκη, δεν φάνηκε να εκφράζει παρόμοια ανησυχία. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν πίεση από συνομηλίκους, δημοσιογράφους και ψηφοφόρους καθώς επιστρέφουν στο Καπιτώλιο για μια ήδη αναμενόμενη χαοτική εβδομάδα στην Ουάσιγκτον. Η βία του Σαββάτου θέτει σε δεσμό τους προοδευτικούς: Θέλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην παλαιστινιακή υπόθεση χωρίς να εγκρίνουν τη δολοφονία αθώων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει τρόπο να το κάνουν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Στρατός και άμυνα”