Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 DI-II VC HLD All-In-One Zoom For Canon APS-C Digital SLR Cameras

Απάντηση
Stavroula
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τρί Ιαν 04, 2022 7:13 pm

Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 DI-II VC HLD All-In-One Zoom For Canon APS-C Digital SLR Cameras

Δημοσίευση από Stavroula »

Είμαι ερασιτέχνης φωτογραφία 30 ετών. Πάντα άτομο της Canon, φωτογραφίζει 7D και 7D Mark ii τώρα. Όταν βρίσκομαι σε διακοπές, μου αρέσει να φέρω έναν προσαρμογέα Tokina 10-16mm 2,8, Canon 50mm 1,8, Tamron 24-70 2,8 VC και Canon L 70-200mm F4 w/1,4. Για ένα επερχόμενο ταξίδι ήθελα έναν φακό για το νέο μου 7D Mark ii. Κοίταξα τριγύρω και ο φακός με το καλύτερο εύρος ζουμ που μπορείς να βρεις είναι ο Tamron 18-400mm. Δάγκωσα, αγόρασα στο Amazon και το πήγα στο Galveston για να τραβήξω μερικές λήψεις.

Πρώτες σκέψεις: Είναι ένας καλά κατασκευασμένος, συμπαγής φακός, αλλά λίγο πιο ελαφρύς και λιγότερο ανθεκτικός από τον Tamron 24-70 F2.8 μου. Καλή συνολική ποιότητα κατασκευής. Ο φακός είναι λίγο αργός να επεκταθεί ξεκινώντας περίπου το 1/2 προς τα κάτω στην κάννη. Η μετάβαση από τα 18 στα 400 mm δεν είναι εύκολη, επομένως αυτό δεν είναι πραγματικά πρόβλημα.

Οι πρώτες μερικές λήψεις βρήκα ότι η κάμερα είναι ακριβής και κατάλληλη για ειλικρινείς λήψεις ανθρώπων, μερικών πουλιών και την αρχιτεκτονική στην προβλήτα. Η χρωματική απόδοση είναι ωραία και το bokeh είναι καλό. Θα πω ότι το 70-200 F4 L μου είναι πολύ καλύτερο, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Το Tamron είναι ΠΟΛΥ καλύτερο από πολλούς τυπικούς φακούς Canon και έχει κάνει μερικές υπέροχες λήψεις.

Μερικά από τα προβλήματα που εντόπισα

1. Όταν ξεπεράσετε τα 300 χιλιοστά, θα διαπιστώσετε ότι έχετε χρωματική εκτροπή (περίεργο χρώμα κατά μήκος των άκρων με αντίθεση - Δείτε τις φωτογραφίες που συμπεριέλαβα.) Πώς είναι αυτό το πρόβλημα; Αν χρειαστεί να κάνετε περικοπή, μπορεί να αρχίσετε να τα παρατηρείτε. Όταν το pixel-peeping στο Photoshop είναι αρκετά αισθητό. Εάν χρησιμοποιείτε φίλτρα για να βελτιώσετε την αντίθεση ή τα χρώματα, αυτές οι παρεκτροπές μπορεί να βελτιωθούν και να γίνουν πιο ορατές.

2. Όταν έχετε την κάμερά σας στο πρόσωπό σας για να προβάλετε το θέμα σας στο πρόγραμμα εύρεσης προβολής και εάν επανατοποθετείτε ή επεκτείνετε τον φακό, θα νιώσετε τον αέρα να σπρώχνεται από τον φακό προς το πρόσωπό σας κάτω από το πίσω μέρος της κάμερας. Πώς είναι αυτό ένα θέμα; Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι όταν χρησιμοποιείτε ζουμ και το επεκτείνετε ή ανασύρετε, εάν δεν είναι τελείως σφραγισμένο, ο αέρας θα ωθηθεί προς τα έξω (ανασύρεται) αλλά ΕΠΙΣΗΣ θα τραβηχτεί (Επέκταση) αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. ο χρόνος καθώς η σκόνη τελικά θα φτάσει σε αυτά τα μικρά κενά και θα απορροφηθεί κατά την επέκταση του φακού. Τελικά θα δείτε τη σκόνη μέσα στο φακό σας στο εσωτερικό του γυαλιού. Αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί ή να διορθωθεί. Συγκριτικά, το Canon L 70-200 μου είναι σφραγισμένο όπως και το 7D Mark ii μου και πιθανότατα μπορώ να το ρίξω σε ένα ποτάμι για δύο δευτερόλεπτα και να μην έχω κανένα πρόβλημα. Εσύ' Μάλλον δεν θα δείτε ποτέ σκόνη στο εσωτερικό ενός φακού L για αυτόν τον λόγο. Οι παλιότεροι, φθηνότεροι φακοί θα δείχνουν σκόνη στο εσωτερικό του γυαλιού. Η σκόνη δεν είναι πάντα ορατή στις φωτογραφίες σας, αλλά μπορεί να επηρεάσει την οπτική απόδοση εάν υπάρχει αρκετή από αυτήν.

My Tamron Experience with Support: Μετά την πρώτη μου λήψη και βλέποντας τις παρεκκλίσεις, πήρα μερικά παραδείγματα και υπέβαλα ένα δελτίο υποστήριξης με την Tamron. Μετά από μερικές μέρες μου έστειλαν email και είπαν ότι θα μπορούσαν να διορθώσουν το πρόβλημα αν το έστελνα για προσαρμογή. Επειδή ο φακός ήταν μόλις 2 εβδομάδων, μου πρότειναν απλώς να τον επιστρέψω στον πωλητή (Amazon.) Το έκανα και έλαβα γρήγορα αντικατάσταση. Σήμερα τράβηξα μερικές φωτογραφίες με τον φακό και ενώ θα πω, οι χρωματικές εκτροπές είναι πολύ λιγότερο αισθητές, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυτό τεκμηριώνεται επίσης από επαγγελματίες κριτικούς εάν ελέγξετε μερικές από τις διαδικτυακές κριτικές.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αυτός είναι ένας καλός φακός, με εξαιρετικό εύρος 18-400 (28,8 - 640 mm σε μια DSLR με αισθητήρα περικοπής χωρίς πλήρη κάδρο). Το Bokeh δεν είναι κακό, οι εικόνες είναι αρκετά καθαρές, η αναπαραγωγή χρωμάτων είναι καλή και η αντίθεση είναι αξιοπρεπής. Δεν το έκανα, και δεν νομίζω ότι και άλλοι, θα έπρεπε να περιμένουν ότι αυτό θα αντικαταστήσει τους φακούς Pro ή τους φακούς σταθερής εστιακής απόστασης, αλλά είναι πραγματικά ένας καλός φακός γενικής χρήσης. Ελπίζω να μπορώ να το διατηρήσω καθαρό και χωρίς σκόνη και να περιμένω να το διατηρήσω για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν μετανιώνω για την αγορά μου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φακοί Φωτογραφικών Μηχανών”