Samyang 24mm F1.8 AF Compact Full Frame Wide Angle for Sony E, Black (SYIO2418-E)

Απάντηση
Anita
Δημοσιεύσεις: 167
Εγγραφή: Παρ Οκτ 22, 2021 3:55 pm

Samyang 24mm F1.8 AF Compact Full Frame Wide Angle for Sony E, Black (SYIO2418-E)

Δημοσίευση από Anita »

Μόλις πήρα έναν φακό Samyang 24mm 1,8 για να αντικαταστήσει τον φακό Sony 20mm 1,8. Και δεν έκανα λάθος σε αυτό. Η παραμόρφωση του φακού με τη διόρθωση εντός της κάμερας είναι πολύ χειρότερη για τη Sony 20 mm από ό,τι για τη Samyang 24 mm. Καταλαβαίνω ότι η Sony είναι 20 χιλιοστά και η Samyang είναι 24 χιλιοστά, αλλά φίλε, αυτή είναι μια τεράστια διαφορά. Τράβηξα μερικές λήψεις ενώ ήμουν σε ένα ταξίδι στην Αλάσκα και είχα μόνο Sony 20mm. Κάθε φωτογραφία έπρεπε να διορθωθεί και δεν μπορούσε να αναρτηθεί απευθείας από την κάμερα. Και μετά τη διόρθωση, οι γωνίες καταστρέφονταν για κάθε λήψη χρησιμοποιώντας φακό Sony. Με το Samyang αυτή η παραμόρφωση δεν υπάρχει καθόλου στα αρχεία JPEG. Θα πουλήσω τη Sony μου σύντομα. Εστίαση σε χαμηλό φωτισμό. Και οι δύο έκαναν το ίδιο. Η ποιότητα της εικόνας χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η παραμόρφωση αποδίδουν το ίδιο. Για τη φωτογραφία δρόμου, η Sony 20mm είναι NO GO. Όλες οι δομές είναι λυγισμένες. Για ομαδικές λήψεις, τα πλάγια άτομα τεντώνονται με τη Sony 20 mm. Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει καθόλου με το Samyang 24 mm. Sony 20mm φωτογραφία τοπίου - εάν έχετε δέντρα στην εικόνα, τα πλαϊνά δέντρα θα λυγίσουν. Οπότε, πρακτικά δεν βλέπω καμία περίπτωση χρήσης για Sony 20mm. Το Samyang 24mm δεν έχει αυτό το πρόβλημα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18/11/21 - Αφού χρησιμοποίησα αυτόν τον φακό πολλές φορές, παρατήρησα ότι χρειάζονται περίπου 30 ή περισσότερα δευτερόλεπτα για να "εκκινήσει" ο φακός ενώ κλειδώνω τους επιλογείς διαφράγματος στη φωτογραφική μηχανή σε λειτουργία AP. Μόλις ενεργοποιήσω την κάμερα, δεν μπορώ να ρυθμίσω το διάφραγμα στη λειτουργία AP χρησιμοποιώντας επιλογείς και πρέπει να γυρίσω το διακόπτη ενός φακού πάνω-κάτω για να λειτουργήσει ή να περιμένω περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αυτό έχει αφαιρεθεί 3 αστέρια από την αρχική μου κριτική 5 αστέρων. Ίσως θα μπορούσε να διορθωθεί με μελλοντικές ενημερώσεις υλικολογισμικού, αλλά δεν θα με σταματήσει να επιστρέψω αυτόν τον φακό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20/11/21 Ο διακόπτης είναι εντελώς σπασμένος και βραχυκυκλώνεται μεταξύ της λειτουργίας 1 και της λειτουργίας 2 συνεχώς, ακόμη και χωρίς να αγγίζεται καθόλου. Επιστρέφοντας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φακοί Φωτογραφικών Μηχανών”