Η παραγωγή αυτοκινήτου οδηγεί στην ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής

Απάντηση
Giannis
Δημοσιεύσεις: 106
Εγγραφή: Κυρ Απρ 10, 2022 4:24 pm

Η παραγωγή αυτοκινήτου οδηγεί στην ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής

Δημοσίευση από Giannis »

Ο βιομηχανικός τομέας είχε έναν καλό μήνα παραγωγής τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,1% τον περασμένο μήνα, καθώς η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,8%. Η αυξημένη παραγωγή αυτοκινήτων οδήγησε σε σημαντική ανάπτυξη καθώς η παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων και ανταλλακτικών αυξήθηκε σημαντικά.

Στην έκθεσή της, η Fed σημείωσε ότι ο Απρίλιος σηματοδοτεί πλέον τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα που έχει δει τη βιομηχανική παραγωγή να αυξάνεται κατά τουλάχιστον 0,8%. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,8% τον Ιανουάριο, 1,0% τον Φεβρουάριο, 0,9% τον Μάρτιο και τώρα 1,1%. Η μεταποίηση οδήγησε σε μεγάλο βαθμό την πιο πρόσφατη ανάπτυξη: Η μεταποιητική παραγωγή, η οποία δεν περιλαμβάνει την παραγωγή εξόρυξης και υπηρεσιών κοινής ωφελείας, υποχώρησε 0,1% τον Ιανουάριο πριν αυξηθεί κατά 1,3% τον Φεβρουάριο και 0,8% τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Τον Απρίλιο, μεγάλο μέρος της αυξημένης εργοστασιακής παραγωγής κατευθύνθηκε στην κατασκευή αυτοκινήτων. Η παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων και ανταλλακτικών αυξήθηκε κατά 3,9%, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη άλλων κατασκευαστών: εξαιρουμένης της παραγωγής αυτοκινήτων, η εργοστασιακή παραγωγή αυξήθηκε μόλις μισό τοις εκατό. Σύμφωνα με την Federal Reserve, οι περισσότερες άλλες βιομηχανίες διαρκών αγαθών αύξησαν επίσης την παραγωγή, αλλά κατά πολύ λιγότερο από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Στα μη ανθεκτικά αγαθά, η παραγωγή τροφίμων και ποτών συνέχισε να αυξάνεται κατά 0,9% τον περασμένο μήνα, αντισταθμιζόμενη κυρίως από τη μείωση κατά 0,8% στην παραγωγή πλαστικών και προϊόντων καουτσούκ.

Η χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας αυξήθηκε επίσης τον Απρίλιο τόσο στη βιομηχανία όσο και στη μεταποίηση ειδικά. Οι βιομηχανικές επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν κατά μέσο όρο το 79% της παραγωγικής τους ικανότητας τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 0,8% σε σχέση με τον Μάρτιο, και τα εργοστάσια παραγωγής σημείωσαν συγκεκριμένα αύξηση 0,6% σε 79,2% τον περασμένο μήνα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αυτοκίνητα”