Κρύψτε αυτόματα τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Κρύψτε αυτόματα τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε

Δημοσίευση από Takis »

Ξεκινώντας από τη δουλειά που κάνω και καταλήγοντας στο τρόπο που δουλεύω, έχω τη τάση να ανοίγω τόσες πολλές εφαρμογές και παράθυρα που στο τέλος το ένα θάβει το άλλο και εγώ καταλήγω συχνά να διακόπτω ότι κάνω μόνο και μόνο για να κλείσω ή να κρύψω οτιδήποτε αποσπά τη προσοχή μου ή κλέβει pixels από το πολύτιμο desktop μου. Και επειδή τώρα τελευταία αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά, θυμήθηκα ένα παλιό “διαμάντι” που έκανε τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη.

Το διαμάντι αυτό λεγόταν Spirited Away και αυτό που έκανε ήταν να κρύψει οποιαδήποτε εφαρμογή είχε ξεχαστεί ανοιχτή μετά από κάποια ώρα. Στη περίπτωση μου το εν λόγω προγραμματάκι αποδείχτηκε σωτήριο και δυστυχώς δεν θυμάμαι πότε ή πως μετακόμισε από το /Applications μου. Όμως σήμερα που άρχισα το σκάλισμα για να το ξαναβρώ, ανακάλυψα πως η ιδέα του Spirited Away άρεσε και σε άλλους και μάλιστα ο developer Nial Giacomelli αποφάσισε να το φέρει στα δεδομένα της εποχής μας αλλά και στο App Store!

Το νέο app του Nial ονομάζεται Houdini και ζει μόνιμα στο menu bar από όπου ο χρήστης μπορεί να δει μία λίστα με όλες τις ανοιχτές εφαρμογές και να ορίσει το χρόνο στον οποίο θα κρυφτεί η κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Ο ορισμός της αυτόματης εκκίνησης του Houdini κατά την εκκίνηση του OS X και η απενεργοποίηση του είναι οι δύο μοναδικές επιλογές που προσφέρει, γιατί εδώ που τα λέμε, δεν νομίζω πως χρειάζεται και τίποτε άλλο.

Το Houdini διατίθεται δωρεάν μέσω του App Store και πρόκειται για μια εφαρμογή που θα τρέξετε μια φορά και δεν θα ξανασχοληθείτε μαζί του. Απλά θα κάνει τη δουλειά του και θα κρύβει οποιαδήποτε εφαρμογή αδρανεί για παραπάνω απ’ όσο της επιτρέπετε!
Απάντηση

Επιστροφή στο “MacOS Software”