Η τιμή της μετοχής της SpiceJet κερδίζει πάνω από 12%

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Η τιμή της μετοχής της SpiceJet κερδίζει πάνω από 12%

Δημοσίευση από mixalis »

Η τιμή της μετοχής του αερομεταφορέα προϋπολογισμού SpiceJet την Παρασκευή κέρδισε περισσότερο από 12% αφού ο αερομεταφορέας ανέφερε υψηλότερα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο, καθώς ο αερομεταφορέας επωφελήθηκε από την αυξανόμενη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.

Οι μετοχές της SpiceJet σημείωσαν άνοδο 12,31% στα 39,70 ₹ ανά τεμάχιο στον ΣΕΒ. Ωστόσο, η μετοχή των αεροπορικών εταιρειών μειώθηκε περισσότερο από 40% σε περίοδο ενός έτους.

Η SpiceJet είπε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν σε 110 ₹ crore για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, από 42,46 ₹ crore το τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το οποίο επηρεάστηκε από μια έκτακτη δαπάνη που σχετίζεται με διακανονισμό με έναν κατασκευαστή αεροσκαφών.

Τα συνολικά έσοδα της αεροπορικής εταιρείας από τις δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 2,5% σε 2.315 ₹ crore.

"Παρά το μεγάλο άλμα στην επιβατική κίνηση, οι επιχειρήσεις συνέχισαν να επηρεάζονται από τις υψηλές τιμές των καυσίμων και την υποτίμηση της ρουπίας", ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε μια κατάθεση.

Τα κέρδη προήλθαν από τις ισχυρές επιδόσεις τόσο στις επιχειρήσεις επιβατών όσο και στις επιχειρήσεις φορτίου, δήλωσε η SpiceJet.

«Υπάρχουν ανανεωμένες ενδείξεις ανάκαμψης και ορισμένες πολύ θετικές εξελίξεις και πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης στο άμεσο μέλλον που θα ενίσχυαν και θα απομόχλευαν σημαντικά τον ισολογισμό μας», δήλωσε ο Ajay Singh, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Νωρίτερα την Τρίτη, η εταιρεία σε μια κατάθεση ανταλλαγής ενημέρωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει το ενδεχόμενο έκδοσης μετοχών σε προνομιακή βάση σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 και εξετάζει τη μετατροπή των εκκρεμών υποχρεώσεων. Η εταιρεία θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο άντλησης νέων κεφαλαίων μέσω έκδοσης τίτλων σε ειδικευμένους θεσμικούς αγοραστές.

Η εταιρεία είναι πιθανό να πουλήσει μερίδιο 5% στην αεροπορική εταιρεία στη μεγαλύτερη εκμισθώτρια Carlyle Aviation Partners, με έδρα τις ΗΠΑ, ανέφερε άτομα που γνωρίζουν την εξέλιξη, ανέφερε χθες η Mint.

Η αεροπορική εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις με στρατηγικούς επενδυτές από πέρυσι για μια πώληση μεριδίων για να φέρει κεφάλαια. Σύμφωνα με την προτεινόμενη συμφωνία, η Carlyle αναμένεται να μετατρέψει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια εκκρεμών οφειλών σε μετοχές στην SpiceJet και υποχρεωτικά μετατρέψιμα ομόλογα (CCD) στον κλάδο φορτίου SpiceXpress, ανέφερε η Mint.

Η προτεινόμενη συμφωνία αποτίμησε τη θυγατρική logistics SpiceXpress της SpiceJet σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε συμφωνία με την Carlyle.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οικονομία”