Συγχρονισμός σε τοπικό σύννεφο με το AeroFS

Απάντηση
Katerina
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 17, 2021 5:09 pm

Συγχρονισμός σε τοπικό σύννεφο με το AeroFS

Δημοσίευση από Katerina »

Όταν αναφέρω το Dropbox σε κάποιο post μου ή ακόμα και σε μια συζήτηση με ένα φίλο, έχω τη τάση να το Θεοποιώ λιγάκι. Το καταλαβαίνω, αλλά είναι ο τρόπος που κάνει τη δουλειά του τόσο πρακτικός που απλά δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο πιθανό αντικαταστάτη. Μέχρι τώρα!

Όσο κι αν μου αρέσει η εξυπηρέτηση που προφέρει το Dropbox, είναι κι αυτό άλλη μία cloud based υπηρεσία. Μπορεί η μόδα της εποχής να αγκαλιάζει τις υπηρεσίες που βασίζονται στη φιλοσοφία του cloud, αλλά προσωπικά χωρίς να θέλω να ακουστώ παλιομοδίτης έχω τις αμφιβολίες μου για το που θα καταλήξει όλο αυτό. Όπως και να το κάνουμε, το local είναι local και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί μεγαλύτερη ασφάλεια από το σκληρό δίσκο που έχεις στο προσωπικό σου υπολογιστή και όχι σε μία απομακρυσμένη πολιτεία της Αμερικής. Και τώρα που καταλάβατε τις ανησυχίες μου, ήρθε η ώρα να σας συστήσω ένα (πολύ πιθανόν) καλύτερο εργαλείο που κάνει την ίδια δουλειά, αλλά με διαφορετικό τρόπο!

Παρόλο που βρίσκεται ακόμα σε μορφή beta, το AeroFS έχει κερδίσει 100% την προσοχή μου και ανυπομονώ να το χρησιμοποιήσω. Η φιλοσοφία του είναι παρόμοια με του Dropbox. Δηλαδή αποθηκεύεις τα αρχεία σου σε ένα φάκελο και αυτός συγχρονίζεται αυτόματα σε όσους υπολογιστές θέλεις. Όμως αυτό που το κάνει να διαφέρει απ' το Dropbox είναι ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πετύχει το συγχρονισμό που θέλει χωρίς να χρησιμοποιεί το Internet. Ένα τοπικό δίκτυο και μερικά gigabytes που σίγουρα υπάρχουν στους τοπικούς δίσκους σας είναι υπέρ αρκετά για να κάνετε άνετα τη δουλειά σας σε 100% τοπικό επίπεδο! Φυσικά θα υπάρχει και η δυνατότητα του Cloud Backup αλλά μόνο αν το επιλέξετε.

Όπως λένε και στο site του οι δημιουργοί του AeroFS, στην ουσία έχουν δημιουργήσει ένα "peer-to-peer filesystem" το οποίο θα υποστηρίζει το Mac OS X, τα Windows και το Linux. Δυστυχώς δεν έχει ειπωθεί κάτι σχετικά με την ημερομηνία που θα ανοίξει τις πύλες του στο ευρύ κοινό και για την ώρα δουλεύει μόνο μέσω προσκλήσεων. Με άλλα λόγια… υπομονή!
Απάντηση

Επιστροφή στο “MacOS Software”