Τζούλιαν Λένον: «Κυριολεκτικά δεν πίστευα ότι έκανα άλλο άλμπουμ»

Απάντηση
Tania
Δημοσιεύσεις: 101
Εγγραφή: Παρ Μάιος 20, 2022 11:51 am

Τζούλιαν Λένον: «Κυριολεκτικά δεν πίστευα ότι έκανα άλλο άλμπουμ»

Δημοσίευση από Tania »

Ο Τζούλιαν Λένον συμμετέχει στο τελευταίο επεισόδιο του Elton John's Rocket Hour στο Apple Music 1. Λέει στον Έλτον για το επερχόμενο άλμπουμ του «Jude», γιατί επιλέγει να το κυκλοφορήσει στα γενέθλια της μητέρας του, ερμηνεύοντας το «Imagine» δημόσια για πρώτη φορά και περισσότερο.

Ο Τζούλιαν Λένον λέει στην Apple Music για το επερχόμενο άλμπουμ του «Jude»…
Κυριολεκτικά δεν πίστευα ότι έκανα άλλο άλμπουμ. Πραγματικά δεν το έκανα. Νόμιζα ότι αυτό ήταν. Αλλά άρχισα να σκάβω σε ένα κουτί με παλιές μου κασέτες πριν από 30 χρόνια, στην πραγματικότητα, όταν ζούσα στο Λος Άντζελες, και βρήκα όλα αυτά τα παλιά τραγούδια που δεν είχα... Δεν ήταν σωστά για τα προηγούμενα άλμπουμ ή απλά… δεν είχαν τελειώσει. Αυτό με ώθησε να τα ενημερώσω, να τα αναπαράγω. Κάποια από τα τραγούδια, εννοώ, έχουν ακόμα τα αυθεντικά φωνητικά από το πίσω υπνοδωμάτιό μου στο στούντιο του σπιτιού μου πριν από 30 χρόνια στο Λος Άντζελες. Οπότε αυτό πήρε το μπαλάκι για να ασχοληθώ ξανά με αυτό το νέο άλμπουμ.

Ο Τζούλιαν Λένον λέει στην Apple Music ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ είναι «Φόρος τιμής» στη μητέρα του…
Το πρώτο τραγούδι βγήκε στα γενέθλιά μου και ήθελα να το κρατήσω στην οικογένεια, έτσι τα άλμπουμ που βγαίνουν στα γενέθλια της μαμάς μου, σαν φόρο τιμής, από πολλές απόψεις, έτσι και τον Σεπτέμβριο.

Ο Τζούλιαν Λένον λέει στην Apple Music ότι επέλεξε να ερμηνεύσει το "Imagine" για πρώτη φορά στην Ουκρανία…

Elton John: Μιλώντας λοιπόν για αφιερώματα, σε είδα να κάνεις την πιο απίστευτη εκδοχή του "Imagine" για τον ουκρανικό λαό. Δεν είχατε τραγουδήσει ποτέ αυτό το τραγούδι και είναι ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια που γράφτηκε ποτέ, από τον μπαμπά σας. Και ήταν το πιο όμορφο κερί αναμμένο. Ήταν απλά όμορφο. Και το τραγούδησες, είχες μόνο έναν ακουστικό κιθαρίστα και τον εαυτό σου. Και σκέφτηκα ότι ήταν απίστευτα γενναία και απίστευτα όμορφη στιγμή για να κάνω πραγματικά αυτό το τραγούδι. Και διάλεξες τα πράγματα ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και έκανες πολύ ωραία δουλειά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν που να ξέρω ποιος το είδε, που απλά δεν ενθουσιάστηκε από αυτό. Και νομίζω... Πρέπει να σας συγχαρώ γιατί αυτό είναι δύσκολο, αιματηρό πράγμα.

Julian Lennon: Επιτρέψτε μου να σας πω, από τότε που ασχολούμαι με την επιχείρηση, φοβόμουν τη μέρα που είμαι... Επειδή πάντα έλεγα ότι θα το τραγουδούσα μόνο αν αισθανόμουν σαν να ήταν το τέλος του κόσμου, από πολλές απόψεις. Και αφού παρακολούθησαν τι συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια, και ειδικά πρόσφατα με τη Ρωσία και την Ουκρανία, οι άνθρωποι του Global Citizen είπαν: "Έχετε τίποτα στο μανίκι σας;" Και παρακολουθώ τις φρίκη στην τηλεόραση, όπως όλοι. Απλώς ένιωσα, αυτό είναι. Και μια φορά έλεγα ναι, αν είχα άγχος πριν, μια φορά έλεγα, ναι, πήγα, «Θεέ μου, πώς θα το κάνω αυτό, που το τιμά, είναι διαφορετικό και είναι δικό μου λαμβάνει, αλλά εξακολουθεί να το σέβεται με κάθε τρόπο, σχήμα ή μορφή». Για μένα, ο μόνος τρόπος που μπορούσα να το κάνω ήταν να το αφαιρέσω από το πιάνο, το θρυμματισμένο πιάνο, και να το κάνεις όσο πιο ωμό, όσο το δυνατόν πιο απαράγωγο και όσο πιο εγκάρδιο γίνεται. Για μένα, αυτός ήταν ο τρόπος να το κάνω. Πρέπει να σας πω ότι θα το κυκλοφορήσουμε ως single κατά κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή πολύ σύντομα, με όλες τις δωρεές να πηγαίνουν σε πρόσφυγες στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι στα χαρτιά.

Ο Julian Lennon λέει στην Apple Music σχετικά με τον τίτλο του νέου του άλμπουμ «Jude»…

Julian Lennon: Φαντάζομαι ότι ένιωσα ένα είδος ενηλικίωσης. Ειδικά καθώς η ζωή προχωρά, έχετε την τάση να κοιτάτε τη ζωή σας και να κοιτάτε από πού έχετε έρθει. Και ειδικά αφού είδα την ταινία Get Back με τον Sean και την Olivia Harrison, και μετά η Stella να είναι εκεί. Εννοώ, είχα την ιδέα του ονόματος πριν από αυτό, αλλά έγινε έτσι ώστε να αισθάνομαι ακόμα πιο σωστό.

Elton John: Σε έλεγε τότε κάποιος στους Beatles Jude;

Julian Lennon: Λοιπόν, ήταν ο McCartney. Το «Hey Jude» ήταν στην πραγματικότητα, το «Hey, Jules» στα αρχικά του στάδια. Και γράφτηκε πολύ για εκείνον που σκέφτεται εμένα και τις περιστάσεις μου και ότι έπρεπε να είμαι δυνατός και στο τέλος της ημέρας, να βρω τον δρόμο μου μέσα από αυτό το χάος στο οποίο επρόκειτο να βρεθώ… Νομίζω ότι τίμωσα το τραγούδι και Νομίζω ότι τίμησα από όπου ήρθα, την κληρονομιά μου, θα λέγαμε, την κληρονομιά μου. Νομίζω, πάλι, τώρα αισθάνθηκα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, γιατί η ζωή είναι πολύ σύντομη και αυτό ήταν τέλειο και για αυτή τη στιγμή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μουσική”