Panasonic Lumix S5

Απάντηση
melina
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: Παρ Σεπ 10, 2021 2:32 pm

Panasonic Lumix S5

Δημοσίευση από melina »

Αυτή η κάμερα είναι υπέροχη δεδομένης της τιμής και των δυνατοτήτων που παρέχει. Εάν είστε επαγγελματίας ή ημιεπαγγελματίας και χρησιμοποιείτε χειροκίνητη εστίαση τις περισσότερες φορές, αυτό είναι το όνειρό σας που έγινε πραγματικότητα κάτω από 2k. Πήρε όλα τα καμπανάκια και τις σφυρίχτρες που θέλει ένας επαγγελματίας σκοπευτής, 4k 10 bit 4:2:2, εξωτερική εγγραφή 5,9k, Vlog, CineD, κάθε δεκάρα ρυθμίσεων, όμορφη πλήρως αρθρωτή οθόνη, σχεδόν όλα όσα έχει ο μεγαλύτερος αδελφός S1H. Το IBIS είναι εντάξει (όχι τόσο καλό όσο το S1H) και έχετε ενσωματωμένο vlog. ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ, οι υπολογισμοί αποεστίασης βάσει αντίθεσης για αυτόματη εστίαση είναι πολύ κακοί. Εάν βασίζεστε σε μεγάλο βαθμό στην Αυτόματη Εστίαση και την αγορά αυτής της Κάμερας για v-logging, περπάτημα μέσα και γύρω, βίντεο σε στυλ Selfie και θα έχετε διαφορετικά θέματα στις λήψεις βίντεο, ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ. Αυτό θα σας απογοητεύσει. Θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω το iPhone για αυτό παρά αυτήν την κάμερα. Αυτό είναι σχεδόν ιδέα για μένα, αλλά επειδή ήθελα κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για v-logging, είμαι απογοητευμένος. Θα το επιστρέψω και θα κοιτάξω το Sony A7C για αυτόν τον σκοπό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 25/02/2021: Δοκίμαζα το S5 σε μια εγκατάσταση στούντιο με βασικό φως, φως πλήρωσης και ανοιχτό φόντο RGB. Ξεχάστε όλες τις άλλες λειτουργίες αυτόματης εστίασης, αυτή η κάμερα εξακολουθεί να καταφέρνει να χάσει την εστίαση όταν η ρύθμιση ήταν ακόμη και στην παρακολούθηση προσώπου ή στην παρακολούθηση Περιοχής+ με ανθρώπινη ανίχνευση. Ωστόσο, βελτιώνεται ελαφρώς με το ρυθμό καρέ που έχει οριστεί σε 60 σε 4k. Αλλά αυτό περιορίζεται σε λειτουργία APS-C. Δεν ξέρω αν αυτή η αυτόματη εστίαση είναι κάτι που μπορεί να διορθώσει η Panasonic μέσω ενημέρωσης λογισμικού. Επανασχεδίασαν πλήρως την αυτόματη εστίαση με βάση την αντίθεση για το S5 και ενημέρωσαν τη σειρά S1 με αυτό το νέο σύστημα αυτόματης εστίασης. Panasonic, Εάν ακούτε, θα μπορούσατε να πείτε στους πελάτες σας πότε θα τελειώσουν αυτοί οι εφιάλτες αυτόματης εστίασης; Panasonic, εάν αυτό μπορεί να διορθωθεί μέσω ενημέρωσης υλικολογισμικού, κάντε το,

Ενημέρωση: 03/01/2021: Πήρα το Sony A7C για να το δοκιμάσω σε αυτό. Πρέπει να πω ότι η Panasonic ξεπερνά όλες τις φωτογραφικές μηχανές της Sony, συμπεριλαμβανομένης της A7SIII ανώτερης ποιότητας, εάν μπορείτε να ζήσετε με το σύστημα αυτόματης εστίασης Panasonic S5 ή το σύστημα χειροκίνητης εστίασης. Διαπίστωσα ότι το Sony A7C, το οποίο στην πραγματικότητα το εξαιρετικά αναγνωρισμένο A7III της Sony σε ένα συμπαγές σώμα, έχει πολύ άσχημα προβλήματα ζωνών λόγω του μηχανισμού Electronic First Curtain Shutter (EFCS) (δεν έχει πλήρη μηχανικά ρολά και γι' αυτό δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή ). Ειδικά αν φωτογραφίζετε σε περιβάλλον με φώτα LED με αυξημένη ταχύτητα κλείστρου > 1/60. Με λίγα λόγια, το Panasonic S5 είναι σχεδόν τέλειο και ακόμα καλύτερο σε σύγκριση με όλες τις φωτογραφικές μηχανές Sony έως και A7SIII, αν μπορείτε να ζήσετε χωρίς τέλεια αυτόματη εστίαση.

Ενημέρωση: 03/09/2021: Εφόσον η Panasonic δεν μας παρέχει καμία ενημέρωση σχετικά με το όραμα της αυτόματης εστίασης ή το μέλλον της αυτόματης εστίασης στις κάμερες Pana, θα επιστρέψω αυτήν την κάμερα. Μπορώ να ζήσω με αυτό εάν είμαι σίγουρος για το μέλλον του ή εάν η τιμή πέσει, ώστε να μπορώ να επενδύσω σε καλή εγκατάσταση και εξέδρα χειροκίνητης εστίασης.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Mirrorless Φωτογραφικές Μηχανές”