Elizabeth Filippouli

Απάντηση
Anita
Δημοσιεύσεις: 167
Εγγραφή: Παρ Οκτ 22, 2021 3:55 pm

Elizabeth Filippouli

Δημοσίευση από Anita »

Σημείωση: Η παρούσα συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 2004 και πήρα την πρωτοβουλία να την αναδημοσιεύσω ώστε οι νέοι άνθρωποι να γνωρίσουν την σπουδαία προσωπικότητα της Elizabeth Filippouli.

Αφού μας μετέδωσε το ταξίδι της Φλόγας στις πέντε ηπείρους, τώρα ετοιμάζεται να τη μεταφέρει ως λαμπαδηδρόμος. Παράλληλα, μας δίνει «Ραντεβού στην Αθήνα» με ένα σόου αφιερωμένο στην Ολυμπιάδα μας.

Τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια μεγάλη γιορτή;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια γιορτή αφιερωμένη στον κόσμο. Εξάλλου, σε αυτόν απευθύνονται οι αξίες που αντιπροσωπεύει το ολυμπιακό φως, δηλαδή η ειρήνη, η συναδέλφωση, η αγάπη, η συμμετοχή, η συνεργασία...

Εμείς οι Έλληνες μπορεί στην αρχή να γκρινιάξαμε λίγο, αλλά στο τέλος παραδεχτήκαμε ότι η Ολυμπιάδα μάς αφορά.

Ακριβώς. Αυτό που πρέπει να προβάλουμε είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στη γενέτειρά τους μετά από 108 χρόνια και γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι. Δεύτερον, πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για την καλύτερη διεξαγωγή τους. Αυτά επιδίωκε να τονίσει και η Φλόγα με το ταξίδι στις 5 ηπείρους. Γι’ αυτό και η υποδοχή της οποίας τύγχανε από όπου και αν περνούσε μας έδινε δύναμη. Εισπράξαμε το σεβασμό που υπάρχει στον πλανήτη για τον ελληνικό πολιτισμό. Το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στον τόπο όπου γεννήθηκαν προκαλεί συγκίνηση σε όλες τις χώρες, οπότε περιμένουμε να συμβεί εδώ κάτι μοναδικό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συγκεχυμένες πληροφορίες θα δούμε πολύ σπουδαία πράγματα από άποψη διοργάνωσης.

Μα και μόνο το γεγονός ότι για πρώτη φορά θ’ ανοίξει το στάδιο της αρχαίας Ολυμπίας για να διεξαχθεί εκεί το αγώνισμα της σφαίρας λέει πολλά. Το ότι θα γίνει ο πραγματικός μαραθώνιος είναι επίσης σημαντικό για την ιστορία της σύγχρονης Ολυμπιάδας.

Αφήνετε λοιπόν τώρα τη Φλόγα και περνάτε στο σόου.

Θα ήθελα να πω ότι την εκπομπή για την Ολυμπιακή Φλόγα την έστησε ο ’κης Σταματιάδης και για μένα η συνεργασία μαζί του ήταν πολύτιμη. Αυτή η εκπομπή μέτρησε αντίστροφα το χρόνο μέχρι την ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Όμως αφήνω τη Φλόγα, αφού αισίως θα τρέξω και εγώ ως λαμπαδηδρόμος.

Πότε θα γίνει αυτό;

Τρέχω στις 13 Αυγούστου έξω από το Μαρούσι, εκεί που αρχίζει η Αττική Οδός. Στη συνέχεια θα αφιερώσω όλη μου την προσοχή στο σχετικό ολυμπιακό πρόγραμμα που ετοιμάζει η ΕΡΤ με τίτλο «Ραντεβού στην Αθήνα».

Είναι η εκπομπή από την οποία αποχώρησε ο Νίκος Αλιάγας...

Μάλιστα. Εσείς θα δείτε την εκπομπή έτσι ακριβώς όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά με άλλο παρουσιαστή. Θα είναι ένα δίωρο πρόγραμμα (23.30 έως 01.30), ίσως και μεγαλύτερης διάρκειας. Ξεκινά στις 9 Αυγούστου με φινάλε στις 29 Αυγούστου. Θα είναι καθημερινή εκπομπή με επιφανείς ξένους και Έλληνες καλεσμένους. Θα φιλοξενήσει ανθρώπους του διεθνούς αθλητισμού, τους οποίους δεν θα προσεγγίζουμε με στόχο να αναδείξουμε την αθλητική τους ιδιότητα. Τους θέλουμε με το σμόκιν τους, προκειμένου να φωτίσουμε την ανθρώπινη διάσταση. Φιλοδοξούμε να είναι ένα πρόγραμμα που θα έχει λάμψη και θα κρατήσει καλή συντροφιά στο κοινό. Θα δείτε ένα σόου.

Μαζί σας θα είναι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης...

Σε ρόλο συμπαρουσιαστή θα έλεγα, και ίσως και ο Δημήτρης Σταρόβας, ο οποίος θα έχει κάποια ρουμπρίκα.

Είστε αγχωμένη που τελευταία στιγμή αναλαμβάνετε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα;

Ήταν πολύ τιμητική η πρόταση που μου έκαναν ο Τζώνυ Καλημέρης και ο ’κης Σταματιάδης. Σαφώς οι εξελίξεις ήταν αιφνίδιες. Δεν έχω άγχος, γιατί έχω ενστερνιστεί το ολυμπιακό πνεύμα λόγω της Φλόγας εδώ και πολύ καιρό, οπότε νιώθω έτοιμη. Έχω αγωνία όμως να πάει καλά όλο αυτό που ετοιμάζουμε, γιατί είναι μία μεγάλη παραγωγή. Έχω το βάρος της ευθύνης, αφού εκφράζω το ολυμπιακό πρόσωπο της ΕΡΤ.

Θέλετε να μας αποκαλύψετε πόσα χρήματα θα πάρετε για τις εκπομπές, για να μην έχουμε απρόοπτα πάλι;

(Γέλια) Μπορεί και να το έλεγα, αλλά όχι δεν θα πω τίποτα.

Κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας θα στέλνετε ρεπορτάζ και στο CNN;

Ελπίζω πως όχι. ’λλωστε θα στείλουν εδώ είκοσι με είκοσι πέντε ρεπόρτερ. Θα συμμετέχω όμως στην επικοινωνιακή ομάδα του 2004 ως υπεύθυνη για τους μη διαπιστευμένους δημοσιογράφους που έχουν έρθει στην Ελλάδα για να καλύψουν το γεγονός. Έδρα θα έχουμε το Ζάππειο.

Διακοπές συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμά σας;

Λίγο ήλιο και λίγο θάλασσα ευελπιστώ να δω μετά τους Ολυμπιακούς. Ας είμαστε όλοι υπερήφανοι και ας βάλουμε τα δυνατά μας για μία λαμπερή και γεμάτη νίκες Ολυμπιάδα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τέχνες”