Βρείτε τα χαμένα εξώφυλλα του iTunes

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Βρείτε τα χαμένα εξώφυλλα του iTunes

Δημοσίευση από Takis »

Όλα τα καλά και μεγάλα προγράμματα μετά από κάποια updates και πολλές προσθήκες νέων λειτουργιών, καταλήγουν να έχουν μερικές από τις ευκολίες τους "θαμμένες" για τον βασικό χρήστη. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και το iTunes που ενώ ξεκίνησε σαν ένας απλός music player κοντεύει να γίνει το επίκεντρο όλου του Mac OS X. Είναι λογικό για κάποιον που γνωρίζει για πρώτη φορά το iTunes να έχει πολλές απορίες γιατί δεν είναι και λίγα τα όσα μπορεί να κάνει πλέον. Ειδικά από τότε που τα iPod και τα iPhone μπήκαν στη ζωή όλων, ακόμα και οι χρήστες των Windows φεύγουν από το Winamp για να απολαύσουν τις ευκολίες που παρέχει το iTunes.

Χρησιμοποιώντας τα playlist σε συνεργασία με τα ID3 tags και τον συγχρονισμό τους με διάφορα gadgets (βλ. iPods, iPhones κλπ), οι πιο συνηθισμένες απορίες που ακούω αφορούν τα artwork. Όποιος κι αν είναι ο τρόπος με τον οποίο εμπλουτίζεται το iTunes library, αργά ή γρήγορα κάποια από τα τραγούδια σας δεν θα έχουν εξώφυλλο. Μπορεί η έλλειψη μερικών artwork να μην είναι η καταστροφή της μουσικής, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που δίνουν προσοχή σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες. Οπότε για να δούμε ποιες λύσεις υπάρχουν για να βρούμε τα χαμένα artwork της μουσικής μας. Ο πρώτος τρόπος αφορά 100% τη χρήση του iTunes χωρίς να ανοίξουμε κανένα άλλο πρόγραμμα.

1. Φτιάχνουμε ένα νέο smart playlist πηγαίνοντας στο File > New Smart Playlist.
2. Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, θα χρειαστούμε δύο κανόνες. Έναν που να φιλτράρει μόνο τα μουσικά αρχεία που έχουμε στο iTunes και άλλο ένα που να εμφανίζει μόνο αυτά που δεν έχουν artwork.
3. Αφού δημιουργήσουμε και επιλέξουμε το smart playlist, πηγαίνουμε στο Advanced > Get Album Artwork.

Το iTunes τώρα αναλαμβάνει να βρει όσα χαμένα artwork μπορεί και όσα τραγούδια αποκτήσουν artwork θα αφαιρεθούν αυτόματα από την smart playlist που φτιάξαμε παραπάνω. Αν τα τραγούδια σας έχουν ενημερωμένα ID3 tags με αρκετά στοιχεία τότε πολύ πιθανόν να σας βρει όλα τα εξώφυλλα. Το πιο πιθανό όμως είναι να υπάρχουν ακόμα αρκετά τραγούδια ακόμα χωρίς εξώφυλλο. Σ' αυτή τη περίπτωση θα χρειαστούμε την βοήθεια του Google Images.

1. Ανοίγουμε το Google Images σε ένα browser και ψάχνουμε με τον τίτλο του Album.
2. Αν κάποιο αποτελέσματα αρμόζει στην αναζήτηση μας, αποθηκεύουμε την εικόνα κάπου στον υπολογιστή μας και επιστρέφουμε στο iTunes.
3. Επιλέγουμε πάλι την smart playlist που φτιάξαμε παραπάνω και ταξινομούμε τα τραγούδια με βάση το Album.
4. Μαρκάρουμε τα τραγούδια ενός Album (όσα κι αν είναι) και πηγαίνουμε στο File > Get Info.
5. Στο παράθυρο που εμφανίζεται υπάρχει ένα μικρό κουτί με τίτλο "Artwrok". Τραβάμε μέσα του το αρχείο που αποθηκεύσαμε και πατάμε Ok.

Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται μέχρι να βρείτε τα εξώφυλλα που θέλετε. Βέβαια υπάρχει και η εύκολη οδός για την όλη διαδικασία. Πλέον υπάρχει ένα πρόγραμμα σχεδόν για τα πάντα και ένα από τα καλύτερα που αυτοματοποιεί τα παραπάνω είναι το Cover Scout και κοστίζει 29.95€.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Apple Mac υπολογιστής”