Nautica Led GS 47

Απάντηση
Lakis
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2021 10:35 am

Nautica Led GS 47

Δημοσίευση από Lakis »

Tα φουσκωτά σκάφη Nautica Led είναι ιταλικής προέλευσης και εξάγονται με επιτυχία σε αρκετές χώρες, όπως στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Επίσης επανδρώνουν πολλά motor και mega yachts ως βοηθητικά σκάφη.

Το ναυπηγείο που κατασκευάζει τα συγκεκριμένα σκάφη εδρεύει στο Cologno Monzese (Μιλάνο), με γκάμα παραγωγής που περιλαμβάνει μοντέλα από 2 έως 6 μέτρα στα συμβατικά σκάφη και από 2 έως 7,5 μέτρα σε αυτά με πολυεστερική γάστρα. Αξίζει να αναφερθεί πως τo ναυπηγείο διαθέτει πιστοποίηση ISO 9002, που αφορά στη σχεδίαση και την κατασκευή.

Για την κατασκευή της γάστρας όλων των σκαφών χρησιμοποιείται ισοφθαλικός πολυεστέρας, ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο Nautica Led, που εκτείνεται στα 7,5 μέτρα, έχει ενίσχυση kevlar. Ωστόσο η δυνατότητα παραγγελίας γάστρας με kevlar παρέχεται για οποιοδήποτε μοντέλο.
Οι νομείς όλων των σκαφών διαθέτουν επιπλέον ενίσχυση από πολυουρεθάνη. Το ναυπηγείο προμηθεύεται όλα τα ανοξείδωτα μέρη (roll bar, δεξαμενές κ.ά.) από το γνωστό εργοστάσιο της Nautinox Italia, μιας από τις πλέον γνωστές εταιρείες στον χώρο των ανοξείδωτων κατασκευών.
Αντιπροσωπευτικό δείγμα των Νautica Led αποτελεί το μοντέλο GS 47. Το φουσκωτό αυτό απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται να καλύψει σχετικά κοντινές αποστάσεις, ενώ επιτρέπει παράλληλα την πραγματοποίηση θαλασσίων χόμπι, αποτελώντας έτσι ένα ευκολόχρηστο, όσο και πολυχρηστικό σκάφος.

Το χρωματικό προφίλ του είναι κλασικό, συνδυάζοντας το γκρι και το πράσινο στους αεροθαλάμους, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής επιπλέον χρωμάτων, ανάλογα με τις προτιμήσεις του υποψήφιου αγοραστή. Για την κατασκευή των αεροθαλάμων του χρησιμοποιείται ελαστομερές ύφασμα Hypalon Neoprene 1670 decitex, που προέρχεται από την Pennel Flippo. Οι κολλήσεις είναι ψυχρές. Περιμετρικά υπάρχει διπλό περιφερειακό λάστιχο, το οποίο συντελεί στην προστασία από ενδεχόμενες φθορές, ενώ σε καίρια σημεία βρίσκονται χειρολαβές. Στην πλωριά περιοχή υπάρχει πολυεστερική δελφινιέρα, στρίτσο και δύο δέστρες, ενώ πιο πίσω συναντάμε μια κλασική διάταξη η οποία περιλαμβάνει ένα μεγάλο στρώμα σε σχήμα V, που με ειδικές προσθήκες μετατρέπεται εύκολα και γρήγορα σε κρεβάτι. Επίσης διατίθεται ένα διπλό κάθισμα μπροστά από την κονσόλα, το οποίο κρύβει από κάτω του αποθηκευτικούς χώρους.

Το πιλοτήριο αποτελείται από μια καλαίσθητη κονσόλα, η οποία συμπληρώνεται από ένα ξύλινο ντουλάπι. Ο χώρος της κονσόλας είναι λιτός και πρακτικός, με το τιμόνι εγκατεστημένο στο κέντρο και το χειριστήριο και τα όργανα εργονομικά τοποθετημένα. Στην αριστερή πλευρά έχει προβλεφθεί ειδική εσοχή για την τοποθέτηση πυροσβεστήρα. Ο πρυμνιός καναπές καταλαμβάνει όλο το εσωτερικό πλάτος, ενώ, όταν ανασηκώνεται, στηρίζεται σε αμορτισέρ. Η χωρητικότητα του αποθηκευτικού αυτού χώρου είναι πραγματικά μεγάλη, κάτι που ισχύει και για τον χώρο κάτω από τα πλωριά καθίσματα. Σχετικά με την προωστήρια δύναμη, αυτή έχει υπολογιστεί με ακρίβεια από το ναυπηγείο, αλλά η τελική επιλογή μηχανής και προπέλας πραγματοποιείται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη και ανάλογα με τη χρήση για την οποία το σκάφος προορίζεται, εφόσον βέβαια δεν επηρεάζεται το σύνολο. Έτσι, για το Nautica Led GS 47 η συνιστώμενη ιπποδύναμη ανέρχεται στους 40 ίππους.

Σημαντική θεωρείται η άνετη πλοήγηση του σκάφους, καθώς επίσης και η εύκολη οδική μεταφορά του με χρήση τρέιλερ. Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι το ναυπηγείο αντιπροσωπεύεται πολλά χρόνια στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να παρέχεται εγγύηση σε κάθε υποψήφιο αγοραστή.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ναυπηγείο: Νautica Led. Χώρα προέλευσης: Ιταλία. Μοντέλο: Led GS 47. Ολικό μήκος: 4,78 μέτρα. Μέγιστο πλάτος: 2,15 μέτρα. Εσωτερικές διαστάσεις - Μήκος: 3,90 μέτρα. Πλάτος: 1,10 μέτρα. Ύφασμα: Ελαστομερές Hypalon Neoprene 1670 decitex. Αριθμός αεροθαλάμων: 5. Διάμετρος αεροθαλάμων: 0,56 μέτρα. Κολλήσεις: Ψυχρές. Βάρος σκάφους (άφορτο): 300 κιλά. Συνιστώμενη ισχύς: 40 hp. Ελάχιστη ισχύς: 115 hp. Πιστοποίηση: CE. Κατηγορία σχεδιασμού: B (ισχύς ανέμου έως 8 Beaufort και χαρακτηριστικό ύψος κύματος έως 4 μέτρα).

Πληροφορίες: ELCO HELLAS S.A., τηλ. 2520.410-11.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σκάφος, πλοία”