Βιβλία σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια

Απάντηση
Stef1456
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 07, 2023 5:55 am

Βιβλία σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια

Δημοσίευση από Stef1456 »

Καλησπέρα,

Δημιουργώ αυτό το θέμα ώστε να υπάρχει ένας χώρος για όλα τα βιβλία που έχουν να κάνουν με τα βιντεοπαιχνίδια. Είμαι ο μεταφραστής του βιβλίου Overlevel: Η ζωή μου στα βιντεοπαιχνίδια. Η μετάφρασή μου για το Overlevel της Κάρεν Λ. Μιντ κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να γίνει Best Seller στο Kobo και είναι ήδη πρώτη σε τρεις κατηγορίες, μία λογοτεχνίας και δύο βιντεοπαιχνιδιών, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα βιβλία.

Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο πιστός στη μετάφραση και ελπίζω να το απολαύσετε όπως εγώ (μου ξύπνησε τρελά σκηνικά).

Η τιμή είναι χαμηλή, ίσως αυξηθεί (δεν έχω ιδέα), αλλά θεωρώ ότι είναι τελείως προσιτή και με την αγορά στηρίζετε και μένα. Το βιβλίο θα πουληθεί και σε πλατφόρμες όπως Amazon, Scribd, Google Play, αλλά είναι ήδη διαθέσιμο στο Kobo. 🙂

Αυτόν τον καιρό μεταφράζω και άλλα βιβλία σχετικά με το γκέιμινγκ, οπότε θα ενημερώσω όταν είναι έτοιμα.

Καλό διάβασμα και ευχαριστώ πολύ όσους και όσες το αγοράσουν. Και φυσικά, κάθε κριτική είναι δεκτή. 🙂

https://www.kobo.com/gr/en/ebook/overlevel

Εικόνα
Katerina
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 17, 2021 5:09 pm

Δημοσίευση από Katerina »

Καλά έκανες και μοιράστηκε στο εγχείρημα μαζί μας, Ωστόσο αν έχεις την καλοσύνη μπορείς να μας παράσχεις περισσότερες λεπτομέρειες για να καταλάβουμε ακριβώς εμείς οι απλοί χρήστες περί τίνος πρόκειται. Για παράδειγμα δώσε μας μία μικρή σύνοψη τι περιέχει το βιβλίο, και γιατί κάποιος αναγνώστης να πληρώσει χρήματα προκειμένου να το αποκτήσει. Πάντως προσωπικά είμαι περίεργη για αυτό το βιβλίο και δεν σου κρύβω ότι κάποια στιγμή ενδεχομένως να το αγοράσω
Stef1456
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 07, 2023 5:55 am

Δημοσίευση από Stef1456 »

Ευχαριστώ, Κατερίνα!

Επικολλώ την περιγραφή του βιβλίου:

Στο Overlevel: Η ζωή μου στα βιντεοπαιχνίδια, η συγγραφέας Κάρεν Λ. Μιντ εξετάζει το μακρύ ιστορικό της στο γκέιμινγκ και προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Πώς αλληλεπιδρούν οι αναμνήσεις του χρόνου που περνάμε σε φανταστικούς κόσμους με τις αναμνήσεις μας από πραγματικούς τόπους; Είναι δυνατόν οι αναμνήσεις από παιχνίδια να είναι πιο γνήσιες κατά κάποιον τρόπο από ό,τι οι αναμνήσεις από πραγματικές τοποθεσίες, και αν ναι, γιατί;

Η Μιντ εξετάζει απίστευτα δημοφιλή, καθοριστικά για την εποχή παιχνίδια όπως το Super Mario Brothers, το Final Fantasy VII και το Starcraft για να δει πώς αυτά τα παιχνίδια έγιναν μέρος της ζωής της και ταυτόχρονα μια διαφυγή από αυτήν.


Στην ουσία, το συγκεκριμένο βιβλίο έχει να κάνει με εξιστόρηση γεγονότων από τη συγγραφέα και τη σύνδεσή τους με τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς και με το πώς τα βιντεοπαιχνίδια επηρέασαν και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε συγκεκριμένες πτυχές τις ζωής της (και σε πολλά σημεία ταυτίστηκα) :)

Στο βιβλίο αναφέρονται σκηνές από Final Fantasy, Tomb Raider, Mario, Starcraft, X-Men, Metal Gear Solid, Vagrant Story κ.ά. σε PC, Nintendo κ.ο.κ.

Ελπίζω να σε κάλυψα. Σου στέλνω πάλι τον σύνδεσμο: https://www.kobo.com/gr/en/ebook/overlevel

Αν το διαβάσεις, θυμήσου να μου στείλεις τις σκέψεις σου και για τη μετάφραση. Με ενδιαφέρει γιατί ετοιμάζω κι άλλα :)
Anita
Δημοσιεύσεις: 167
Εγγραφή: Παρ Οκτ 22, 2021 3:55 pm

Δημοσίευση από Anita »

Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω το βιβλίο, όμως δεν επιθυμώ να το προμηθευτώ μέσα από το διαδίκτυο, γιατί δεν θέλω να δίνω την πιστωτική μου κάρτα σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα (δηλαδή e-shop), θα ήθελα να μου διευκρινήσεις εάν μπορώ να το βρω σε κάποιο φυσικό βιβλιοπωλείο στην Αθήνα, και πόσο κοστίζει;

Ο λόγος που με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο είδος βιβλίων είναι γιατί ασχολούμαι ενεργά με τα βιντεοπαιχνίδια και θα ήθελα από περιέργεια να το διαβάσω.
Stef1456
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 07, 2023 5:55 am

Δημοσίευση από Stef1456 »

Γεια σου, Ανίτα!

Δυστυχώς, δεν έχει εκδοθεί σε έντυπο :( Όμως, το Kobo δίνει τη δυνατότητα να πληρώσεις μέσω PayPal, είτε μέσω του υπολοίπου σου είτε μέσω της κάρτας που έχεις συνδέσει στο PayPal. Αυτό είναι πολύ πιο ασφαλές από το να κάνεις άμεσα την πληρωμή μέσω κάρτας. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Πάντως, πολλοί το έχουν αγοράσει, δεν μου έχουν αναφέρει κάτι. Αλλά καταλαβαίνω την ανησυχία σου.
stavros
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

Δημοσίευση από stavros »

Καταρχάς θέλω να σε συγχαρώ για την προσπάθειά σου που μπήκες στη διαδικασία να μεταφράσεις ένα ολόκληρο από την Αγγλική στην Ελληνική γλώσσα κάτι που σημαίνει ότι αφιέρωσες πολύ χρόνο και κόπο να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Τώρα θα περάσω στην ουσία του θέματος. Επειδή κατά το τελευταίο διάστημα έχουν βγει αρκετά βιβλία στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών και ιδίως στην Αγγλική γλώσσα και πολλά εξ αυτών δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να παρουσιάσουν που συνεπάγεται ότι είναι χάσιμο χρόνου για τον αναγνώστη.

Ωστόσο σκέφτομαι το δικό σου να το αγοράσω γιατί είναι αρκετά φθηνό και σχετικά μικρό σε σελίδες πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να το διαβάσει κάποιος μέσα σε μια-δυο μέρες. Ακόμη και να μην με ικανοποιήσει ως αναγνώστης, απλά θα χάσω ένα 1 ευρώ
Stef1456
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 07, 2023 5:55 am

Δημοσίευση από Stef1456 »

Γεια σου, Σταύρο!

Ευχαριστώ! :) Η αλήθεια είναι ότι τα βιβλία είναι κάποιες φορές αντικειμενικά και εγείρουν συναισθήματα στον αναγνώστη ανάλογα με τις εμπειρίες του. Το συγκεκριμένο, προφανώς, δεν έχει να προσφέρει γνώσεις ή κάτι που δεν ξέραμε για τα κλασικά βιντεοπαιχνίδια. Είναι λογοτεχνικό (σχετικό με τα βιντεοπαιχνίδια) και μια εξιστόρηση γεγονότων από τη συγγραφέα. Οπότε αν σου αρέσει η λογοτεχνία και τα βιντεοπαιχνίδια τότε θα σου αρέσει και αυτό. :)

Προσπαθώ να φέρω όσο μπορώ την ξενόγλωσση λογοτεχνία για βιντεοπαιχνίδια στο ελληνικό κοινό, αν και έχει ήδη αρχίσει να γίνεται, αλλά πολλές φορές βλέπω ότι ο μεταφραστής είτε δεν είναι επαγγελματίας, είτε δεν έχει γνώσεις γκέιμινγκ, γι' αυτό και πολλοί επιμένουν στο «καλύτερα να το διάβαζα στα αγγλικά».
Giannis
Δημοσιεύσεις: 106
Εγγραφή: Κυρ Απρ 10, 2022 4:24 pm

Δημοσίευση από Giannis »

Αρχικά θέλω να σου πω ένα μπράβο για τη δύσκολη δουλειά που κάνεις, δηλαδή ως μεταφραστής βιβλίων, γιατί αντικειμενικά θεωρώ πως ορισμένες φορές είναι περίπλοκη αφού δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί επακριβώς το νόημα της μετάφρασης από την Αγγλική στην Ελληνική γλώσσα.

Τώρα όσον αφορά το βιβλίο σου, πολύ πιθανόν να το αγοράσω στο κοντινό μέλλον. Ωστόσο θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν έχεις μεταφράσει και άλλα βιβλία προκειμένου να τα αγοράσω και αυτά όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή
Stef1456
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 07, 2023 5:55 am

Δημοσίευση από Stef1456 »

Ευχαριστώ, Γιάννη. Ναι, περιμένω να εκδοθεί άλλο ένα βιβλιαράκι, δουλεύω άλλον έναν τίτλο και ήδη έχω συμφωνήσει για μια σειρά βιβλίων. Και υπάρχουν άλλα τρία στο πλάνο ;) Φυσικά, μεταφράζω και άλλα είδη αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό το θέμα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βιβλία”