Ο ηθοποιός του Rocky, ο Burt Young, πέθανε σε ηλικία 83 ετών

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

Ο ηθοποιός του Rocky, ο Burt Young, πέθανε σε ηλικία 83 ετών

Δημοσίευση από petros »

Ο Μπαρτ Γιανγκ πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Ο σκληρός ηθοποιός, του οποίου οι ρόλοι περιλάμβαναν την αλκοολική Paulie στο «Rocky» και έναν απειλητικό γκάνγκστερ στο «Once Upon a Time in America», πέθανε στις 8 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, αλλά ο θάνατός του ανακοινώθηκε μόλις τώρα.

Ο θάνατος του Burt επιβεβαιώθηκε από την κόρη του Anne Morea Steingieser στους New York Times.

Είπε για το πώς ο μπαμπάς της βρήκε ένα συγγενικό πνεύμα στον επιβλητικό σκηνοθέτη του Χόλιγουντ Σαμ Πέκινπα: «Και οι δύο ήταν κακοποιοί και παράνομοι, με βαθύ σεβασμό για την τέχνη.

«Καταλάβαιναν ο ένας τον άλλον λόγω της έντασης και της ειλικρίνειας που απαιτούσε ο Peckinpah. Δεν είχε καμία ανοχή στην έλλειψη αυθεντικότητας».

Ο Μπερτ συγκέντρωσε περισσότερες από 160 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές πιστώσεις, υποδυόμενος τακτικά μαφιόζους, ντετέκτιβ ή εργάτες που εργάζονταν με τζάμπα.

Είχε ένα υπόβαθρο ως πεζοναύτης και επαγγελματίας πυγμάχος και οι κριτικοί τον χαιρέτησαν επειδή έφερνε πάντα πολύπλοκα στρώματα ευαισθησίας στους βασανισμένους χαρακτήρες του.

Ο εμβληματικός δάσκαλος υποκριτικής Λι Στράσμπεργκ, ο οποίος κάποτε καθοδηγούσε τον Μπαρτ, είπε ότι το αστέρι περιείχε μια «βιβλιοθήκη συναισθημάτων».

Οι εμφανίσεις του στη δεκαετία του 1970 περιελάμβαναν ρόλους στην τηλεοπτική επιτυχία "M*A*S*H" και σε ταινίες όπως "Cinderella Liberty" και "Chinatown", στις οποίες έπαιξε ένα ρόλο κλοπής σκηνής ως ένας κολλητός σύζυγος που μπλέκεται σε ένα ιστός αιμομιξίας και δολοφονίας.

Είναι ίσως περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του μελλοντικού κουνιάδου του Ρόκι δίπλα στον Σιλβέστερ Σταλόνε στην πρώτη ταινία «Ρόκι».

Ο ρόλος του ως χασάπης φίλος του πυγμάχου και κακοποιός αδερφός του Άντριαν, ​​τον οποίο υποδύεται η Τάλια Σάιρ, του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

Ο ίδιος είπε για το καστ στην ταινία: «Ήμουν ο μόνος ηθοποιός που δεν πέρασε από οντισιόν στο πρώτο «Rocky». Και πήρα τα περισσότερα χρήματα για αυτό.

«Δεν ήταν πραγματικά μια ιστορία μάχης, ήταν μια ιστορία αγάπης, για κάποιον που σηκώθηκε.

«Ούτε καν να κερδίσω, απλώς να σηκωθώ».

Για τον Paulie πρόσθεσε: «Τον έκανα έναν τραχύ τύπο με ευαισθησία. Είναι πραγματικά marshmallow, παρόλο που φωνάζει πολύ».

Ο Μπερτ γεννήθηκε ως Gerald Tommaso DeLouise και υιοθέτησε το επίθετό του όταν έγινε ηθοποιός.

Γεννημένος στις 30 Απριλίου 1940, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ο πατέρας του ήταν εργάτης λαμαρίνας, πάγος και τελικά δάσκαλος και κοσμήτορας σε κατάστημα γυμνασίου.

Εντάχθηκε στους πεζοναύτες στα 16, όπου ξεκίνησε την πυγμαχία, και έκανε μια σύντομη καριέρα στο ρινγκ υπό τον εκπαιδευτή Cus D'Amato, ο οποίος βοσκούσε την καριέρα του Floyd Patterson και του Mike Tyson.

Μαζί με την κόρη του, ο Burt έχει έναν αδελφό, τον Robert, και έναν εγγονό.

Η σύζυγός του, Γκλόρια, πέθανε το 1974.

Ο Μπερτ ήταν επίσης ένας άπληστος ζωγράφος του οποίου το έργο επηρεάστηκε από τον Πικάσο και τον Ματίς.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηθοποιοί”