Delonghi Dedica Pump Espresso Red EC685.R

Απάντηση
melina
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: Παρ Σεπ 10, 2021 2:32 pm

Delonghi Dedica Pump Espresso Red EC685.R

Δημοσίευση από melina »

Κάτοχος της μηχανής πλέον 6 μήνες. η μηχανή εξαιτίας του θερμομπλόκ ζεσταίνεται γρήγορα αλλά δεν φθάνει την κατάλληλη θερμοκρασία για εσπρέσο οπότε θέλει 2 φορές σίγουρα μόνο με νερό για να ζεσταθεί καλά και το κλείστρο. η ποιότητα κατασκευής είναι συμπαθητική και εξαιτίας της μικρής κατασκευής της χωράει εύκολα και σε μικρές κουζίνες. εύκολη στην επαναγέμιση νερού χωρίς να βγάλεις το δοχείο. στα του καφέ τώρα. Το πρώτο δίμηνο χρησιμοποιώντας το δικό του κλείστρο με τα pressurized portafilter ο καφές δεν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου. έβγαινε πιο νερουλός και χωρίς ιδιαίτερη γεύση εξαιτίας των χαμηλών γραμμαρίων καφέ που δέχεται (12-13) η διπλή δόση, συν το κάκιστο "πατητήρι" από πλαστικό το οποίο είναι και στραβό. ειδικά με το tamper για 170 ευρώ μηχανή θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον ένα μεταλλικό που υπάρχει της delonghi αλλά πρέπει να το αγοράσεις έξτρα.

Αν δεν έχεις απαιτήσεις όλα είναι οκ. Εγώ ήθελα όμως να πίνω καφέ στο σπίτι και να τον ευχαριστιέμαι και να μην τον θεωρώ νερό ζουμί οπότε μετά από πολύ ψάξιμο και έρευνα έκανα μια επένδυση των 60 ευρώ και συγκεκριμένα κλείστρο με ανοιχτό portafilter που χωράει άνετα 18 γραμμάρια, ρυθμιζόμενο καθύψος distributor-tamper, ένα dosing cup για ζυγίζω και να μεταφέρω απευθείας τον καφέ στο κλείστρο και φυσικά μια ζυγαριά ακριβείας όλα από Amazon.de. από το σημείο αυτό και μετά με φρέσκο αλεσμένo καφέ (βρήκα specialty coffe shop που με συμβούλεψε για το κόψιμο και πειραματίστηκα)ή μηχανή δίνει τέλειο αποτέλεσμα και καφέ με γεμάτο σώμα και γευστικότατους χωρίς πίκρα η ξινίλα υπάρχουν άπειρα βίντεο με τα προαναφερόμενα και αξίζει να αφιερώσει κάποιος λίγο χρόνο για να μάθει να κάνει πραγματικό espresso στο σπίτι του. στα 170 που την αγόρασα στην αλλά 60-70 που έδωσα για να την φέρω εκεί που ήθελα η μηχανή κάνει εν κατακλείδι τέλεια την δουλειά της και απολαμβάνω τον καφέ μου κάθε φορά. στα του cappuccino και στο αφρόγαλα δεν έχω επενδύσει χρόνο ακόμα καθώς καλοκαίρι και ο freedo είναι μονόδρομος.

Τέλος για να δώσω και στοιχεία πως δουλεύω την μηχανή έχουμε και λέμε ζέσταμα και 2 τρεξίματα με νερό για να ανέβει η συνολική θερμοκρασία. ο καφές είναι αλεσμένος σε μηχανή malkonig στο 2.2 το οποίο είναι ένα κλικ πιο αραιός από εκεί που κόβουν τα καφέ συνήθως. ο καφές που παίρνω είναι specialty και έχει ημερομηνία καβουρδίσματος. στο ανοιχτό portafilter έχουμε 18 γραμμάρια καφέ και σε 26 δευτερόλεπτα βγάζω 60 ( αναλογία 1 προς 3 περίπου). εύχομαι να βοήθησα και εύχομαι καλή αγορά σε όποιον επιθυμεί καθώς είναι πολύ τίμια μηχανή με λίγη βοήθεια ακόμα.
Kostas
Δημοσιεύσεις: 456
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 06, 2021 11:41 am

Δημοσίευση από Kostas »

Η αγορά της συγκεκριμένης μηχανής έγινε λόγω της θετικής αξιολόγησης της από χρήστες από διάφορα Forum του εξωτερικού. Και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Προχώρησα στην αγορά της για να αναβαθμίσω την ποιότητα του καφέ που πίνω και από την πρώτη χρήση έμεινα άφωνος ως προς την ποιότητα του καφέ που ήπια. Έχω στην κατοχή μου και non pressurised basket το οποίο προμηθεύτηκα από γνωστή πλατφόρμα αγορών στο διαδίκτυο και το αποτέλεσμα όχι μόνο με δικαίωσε, αλλά πλέον δεν υπάρχει σύγκριση με τους καφέδες που πίνω έξω.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο EC680 υπάρχει η διαφορά ότι τα pressurised καλαθάκια που έχει η EC685 έχουν στο εσωτερικό τους μια ροδέλα από καουτσούκ που εξυπηρετούν στην αφαίρεση του πάτου με τις πολλές οπές για τον πιο αποτελεσματικό καθαρισμό του. Και το ακροφύσιο είναι διαφορετικό σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο γιατί έχει δύο ξεχωριστές ρυθμίσεις....για ζεστό γάλα και για καπουτσίνο. Η αλήθεια είναι ότι για να κάνεις καπουτσίνο είναι εξαιρετικό αλλά για latte δεν είναι τόσο εύκολο. Ωστόσο, αν αφαιρέσεις τον μεταλλικό κυλινδρικό σωλήνα και χρησιμοποιήσεις το λαστιχένιο κομμάτι, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Το λαστιχένιο αυτό κομμάτι μπορεί να στερεωθεί με ένα λαστιχένιο δακτύλιο στην βάση του ώστε να μην φύγει από την θέση του όταν ανοίξει η ροή του ατμού.

Αν και τα προσωπικά γούστα είναι εκείνα που καθορίζουν πως ο καθένας πίνει τον καφέ του, λόγω της χρήσης του non pressurised basket, η πίεση που πρέπει να ασκηθεί στο portafilter παίζει σπουδαίο ρόλο ως προς τον χρόνο εκχείλισης. Εγώ χρησιμοποιώ την αναλογία 1:2,5 (1 γραμμάριο καφέ προς 2,5 γραμμάρια υγρού καφέ) άρα με 17 γραμμάρια στο διπλό καλαθάκι μπορούμε να εκχειλίσουμε 42 περίπου γραμμάρια καφέ...βέβαια, όπως είπα και προηγουμένως ο καφές είναι προσωπικό γούστο, οπότε ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί με την αναλογία, την δόση , το χρόνο εκχείλισης.

Για όποιον, λοιπόν, θέλει να κάνει ένα βήμα παραπέρα από τις απλές οικιακές μηχανές, η μηχανή αυτή προσφέρει πολλές δυνατότητες με αλλαγή θερμοκρασίας , σκληρότητας νερού και καθορισμός του χρόνου εκχείλισης αυτόματα, και αυτά από μόνα τους είναι αρκετά για να πειραματιστείς αλλά κυρίως αν θέλεις ο καφές να είναι πραγματική απόλαυση.
Lakis
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2021 10:35 am

Δημοσίευση από Lakis »

Ήρθε και η σειρά μου μετά από 10 μήνες έντονης χρήσης. Δεν θα κάτσω να κουράσω θα σας τα πω εν συντομία. Λίγα βίντεο στο youtube λίγο ξεσκόνισμα στο εγχειρίδιο για το πως ρυθμίζεις θερμοκρασία και χρόνους και είσαι οκ από θέμα γνώσης για να την ετοιμάσεις. Επειδή βαριόμουν να κάτσω να ασχοληθώ με χαρμάνια κοψίματα μετρήματα και τέτοια προχώρησα στο εξής. Δοκίμασα αρκετούς από τους καφέδες στα SuperMarket.

Οι μόνοι κατά την γνώμη μου που ταιριάζουν γάντι σε αυτή την μηχανή είναι της buondi που είναι ψιλοκομμένος ήδη ο καφές πολύ περισσότερο από ότι της illy για να καταλάβετε. buondi me intensity 6/10 είναι ιδανικά έντονος ο καφές για μένα έχει και πιο ελαφριούς και πιο δυνατούς κ όλοι το ίδιο ψιλοκομμένοι. παίρνω 5 σακουλάκια γύρω στα 4-4.5 ευρώ το ένα και περνάω 1 μήνα μπορεί και παραπάνω κ φτιάχνω 2-3 καφέδες κάθε μέρα. Μην ψαχτείτε σε άλλους έτοιμους καφέδες γιατί δεν κάνουν ούτε καϊμάκι και μπουκώνουν την μηχανή το σκουπ όταν θα βάζετε καφέ μην το ξεχειλίζετε, 2 σκουπ πάτημα και είστε έτοιμοι.

Όσον αφορά το γάλα. εγώ προσωπικά παίρνω από το The Mart το ΝΟΥΝΟΥ BARISTA το οποίο δε θα το βρείτε πουθενά αλλού γιατί είναι για επαγγελματική χρήση. με 3.6% λιπαρά για το καπουτσίνο και με 0% για το φρέντο βάζετε σε ένα ποτήρι για το κρύο αφρόγαλα χτυπάτε με το πιο απλό μίξερ κ έπηξε αμέσως γιατί είναι ήδη φτιαγμένο το γάλα αυτοί τον σκοπό με το 3.6% παίρνετε μια βελούδινη γεύση αφρόγαλα πάνω στον ζεστό καφέ και φτιάχνει την κρέμα που επιθυμείτε. όταν θα ζεσταίνετε το αφρόγαλα μόλις αντιλαμβάνεστε ότι αρχίζει κ καίγεται το χέρι σας σταματήστε το και έτσι δεν θα σας καίγεται το γάλα

Έχω καταφέρει χωρίς πολλά πολλά με καφέ buondi και γάλατα ΝΟΥΝΟΥ barista 0% kai 3.6% να φτιάχνω καφεδιές.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανές Espresso”