SWYP ή αλλιώς δες αυτό που τυπώνεις

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

SWYP ή αλλιώς δες αυτό που τυπώνεις

Δημοσίευση από Takis »

Σαν χρήστης των προϊόντων της Apple κατά κάποιο τρόπο έχω συνηθίσει και περιμένω την εξέλιξη στα προϊόντα της. Όμως υπάρχουν κι άλλες μάρκες στις συσκευές του γραφείου μου και μερικές από αυτές μόνο εξέλιξη δεν θυμίζουν. Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, στους 6-7 εκτυπωτές που πέρασαν από τα χέρια μου τα τελευταία χρόνια, κανένας δεν είχε κάποια ιδιαίτερη καινοτομία πάνω του. Η μεγαλύτερη αλλαγή που είδα ήταν οι εκτυπωτές all-in-one που δεν τους κατατάσσω στη λίστα με τις wow καινοτομίες.

Η Artefact Group όμως έχει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρον ιδέα που την λέει SWYP και σημαίνει See What You Print. Η όλη ιδέα έχει να κάνει με ένα ιδιαίτερα εύχρηστο interface που μέσω της οθόνης αφής ο χρήστης μπορεί να επιλέξει και να τροποποιήσει τις φωτογραφίες που θέλει να τυπώσει και στη συνέχεια να έχει μία πλήρη εικόνα του τελικού αποτελέσματος πριν γίνει η εκτύπωση. Ακόμα και το μηχάνημα που δείχνουν στο concept βίντεο είναι φανταστικό και σίγουρα καινοτόμο!

Όσον αφορά την περαιτέρω λειτουργικότητα η Artefact θέλει τις φωτογραφικές μηχανές να συνδέονται στον εκτυπωτή ασύρματα χωρίς καν τη χρήση κάποιου υπολογιστή, ενώ ο εκτυπωτής θα υποστηρίζει online υπηρεσίες και social networks όπως τα Flickr, Picasa και Facebook προκειμένου ο χρήστης να εκτυπώνει τις φωτογραφίες που έχει στο "σύννεφο".

Αν το εν λόγω concept δει ποτέ υλοποίηση από κάποια μεγάλη εταιρία (π.χ. HP, Canon, Epson κλπ) πιστεύω πως η επιτυχία θα είναι σχεδόν σίγουρη. Δεν ξέρω βέβαια πόσο ψηλά θα σηκωθεί η τιμή ενός εκτυπωτή με τέτοια χαρακτηριστικά και πολύ πιθανόν αυτό να είναι το ένα και βασικό πρόβλημα που θα πρέπει να λύσουν. Όμως οι οθόνες αφής πλέον έχουν μπει παντού, φωτογραφικές μηχανές με bluetooth και WiFi δεν αποτελούν εξωγήινη τεχνολογία, οπότε αφού υπάρχουν όλα τα συστατικά ας τα κάνουν προσιτά για να τα χαρούμε άμεσα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες”