Sony ZV-1 Vlog Camera

Απάντηση
Anita
Δημοσιεύσεις: 168
Εγγραφή: Παρ Οκτ 22, 2021 3:55 pm

Sony ZV-1 Vlog Camera

Δημοσίευση από Anita »

Είμαι ημι-επαγγελματίας φωτογράφος και πάντα έχω την ευκαιρία να σχολιάσω κάμερες γιατί τις αγαπώ. Αυτό είναι ένα τόσο μοναδικό προϊόν που είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος γι 'αυτό. Η αναθεώρησή μου θα είναι κυρίως μια σύγκριση για το εάν πρέπει ή όχι να αποκτήσετε αυτήν την κάμερα (τη Sony ZV-1) σε αντίθεση με μια DSLR ή ακόμα και ένα έξυπνο τηλέφωνο.

*ΜΗΝ πάρετε αυτήν τη φωτογραφική μηχανή εάν το κύριο ενδιαφέρον σας είναι οι φωτογραφίες. Αν θέλετε ακίνητες φωτογραφίες, τότε η DSLR είναι αυτό που θέλετε. Αυτή η κάμερα έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της λήψης φωτογραφιών, αλλά η κύρια εστίαση είναι η κοινή χρήση περιεχομένου βίντεο.

*Το αποκορύφωμα αυτής της κάμερας είναι η ευκολία χρήσης. Πραγματικά δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τεχνικά πράγματα, όπως ποιο διάφραγμα να επιλέξετε, ποιο ISO ή ταχύτητα κλείστρου, κάνει τα πάντα για εσάς. Διαθέτει αυτόματη εστίαση (που είναι πολύ καλύτερη από ό,τι στις DSLR) και η αναδιπλούμενη οθόνη διευκολύνει την παρακολούθηση του εαυτού σας ενώ κάνετε εγγραφή.

*Το μέγεθος αυτού το καθιστά πολύ ανώτερο από μια DSLR. Αυτό το πράγμα είναι *μικροσκοπικό* και τόσο ελαφρύ. Εάν παραλάβετε το κιτ αξεσουάρ με την ασύρματη λαβή/τρίποδο, είστε έτοιμοι. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό εάν κάνετε vlog ενώ περπατάτε ή πρέπει να είστε ενεργοί όταν μιλάτε στην κάμερα.

*Έχει δυνατότητα slow-mo, time-lapse, bluetooth και wifi.

*Πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα απλό smartphone: Ο αισθητήρας εικόνας σε αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος και καλύτερος. Με τους αισθητήρες εικόνας, το ρητό είναι "όσο μεγαλύτερος τόσο το καλύτερο" και γι' αυτό οι φωτογραφικές μηχανές DSLR έχουν ένα τέτοιο πλεονέκτημα (αλλά είναι επίσης πολύ μεγάλες για να τις προσελκύουν) Αυτό κάνει την ποιότητα της εικόνας σας πολύ υψηλότερη. Το μικρόφωνο σε αυτό είναι επίσης πολύ καλύτερο. (Με τη DSLR, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ξεχωριστό μικρόφωνο.) Μπορείτε να αγοράσετε ένα ξεχωριστό μικρόφωνο και με αυτήν τη φωτογραφική μηχανή, αλλά το μικρόφωνο που συνοδεύει είναι αρκετά καλό αμέσως.

*Πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιωθούν: Το λογισμικό που συνοδεύει είναι μάλλον περιορισμένο. Ειδικά για την επεξεργασία βίντεο, αν και είναι θετικό, μπορεί να μην χρειάζεται να κάνετε υπερβολική επεξεργασία εάν είστε ο τύπος που κάνει απλώς το vlogging σας με μία συνεχή λήψη.

*Οι φακοί είναι ενσωματωμένοι/δεν εναλλάσσονται. Αυτό είναι καλό στο ότι έχετε ό,τι χρειάζεστε ανά πάσα στιγμή, αλλά κακό, αν γρατσουνίσετε/ραγίσετε τον φακό σας, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια εντελώς νέα κάμερα.

*Δεν υπάρχει φλας - αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα για τους vloggers. Απλά ήθελα να αναφέρω σε περίπτωση που κάποιος σκέφτεται ακόμα να το πάρει αυτό αποκλειστικά για ακίνητη φωτογραφία.

*Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν μέτρια. Δεν ήταν υπέροχο, αλλά έχω δει άλλες κάμερες να έχουν χειρότερη απόδοση. Εάν αισθάνεστε ότι πρόκειται να κάνετε μεγάλες συνεδρίες, θα σκεφτόμουν να πάρω μια δεύτερη μπαταρία για κάθε ενδεχόμενο.

Συνολικά, νομίζω ότι αυτή είναι μια εξαιρετική και ευέλικτη κάμερα για όσους κάνουν vlog ή δημιουργούν περιεχόμενο βίντεο. Η τιμή είναι υψηλότερη, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε μια DSLR σε αυτό το σημείο τιμής, ωστόσο αν δεν ασχολείστε με τεχνικά θέματα ή προτιμάτε κάτι πιο φιλικό προς το χρήστη, τότε αυτή είναι σίγουρα η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Mirrorless Φωτογραφικές Μηχανές”