Οι βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα ειδοποιήθηκαν από τις αρχές της χώρας τους να προσέχουν με τις πυρκαγιές

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

Οι βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα ειδοποιήθηκαν από τις αρχές της χώρας τους να προσέχουν με τις πυρκαγιές

Δημοσίευση από petros »

Οι Βρετανοί που ταξιδεύουν στην Ευρώπη έχουν κληθεί να εγγραφούν για συναγερμούς έκτακτης ανάγκης καθώς η χώρα πλήττεται από «ακραία ζέστη » και πυρκαγιές .

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ενημέρωσε τις ταξιδιωτικές του συμβουλές για την Ισπανία και την Ελλάδα , με τους Βρετανούς να προειδοποιούνται για διακοπή των ταξιδιών καθώς οι θερμοκρασίες εκτινάσσονται στα ύψη.

Έρχεται μετά την εκκένωση χιλιάδων από τουλάχιστον έξι παραθαλάσσιες κοινότητες κοντά στην Αθήνα, αφού τα σπίτια τους απειλήθηκαν από πυρκαγιές.

Μεγάλο μέρος της Ελλάδας ψήνεται σε συνθήκες σχεδόν 40 βαθμούς Κελσίου καθώς κύμα καύσωνα πλήττει την ήπειρο, με τις θερμοκρασίες στη χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης να αναμένεται να ανέβουν περαιτέρω αργότερα αυτή την εβδομάδα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η Ιταλία προετοιμάζεται για την υψηλότερη θερμοκρασία της σήμερα, καθώς η Σαρδηνία και η Σικελία προβλέπεται να φτάσουν τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Είκοσι κόκκινες προειδοποιητικές ειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί σήμερα από 27 πόλεις της Ιταλίας, καθώς η χώρα αντέχει άλλη μια μέρα του ακατανίκητου καύσωνα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα μπορεί να ξεπεράσουν το τρέχον ρεκόρ της Ευρώπης των 48,8 βαθμών Κελσίου (119,84 Φαρενάιτ), που σημειώθηκε στη Σικελία τον Αύγουστο του 2021, εγείροντας φόβους για επανάληψη των θανάτων από ζέστη του περασμένου έτους.

Η πυρκαγιά καίει δάση βόρεια της Αθήνας

Μια πυρκαγιά εντάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και σάρωσε δάση βόρεια της Αθήνας για δεύτερη ημέρα την Τρίτη, δήλωσαν οι αρχές, καθώς οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν άλλες φλόγες νοτιοανατολικά και δυτικά της ελληνικής πρωτεύουσας.

Πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και έκαψε δάσος στην περιοχή των Δερβενοχωρίων περίπου 30 χλμ βόρεια της Αθήνας, δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος της Πυροσβεστικής. Η φωτιά απείλησε χοιροτροφείο, σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ.

Μια άλλη πυρκαγιά αποδυναμώθηκε την Τρίτη, αφού πρώτα ξέσπασε τη Δευτέρα στο χωριό Κουβαράς, περίπου 27 χιλιόμετρα (17 μίλια) νοτιοανατολικά της ελληνικής πρωτεύουσας. Πυροδοτούμενη από μετατοπιζόμενους ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα στις παραθαλάσσιες πόλεις Ανάβυσσο, Λαγονήσι και Σαρωνίδα, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ωστόσο, 230 πυροσβέστες με τη βοήθεια 76 πυροσβεστικών οχημάτων και πέντε ελικοπτέρων εξακολουθούν να επιχειρούν σε διαφορετικά σημεία της περιοχής, δήλωσε αξιωματούχος της ελληνικής πυροσβεστικής υπηρεσίας την Τρίτη.

«Οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας έδωσαν μια ολονύχτια μάχη», είπε ο Ιωάννης Αρτόποιος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε τηλεοπτική ενημέρωση, προσθέτοντας ότι τα πληρώματα έχουν αντικατασταθεί για να δαμάσουν τη φωτιά σε πολλαπλά μέτωπα.

Δήμαρχος είπε στην ελληνική τηλεόραση ότι περισσότερα από 7.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη κατά μήκος μιας ακτής, όπου πολλοί Αθηναίοι έχουν εξοχικές κατοικίες.

Ένα παχύ στρώμα λευκού καπνού ήταν ορατό από την Αθήνα καθώς μια τρίτη φλόγα έκαιγε κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Λουτράκι, περίπου 80 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας.

Η ελληνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αυτή την εβδομάδα, την ώρα που η χώρα ανακάμπτει από τον πρώτο μεγάλο καύσωνα του καλοκαιριού. Δεύτερος καύσωνας προβλέπεται για αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά”