Group texting για όλους ανεξαρτήτως λειτουργικού

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Group texting για όλους ανεξαρτήτως λειτουργικού

Δημοσίευση από Takis »

Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά πιστεύω πως οι Έλληνες το έχουμε σπουδάσει το texting. Μια φορά κι ένα καιρό τα SMS έπεφταν βροχή και οι αντίχειρες χτυπούσαν ανελέητα τα μικροσκοπικά πλήκτρα των κινητών. Όμως οι εποχές άλλαξαν, το Internet καθιερώθηκε και στα κινητά και το Facebook μας έμαθε νέες συνήθειες και trends.

Παρόλο που όλες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας διαθέτουν προγράμματα με αρκετά δωρεάν μηνύματα, το texting στο iOS έχει ήδη πάρα πολλές επιλογές πάντα στο μοτίβο του δωρεάν, αλλά μέσω Internet. Μάλιστα στην πέμπτη του έκδοση που αρκετά σύντομα θα έχουμε όλοι στα χέρια μας, η Apple φρόντισε να μας δώσει την δικιά της εκδοχή γύρω από το texting μεταξύ των iOS συσκευών. Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα όμως είναι η ανάγκη να γράψεις ένα μήνυμα σε παραπάνω από ένα παραλήπτη. Και για να το κάνω λίγο πιο περίπλοκο, να μην είναι όλοι χρήστες του iOS! Τι γίνετε τότε; Πρόσφατα αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα και μέχρι τώρα έχω ξεχωρίσει 3 αξιόλογες λύσεις:

Beluga

Το Beluga είναι μία αρκετά επιτυχημένη εφαρμογή που διαθέτει client για το iOS, το Android και "σύντομα" και για το BlackBerry. Χωρίς ιδιαίτερα αισθητικά εφέ, το interface του είναι λιτό και κατανοητό για όλους. Μόλις εγκατασταθεί στο κινητό και τρέξει για πρώτη φορά, προτρέπει το χρήστη να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό του στο Facebook προκειμένου να συνδεθεί, πράγμα που θεωρώ ελαφρώς αρνητικό. Το γεγονός όμως ότι πρόσφατα το Facebook αγόρασε το Beluga εξηγεί πολλά γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του.

Μέσω του Beluga οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν μηνύματα, εικόνες καθώς και την τοποθεσία όπου βρίσκονται. Η φιλοσοφία του γύρω από το group texting βασίζεται στα "pods" που μπορεί να δημιουργήσει ο καθένας και να προσθέσει όσους χρήστες θέλει από τα contacts του. Μάλιστα προσφέρει και την δυνατότητα να κάνετε login στο site τους και να δείτε ένα πλήρες αρχείο των συζητήσεων σας ή ακόμα και να συνομιλήσετε μέσω του web based interface του. Σε γενικές γραμμές το Beluga κάνει ακριβώς ότι λέει με κατανοητό και αξιόπιστο τρόπο.

GroupMe

Η δεύτερη λύση για τα ομαδικά μηνύματα είναι το GroupMe το οποίο αναμφισβήτητα διαθέτει το πιο όμορφο interface απ' όλα. Θεωρώ πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του είναι ότι υποστηρίζει iPhones, Androids, BlackBerrys, αλλά και τα Windows Phone 7! Με άλλα λόγια, τρέχει παντού (γκούχου.. Νοκια.. γκούχου..). grin

Όπως θα περίμενε κανείς, ο χρήστης μπορεί να στείλει μηνύματα σε μεμονωμένους παραλήπτες ή να φτιάξει ένα group όπου θα συνομιλεί με όσους θέλει. Μάλιστα το κάθε group που δημιουργείται αποκτά ένα μοναδικό αριθμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκκίνηση ενός conference call μεταξύ των χρηστών που συμμετέχουν στο group. Και στο GroupMe οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν φωτογραφίες, ενώ η λειτουργία που καταγράφει την τοποθεσία του κάθε χρήστη δεν έχει την απαραίτητη επιλογή απενεργοποίησης.

Kik Messenger

Το Kik είναι η τελευταία μου επιλογή και ίσως η πιο απλή. Το interface του έχει ιδιαίτερα λίγα κουμπιά και επιλογές και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος της επιτυχίας του. Η αποστολή φωτογραφιών είναι και εδώ στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ για να ξεκινήσει ένα group chat το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσθέσεις νέους παραλήπτες. Υποστηρίζει τα iPhones, Androids και τα νέα Windows Phone 7, αλλά οι σχέσεις του με τα BlackBerry μάλλον δεν θα φτιάξουν ποτέ.

Ποιο απ' όλα;

Όλες οι παραπάνω εφαρμογές διατίθενται δωρεάν και είτε έτσι, είτε αλλιώς λύνουν το πρόβλημα επικοινωνίας που ανάφερα στην αρχή του post. Οι διαφορές τους έχουν να κάνουν κυρίως με την εμφάνιση τους και ιδιαίτερα με το ποια λειτουργικά υποστηρίζουν. Το GroupMe σίγουρα κερδίζει έδαφος γιατί υποστηρίζει τα πάντα όλα, το Beluga έχει πολύ περισσότερες επιλογές και έλεγχο γύρω από τα όσα κάνει και το Kik είναι η πιο γρήγορη λύση. Οπότε η επιλογή της σωστής εφαρμογής μάλλον έχει να κάνει με το τι χρησιμοποιεί περισσότερο η παρέα παρά με το ποια εφαρμογή είναι καλύτερη και γιατί. Happy texting!
Απάντηση

Επιστροφή στο “iOS”