Παγώστε το Flash πριν στραγγίσει τη μπαταρία σας

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Παγώστε το Flash πριν στραγγίσει τη μπαταρία σας

Δημοσίευση από Takis »

Για άλλη μια φορά η Adobe βρίσκετε στη δυσάρεστη θέση να μπαλώνει το Flash λόγω κάποιου νέου κενού ασφαλείας. Σύμφωνα με το Engadget, το νέο "κουσούρι" επηρεάζει όλες τις πλατφόρμες ακόμα και το Android, αν και μέχρι στιγμής οι επιθέσεις παρατηρούνται μόνο στα Windows (γιατί άραγε). Ο περισσότερος κόσμος της Apple πλέον ξέρει για την αρνητική στάση που κρατάει απέναντι στο Flash της Adobe. Ειδικά όταν νέα σαν το παραπάνω κάνουν την εμφάνιση τους στο Internet, κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους και γνέφουν πονηρά.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και τόσο η γνώμη της Apple για το Flash, πόσο μάλλον η όποια κόντρα υπάρχει μεταξύ των δυο εταιριών. Μου αρέσει να παίρνω γεύση από τα πάντα και να κρίνω μόνος μου αν πρέπει να καταργήσω το Flash ή όχι. Και ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξω τη κατάσταση είναι ένα νέο προγραμματάκι που εμφανίστηκε στο mailbox μου από τον φίλο iTester που λέγετε FlashFrozen.

Το FlashFrozen είναι ένα πολύ απλό και μικρό πρόγραμμα που κατοικεί μόνιμα στο menubar και ελέγχει τη συμπεριφορά του Flash plug-in. Συνήθως όλα τρέχουν καλά, αλλά υπάρχουν μερικές φορές που ο επεξεργαστής ζορίζεται απίστευτα μόνο και μόνο για να εμφανιστεί ένα κακοφτιαγμένο flash banner. Μόλις εντοπιστεί κάτι τέτοιο το εικονίδιο του FlashFrozen γίνετε κόκκινο και δίνει την επιλογή στο χρήστη να παγώσει εντελώς το plug-in! Υποστηρίζει τους πιο αγαπημένος μας browsers, Safari, Firefox και Chrome και το τίμημα του είναι μόλις 0,79 €.

Τέλος να πω ότι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γράφημα για την εξοικονόμηση μπαταρίας που υπάρχει στο site του FlashFrozen, βλέποντας βιντεάκια στο YouTube με το Flash plug-in κλειστό! Σίγουρα αξίζει μια δοκιμή!.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Apple Mac υπολογιστής”