Οι επιθέσεις phishing αυξήθηκαν κατά 61% το 2022, με συνολικά 255 εκατομμύρια επιθέσεις

Απάντηση
Areti
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 11, 2022 12:24 pm

Οι επιθέσεις phishing αυξήθηκαν κατά 61% το 2022, με συνολικά 255 εκατομμύρια επιθέσεις

Δημοσίευση από Areti »

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση Κατάστασης του ηλεκτρονικού ψαρέματος από το SlashNext , σημειώθηκε αύξηση 80% στις απειλές ηλεκτρονικού ψαρέματος που προέρχονται από λογαριασμούς σε αξιόπιστες υπηρεσίες όπως η Microsoft , το Amazon Web Services ή η Google , με σχεδόν το ένα τρίτο (32%) όλων των απειλών τώρα φιλοξενείται σε αξιόπιστες υπηρεσίες.

Επιπλέον, η έκθεση εντόπισε περισσότερες από 255 εκατομμύρια επιθέσεις το 2022 – αύξηση 61% στο ποσοστό των επιθέσεων phishing σε σύγκριση με το 2021.

Τα δεδομένα της αναφοράς λαμβάνονται από ένα δείγμα απειλών που εντοπίστηκαν από προϊόντα ασφαλείας SlashNext. Το SlashNext ανέλυσε πάνω από ένα δισεκατομμύριο που βασίζονται σε συνδέσμους, κακόβουλα συνημμένα και απειλές φυσικής γλώσσας που σαρώθηκαν σε κανάλια email, κινητά και προγράμματα περιήγησης για έξι μήνες το 2022. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν μια δραματική αύξηση στις απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος, καθώς και μια νέα επιφάνεια τακτικών, ως υβριδική Η εργασία και η χρήση προσωπικών κινητών συσκευών για εργασία συνεχίζουν να αποτελούν τάση.

Για παράδειγμα, η έκθεση διαπίστωσε ότι το 76% των επιθέσεων που εντοπίστηκαν το 2022 ήταν συλλογή διαπιστευτηρίων , η οποία εξακολουθεί να είναι η νούμερο ένα αιτία παραβιάσεων. Επιπλέον, το 54% των απειλών που εντοπίστηκαν από το SlashNext το 2022 ήταν επιθέσεις μηδενικής ώρας, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση 48% στις απειλές μηδενικής ώρας από το τέλος του 2021.

Τα ευρήματα της έρευνας του SlashNext υποδεικνύουν ότι οι οργανισμοί πρέπει να περάσουν από τις παραδοσιακές πρακτικές ασφάλειας και τα εργαλεία τελευταίας γενιάς σε μια σύγχρονη στρατηγική ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών ελέγχων phishing τεχνητής νοημοσύνης (AI) που αντιμετωπίζουν όλες τις παραλλαγές των επιθέσεων phishing και παρέχουν ένα ευρύ φάσμα προστασιών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για το διαδίκτυο”