Η Διαχείριση ιστοτόπων αλλάζει στο AdSense

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

Η Διαχείριση ιστοτόπων αλλάζει στο AdSense

Δημοσίευση από petros »

Από τις 20.03.2023 και έπειτα, η καρτέλα Ιστότοποι στο AdSense γίνεται περισσότερο φιλική προς τον χρήστη, ενώ καταργούμε τη λειτουργία των υποτομέων.

Τι είναι η καρτέλα Ιστότοποι;

Η καρτέλα Ιστότοποι είναι η αφετηρία για όλους όσους θέλουν να δημιουργήσουν έσοδα από έναν νέο ιστότοπο στο AdSense. Προκειμένου να κάνουμε το AdSense περισσότερο φιλικό προς τον χρήστη, ανασχεδιάσαμε την καρτέλα Ιστότοποι και κάναμε ορισμένες σημαντικές αλλαγές που συνοδεύουν τη νέα εμφάνιση και αισθητική.

Τι αλλάζει;

Εμφάνιση και αισθητική

Η πλέον αισθητή αλλαγή έχει να κάνει με τη νέα εμφάνιση και αισθητική. Η νέα καρτέλα Ιστότοποι θα εμφανίζει τη λίστα των ιστοτόπων σας σε έναν πίνακα με λειτουργία αναζήτησης. Η εμφάνιση αυτή θα είναι παρόμοια με την εμφάνιση ιστοτόπων σε άλλα σημεία του AdSense.

Τι μπορεί να προστεθεί ως Ιστότοπος στο AdSense

Στο εξής, θα μπορείτε να προσθέτετε στο AdSense μόνο τα παρακάτω ως "Ιστοτόπους":
• Τομείς (π.χ. website.com, website.net)
• Υποτομείς των οποίων ο τομέας περιλαμβάνεται στη λίστα δημόσιων επιθημάτων (π.χ. site.appspot.com)
• Ιστοτόπους των οποίων η διαχείριση γίνεται από συνεργάτες πλατφόρμας του AdSense (π.χ. site.blogspot.com)

Υποτομείς

Δεν θα μπορείτε πλέον να προσθέτετε ή να διαχειρίζεστε υποτομείς που αποτελούν μέρος ενός υπάρχοντος ιστοτόπου στην καρτέλα Ιστότοποι. Τυχόν υπάρχοντες υποτομείς στον λογαριασμό σας που ανήκουν σε κάποιον ιστότοπο θα καταργηθούν. Αυτό δεν θα επηρεάσει την προβολή διαφημίσεων ή τα κέρδη σας.

Για να ελέγξετε ποιοι ιστότοποι έχουν υποτομείς, επισκεφτείτε την καρτέλα Ιστότοποι και αναζητήστε το σχόλιο "υποτομείς" στον πίνακα. Μοιάζει με το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης για τον ιστότοπο example.com.

Αποκλεισμός στοιχείων ελέγχου για υποτομείς

Τυχόν υπάρχοντα στοιχεία ελέγχου αποκλεισμού για έναν υποτομέα (όπως ορίζεται παραπάνω) θα προωθηθούν στο επίπεδο τομέα. Για παράδειγμα, αν έχετε στοιχεία ελέγχου αποκλεισμού που έχουν διαμορφωθεί για τον ιστότοπο example.com και τον ιστότοπο subdomain.example.com, ο συνδυασμός αυτών των ρυθμίσεων θα εφαρμοστεί στον ιστότοπο example.com.

Τα στοιχεία ελέγχου αποκλεισμού για τους υποτομείς που εμφανίζονται στην προβολή ανώτατου επιπέδου του πίνακα Ιστότοποι θα διατηρηθούν (για παράδειγμα, website.blogspot.com από το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης).

Σημαντικό: Θα κάνουμε αυτήν την αλλαγή αυτόματα για εσάς μετά τις 20.03.2023. Αν θέλετε να εξαιρεθείτε, κάντε κλικ εδώ έως τις 13.03.2023. Αν εξαιρεθείτε, οι αποκλεισμοί υποτομέων θα διαγραφούν.

Ads.txt

Παρουσιάζουμε μια νέα στήλη ads.txt στον πίνακα Ιστότοποι, στην οποία μπορείτε να βλέπετε γρήγορα την κατάσταση του αρχείου ads.txt για τους ιστοτόπους σας.

Χρόνοι ελέγχου ιστοτόπων

Θα αρχίσετε να λαμβάνετε ταχύτερα σχόλια για συγκεκριμένους τύπους ζητημάτων που εντοπίζουμε στους ιστοτόπους σας κατά τη διάρκεια της αρχικής διαδικασίας ελέγχου. Ορισμένες από αυτές τις βελτιώσεις ενδέχεται να μην είναι άμεσες για τον λογαριασμό σας.

Αναζητούμε διαρκώς τρόπους να βελτιώσουμε την απόδοση και τη χρηστικότητα του AdSense. Τα σχόλιά σας μας βοήθησαν να διαμορφώσουμε τις αλλαγές που αναφέρονται παραπάνω. Εκτιμούμε τη διαρκή υποβολή σχολίων από μέρους σας, διότι έτσι συμβάλλετε στη βελτίωση του AdSense.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Google Adsense”