Nokia 105 (2019)

Απάντηση
Kostas
Δημοσιεύσεις: 456
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 06, 2021 11:41 am

Nokia 105 (2019)

Δημοσίευση από Kostas »

Αγοράστηκε 27 Ιανουαρίου 2021 στα 23Ε για το στρατό, ως φανταροκινητό που δεν έχει κάμερα. Είναι δι-καρτο δηλαδή μπορεί να πάρει δυο κάρτες SIM (δυο αριθμούς). Πήρα το μαύρο χρώμα.

Λιτή, ελαφριά και σουλουπωμένη συσκευασία, μόλις το έκανα unboxing έβαλα την SIM μου, και το ενεργοποιήσα, αμέσως άνοιξε, ρύθμισα την ώρα και έτοιμο για κλήσεις, η μπαταρία είχε ρεύμα. Μην το φορτίσετε όλη μέρα με το unboxing αυτό ίσχυε στα παλιά κινητά (πριν 20 χρόνια) που είχαν μπαταρίες NiCD, NiMH, τώρα είναι μύθος αυτό τα κινητά και οι φορητές συσκευές του σήμερα έχουν μπαταρία λιθίου (Lion) και λειτουργούν αμέσως ακόμα και να έχουν λίγο ρεύμα ικανό να ανοίξει το κινητό χωρίς να επηρεαστεί η διάρκεια ζωής της και η αξιοπιστία της.

Αν οι επαφές είναι αποθηκευμένες στην κάρτα SIM σας και όχι στην μνήμη του προηγούμενου κινητού σας θα μεταφερθούν όπως είναι όλες στο νεο σας κινητό.

Πολύ εύκολο και πρακτικό στην χρήση γι'αυτό που το θες για ανθρώπους που θέλουν ένα απλο κινητό για κλήσεις. Κάνει για ηλικιωμένους (δεν ξέρω βέβαια αν βλέπουν τα γράμματα που είναι μικρά), για φαντάρους που παρουσιάζονται, για ανθρώπους που θέλουν ένα οικονομικό απλό κινητό τηλέφωνο για τα απολύτως βασικά πράγματα, για ανθρώπους που τους βολευει το πληκτρολόγιο καλύτερα από τα αφής κινητά ή γι'αυτούς που κάνουν αποτοξίνωση από την τεχνολογία για να ηρεμήσουν από τα social media και να έχουν λιγότερο στρες.

Το ίδιο Nokia 105 σε μπλε χρώμα το έχει η μάνα μου ένα χρόνο και έχει αποδειχθεί αξιόπιστο και λειτουργικότατο για την απλή χρήση που το θέλει, της έχει πέσει και κάτω και δεν έπαθε τίποτα οπότε πήρα και εγώ το ίδιο για το στρατό.

Αφού πάρεις την απόφαση να αγοράσεις ένα κινητό σαν αυτό ξέρεις τι θες και δεν σε ενδιαφέρει να έχει κάμερα και τις δυνατότητες των smartphones (κινητών αφής), οπότε τα σχόλια του τύπου δεν έχει κάμερα δεν έχει οθόνη με έντονα χρώματα είναι άκυρα και ανούσια.

Λειτουργεί μόνο 2G δίκτυα, αυτό είναι ένα κατά θα μπορούσε να υποστηρίζει δίκτυα 4G ώστε στο μέλλον που εταιρίες κινητής τηλεφωνίας εγκαταλείψουν το 2G να μπορεί να λειτουργήσει, βέβαια το 2G υποστηρίζεται τόσα χρόνια και λειτουργεί αλλά αν οι εταιρίες το καταργήσουν θα αχρηστευτούν τα κινητά που έχουν μόνο 2G υποστήριξη.

Κάρτα SIM παίρνει την μεγάλη οπότε άλλο ένα κατά, οπότε αν είχατε iPhone ή κινητό αφής που έχει μικρότερη SIM τύπου Nano ή Micro πρέπει να αγοράσετε και ένα σετάκι SIM adaptors (θήκουλες για SIM) για να την μετατρέψετε στην μεγάλη ώστε να ταιριάζει στο κινητό.

Διαθέτει πέρα από κλήσεις και sms , ξυπνητήρι, κομπιουτεράκι, fm ραδιόφωνο (αλλά θέλει ακουστικά παίρνει τα σηνηθισμένα των 3.5mm), φακό, micro-USB θύρα για φόρτιση οπότε ταιριάζει και με πολλούς φορτιστές και powerbank με micro-USB καλώδια, από παιχνίδια έχει το γωστό φιδάκι και άλλα 6 τα οποία είναι trial για 5 φορές να παίξεις μετά αν θες πληρώνεις, μπαταρία 800mAh.

Στο μενού των ρυθμίσεων μπορείς να βάλεις κωδικό για το ίδιο το κινητό πέρα από το PIN της SIM, ώστε αν στο κλέψουν και είναι κλειστό να μην μπορεί κάποιος τα SMS που έστειλες ή τις επαφές ακόμα και αν βγάλει την κάρτα SIM. Ο εργοστασικός κωδικός ασφαλείας είναι 12345, μπορείτε να τον αλλάξετε και να τον ενεργοποιήσετε κατά το ανοιγμα του κινητού σας.

Ο φακός είναι αρκετά χρήσιμος που έχει αλλά είναι αδύναμος είναι για πολύ απλά πράγματα.

Ποιοτικός φορτιστής της Nokia AC 100 - 240V στα 5V@ 500mAh με microUSB φορτίζει και έναν μικρό επαναφορτιζόμενο φακό που έχω, οπότε στο στρατό έχεις ενα φορτιστή και για τα δυο.

Η αυτονομία σύμφωνα με την Nokia είναι standby 619 hrs και talk time 14 hrs στην πράξη είναι λιγότερο θα μπορούσε να είναι καλύτερη η αυτονομία.

Είναι οικονομικό γιατί με περίπου 20Ε παλιότερα πριν τα smartphones στην εποχή του Nokia 3310 θα έδινες πολλά πολλά περισσότερα για να πάρεις ένα ισάξιο κινητό σε δυνατότητες, σ' αυτό βέβαια βοήθησε η εξέλιξη της τεχνολογίας (smartphones) αλλά ένα τόσο απλό κινητό ακόμα και σήμερα γι'αυτό που το θες κάνεις μια χαρά την δουλειά σου.

Θα το δω και στην θητεία μου και θα το αξιολογήσω μετά από καιρό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Nokia”