Philips FC9331/09 Ηλεκτρική Σκούπα 1.5lt 750W

Απάντηση
Nikolaos
Δημοσιεύσεις: 461
Εγγραφή: Τρί Ιαν 19, 2021 5:02 pm

Philips FC9331/09 Ηλεκτρική Σκούπα 1.5lt 750W

Δημοσίευση από Nikolaos »

Γνωρίζω τις σκούπες Philips από παιδί, από μια αρχαία P42 που είχε η μητέρα μου, και περισσότερο από νοσταλγία άρχισα να κοιτάζω μοντέλα Philips όταν ήρθε ώρα να αλλάξω σκούπα. Τελικά διάλεξα αυτήν εδώ και πιστεύω ότι δικαιώθηκα πλήρως! Είναι πολύ δυνατή και καθαρίζει καλά τα πάντα, ιδιαίτερα τη σκόνη, και πραγματικά κάθε φορά ανυπομονώ να σκουπίσω για να αφαιρέσω κι άλλη από το περιβάλλον μου. Αντικείμενα που είχαν πάρει σκόνη μέχρι βαθιά στους πόρους τους, τώρα έχουν γίνει σαν καινούργια, ενώ το ξεσκονιστήρι/βούρτσα από όπου περνά πραγματικά δεν αφήνει ίχνος. Τα δε φίλτρα κάνουν πολύ καλή δουλειά και η επανεκπομπή είναι μηδαμινή.

Ο σχεδιασμός είναι πολύ καλός και έχει πέσει αρκετή σκέψη στις λεπτομέρειες, π.χ. τηλεσκοπικός σωλήνας με άπειρες ρυθμίσεις μήκους (και που στο πλήρες μήκος του φτάνει μέχρι ταβάνι 3 μέτρων), περιστρεφόμενη άρθρωση σωλήνα-σκούπας για να μην τουμπάρει η σκούπα, 2 θέσεις παρκαρίσματος μπράτσου, ενώ γενικώς είναι και πολύ κομψή. Είναι πανάλαφρη και ακολουθεί εύκολα παντού, ακόμα και πάνω από μικρά εμπόδια, π.χ. την άκρη ενός παχιού χαλιού, ένα καλώδιο, ένα βιβλίο.

Η λειτουργία δεν είναι θορυβώδης, και σίγουρα όχι ενοχλητική, αλλά ούτε και αθόρυβη, π.χ. μπορείς χωρίς να δυναμώσεις τη φωνή σου να συζητήσεις με κάποιον που είναι κοντά, όμως οριακά. Ένα άλλο μειονέκτημα, το κύριο ίσως, είναι ότι το ρυθμιστικό ισχύος στο μπράτσο δεν κάνει και πολλά πράγματα, έτσι σε κάποια πατάκια, κυρίως μικρού μεγέθους, η σκούπα κολλά στην επιφάνεια και δεν προχωρά ακόμα και στη χαμηλή ρύθμιση. Η λύση που έχω βρει είναι σκούπισμα ακουμπώντας μόνο το ρύγχος του πέλματος και όχι το πίσω μέρος, θέλει λίγο εξάσκηση αλλά μαθαίνεται.

Κατά τα άλλα όμως είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που το σπίτι είναι τόσο καθαρό, και σε συνδυασμό με την τιμή πιστεύω πως είναι ιδανική επιλογή για τη μεσαία κατηγορία. Αν είχε ένα λίγο καλύτερο ρυθμιστικό δύναμης, για τα δικά μου κριτήρια θα ήταν η τέλεια σκούπα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικές Σκούπες”