Ειδοποιήσεις για κάθε τοποθεσία και όχι μόνο

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Ειδοποιήσεις για κάθε τοποθεσία και όχι μόνο

Δημοσίευση από Takis »

Ένα από τα πολύ ενδιαφέρον features του iOS 5 που ανακοινώθηκε στο WWDC πριν μερικές μέρες είναι τα location aware reminders. Πλέον οι ειδοποιήσεις στο κινητό δεν θα βασίζονται μόνο στο χρόνο, αλλά στο GPS της συσκευής. Έτσι θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για το καθετί που θέλουμε να κάνουμε όταν φτάσουμε στη τοποθεσία που πρέπει. Από τη μια όμως το iOS 5 δεν έχει κυκλοφορήσει και από την άλλη γιατί να μην γραφτεί ένα app σχετικό με την όλη ιδέα;

Αυτό το app λέγετε Dropp, διατίθεται δωρεάν και χρησιμοποιώντας το GPS του iPhone και τους χάρτες του Google, "αφήνει" σημειώσεις ή εικόνες σε όποιο σημείο του κόσμου θέλετε. Στη συνέχεια όταν οι φίλοι σας περάσουν από κάποιο μέρος όπου υπάρχει κάποιο μήνυμα, θα το εισπράξουν στο κινητό τους με push notification. Αυτή είναι η βασική ιδέα της εφαρμογής. Βέβαια οι τρόποι αξιοποίησης της πιστεύω πως παραείναι πολλοί!

Δεν ξέρω κατά πόσο μία εφαρμογή σαν το Dropp θα μπορέσει να κερδίσει μία θέση στη καθημερινότητα μας και αν θα πείσει το κόσμο να αφήνει μηνύματα δεξιά κι αριστερά, αλλά αυτό που αναρωτιέμαι είναι πόσο θα αντέξει η μπαταρία ενός iPhone με τόσα push notifications να βαράνε κάθε λίγο και λιγάκι και το GPS να μην κλείνει σχεδόν ποτέ. Πάντως αξίζει να του ρίξετε μια ματιά... άλλωστε είναι δωρεάν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “iPhone”