«Σεβαστείτε τη θέση τους»: Η ΕΕ για την αποχή της Ινδίας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την Ουκρανία

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

«Σεβαστείτε τη θέση τους»: Η ΕΕ για την αποχή της Ινδίας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την Ουκρανία

Δημοσίευση από mixalis »

Ο Ugo Astuto, πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ινδία, εξέφρασε τον σεβασμό του για τη στάση της Ινδίας στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας. Έκανε αυτή τη δήλωση απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση της Ινδίας να απέχει από την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

"Σεβόμαστε τη θέση της Ινδίας. Λάβαμε επίσης καλά υπόψη μας όσα είπε ο πρωθυπουργός πριν από λίγο καιρό ότι δεν είναι ώρα για πόλεμο. Και επίσης σημειώσαμε τι προσπαθεί προληπτικά η Ινδία, για παράδειγμα με την ευκαιρία Η συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας ήταν υπό διαπραγμάτευση. Επομένως, η Ινδία διαδραματίζει θετικό ρόλο και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συνεχιστεί», δήλωσε ο απεσταλμένος της ΕΕ.

Η Ινδία επέλεξε να απόσχει από την ψηφοφορία για ένα ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που τόνιζε τον επείγοντα χαρακτήρα της επίτευξης μιας «συνολικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης» στην Ουκρανία σύμφωνα με τις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ.

Επιβεβαιώνοντας τη στάση του έναντι της Ουκρανίας, ο απεσταλμένος της ΕΕ είπε ότι είναι σημαντικό ο κόσμος να ενωθεί για να καθορίσει τις αρχές της αξίας του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. "Γιορτάζουμε μια πολύ θλιβερή επέτειο. Δυστυχώς, ένας χρόνος ρωσικής επιθετικότητας. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ουκρανία είναι φίλος μας, είναι εταίρος μας. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να ενωθεί ολόκληρη η διεθνής κοινότητα για να καθορίστε τις αρχές της αξίας του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ», είπε ο Αστούτο στο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Από τα 193 μέλη της UNGA, 141 μέλη ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, ενώ 7 καταψήφισαν. 32 μέλη συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως η Ινδία και η Κίνα απείχαν από την ψηφοφορία.

Για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της Ουκρανίας, ο Πρέσβης της ΕΕ, οι επικεφαλής των αποστολών των κρατών μελών της ΕΕ και των ομοϊδεατών χωρών μαζί με τον Επιτετραμμένο της Ουκρανίας, ο Ivan Konovalov τήρησε ενός λεπτού σιγή στο Νέο Δελχί.

Η υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και Αναπληρώτρια Ύπατη Αρμοστεία στην Ινδία Christina Scott αντέδρασε επίσης στην αποχή της Ινδίας και είπε: "Η θέση της Ινδίας είναι προφανώς να αποφασίσει η ίδια. Είναι σημαντικό οι χώρες να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις και η Ινδία να αποφασίσει πώς θα επιλέξει να ψηφίσει."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οικονομία”