Η ενημέρωση του WhatsApp αλλάζει τον τρόπο σύνδεσης των χρηστών

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

Η ενημέρωση του WhatsApp αλλάζει τον τρόπο σύνδεσης των χρηστών

Δημοσίευση από petros »

Το WhatsApp αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο δισεκατομμύρια χρήστες συνδέονται στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, παραλείποντας τους κωδικούς πρόσβασης και τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων προς όφελος των πιο γρήγορων και ασφαλέστερων κλειδιών πρόσβασης.

Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας σημαντικής αλλαγής στον κλάδο της τεχνολογίας για απομάκρυνση από την τεχνολογία κωδικών πρόσβασης δεκαετιών και αντικατάστασή της με την πιο σύγχρονη μορφή κλειδιού πρόσβασης, η οποία συνδυάζει βιομετρικές πληροφορίες όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα με έναν απλό αριθμητικό κώδικα για την αναγνώριση ατόμων.

Μια παρόμοια αλλαγή ανακοίνωσε πρόσφατα η Google , η οποία θα εισαγάγει κωδικούς πρόσβασης στις εφαρμογές της όπως οι Χάρτες, η Αναζήτηση και το YouTube. Η ενημέρωση του WhatsApp θα επηρεάσει εξαρχής μόνο τους χρήστες Android.

«Οι κωδικοί πρόσβασης είναι ένας νέος τρόπος για να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας», δήλωσε ο Will Cathcart, επικεφαλής του WhatsApp. "Αυτός είναι ένας πιο ασφαλής τρόπος για να επιβεβαιώσετε ότι είστε πραγματικά εσείς - και σας προσφέρει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας."

Το WhatsApp κυκλοφορεί επίσης αυτοκαταστροφικές φωνητικές σημειώσεις στους χρήστες ως μέρος νέων μέτρων για τη βελτίωση του απορρήτου στην πιο δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο.

Η ενημέρωση είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για χρήστες beta tester που έχουν εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή τους, αν και αναμένεται τελικά να εισαχθεί για όλους τους χρήστες.

Με περισσότερους από 2,7 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως –η πλειοψηφία των οποίων σε συσκευές Android– οι ενημερώσεις του WhatsApp πρέπει συνήθως να εισάγονται σταδιακά, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τυχόν πιθανά σφάλματα ασφαλείας δεν θα έχουν κρίσιμο αντίκτυπο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Android εφαρμογές”