Οι παραδόσεις του Tesla Cybertruck πρόκειται να ξεκινήσουν στις 30 Νοεμβρίου

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

Οι παραδόσεις του Tesla Cybertruck πρόκειται να ξεκινήσουν στις 30 Νοεμβρίου

Δημοσίευση από petros »

Με λίγα λόγια: Μετά από μια πολύ μεγάλη αναμονή για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα, οι πρώτες παραδόσεις του Cybertruck της Tesla έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου. Η «Cybertruck delivery event» θα πραγματοποιηθεί στο Texas Gigafactoy της εταιρείας, όπου μπορούμε να περιμένουμε για να δούμε μερικούς πελάτες να δίνουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα περίπου δύο χρόνια αργότερα από το αναμενόμενο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έκανε την ανακοίνωση της εκδήλωσης παράδοσης του Cybertruck μέσω μιας ανάρτησης στο X/Twitter.

Το Cybertruck ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2019. Έκτοτε, έχει καθυστερήσει αρκετές φορές, με την πανδημία να προκαλεί σωρεία προβλημάτων – όπως και σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτό οδήγησε στο να χάσει η Tesla τον αρχικό στόχο προπαραγωγής του Cybertruck το 2021.

Η Tesla είχε πει ότι θα παραδώσει τα πρώτα Cybertrucks στους πελάτες το καλοκαίρι του 2023. Αυτό άλλαξε αργότερα στο τρίτο τρίμηνο, αλλά και οι δύο αυτές προθεσμίες πέρασαν. Ωστόσο, φαίνεται ότι η υπόσχεση για περιορισμένη παραγωγή από το καλοκαίρι ήταν αληθινή - το πρώτο μοντέλο παραγωγής βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης τον Ιούνιο.

Δεν είναι σαφές πόσοι ακριβώς πελάτες θα πάρουν τα Cybertrucks τους στην εκδήλωση τον επόμενο μήνα. Μην περιμένετε όμως τεράστιο νούμερο. Ο Μασκ είπε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου ότι η αύξηση της παραγωγής του φορτηγού θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και ενώ η Tesla στοχεύει 250.000 Cybertrucks ετησίως, αυτό δεν θα γίνει πραγματικότητα μετά το 2024.

Το Cybertruck κοστίζει στην Tesla πολλά χρήματα. Τα έξοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 43% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, εν μέρει λόγω του νέου EV. Ο Μασκ πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν περίπου 18 μήνες πριν το Cybertruck είναι θετικό στις ταμειακές ροές.

«Εμείς σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck», είπε ο Μασκ σε αναλυτές. «Τα ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν μόνο μια φορά στο τόσο είναι απίστευτα δύσκολο να βγουν στην αγορά, να φτάσουν σε όγκο, να ευημερήσουν».

Ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι η Tesla είναι έτοιμη να αφαιρέσει αυτοκόλλητα και κωδικούς QR από τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου της, εάν εξοικονομήσει λίγα χρήματα.

Η τριμηνιαία έκθεση κερδών της Tesla ήταν χειρότερη από το αναμενόμενο, χάνοντας τόσο τις προσδοκίες για τα κέρδη όσο και τις πωλήσεις για το τρίμηνο. Τα κέρδη εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων μειώθηκαν στα 66 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές που λείπουν υπολόγισαν τα 74 σεντς. Και ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια, η Wall Street ανέμενε 24,06 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως κάθε άλλη εταιρεία στον κόσμο, η Tesla αυξάνει τις δαπάνες της για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης. Η αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται στον υπερυπολογιστή της Dojo, που έχει σχεδιαστεί για να επεξεργάζεται τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που συλλέγονται από τα οχήματα της εταιρείας, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση του λογισμικού αυτοοδηγούμενης τεχνητής νοημοσύνης.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Tesla”