Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας δεσμεύουν 244 εκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική εκκαθάριση ναρκοπεδίων στο Κίεβο

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας δεσμεύουν 244 εκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική εκκαθάριση ναρκοπεδίων στο Κίεβο

Δημοσίευση από mixalis »

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν 244 εκατομμύρια δολάρια και να παράσχουν ειδικό εξοπλισμό για τον σκοπό της ανθρωπιστικής εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, δήλωσε την Τρίτη η πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούλια Σβιρυντένκο.

«Το καθήκον μας δεν είναι μόνο να ναρκοθετήσουμε ολόκληρη την επικράτεια για να σώσουμε ζωές ανθρώπων, αλλά και να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Σβιριντένκο, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας, σε δήλωση στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

«Αυτό είναι ζήτημα οικονομικής ανάκαμψης, γιατί όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε δυνητικά εξορυσσόμενες εκτάσεις στην κυκλοφορία, τόσο πιο γρήγορα θα αναπτυχθούν οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες», είπε.

Είπε ότι οι δωρητές περιλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Δανία, τον Καναδά, την Αυστρία, την Ελβετία, την Κορέα και το Ίδρυμα Howard Buffett.

Η πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, άφησε περιοχές της Ουκρανίας γεμάτες νάρκες και επικίνδυνα υπολείμματα πολέμου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υπολόγισε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι περίπου 160.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (62.000 τετραγωνικά μίλια) ουκρανικής γης έπρεπε να ελεγχθούν για κινδύνους εκρηκτικών. Αυτό είναι σχεδόν το μισό μέγεθος της Γερμανίας.

Η ανθρωπιστική αποναρκοθέτηση, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρεται στην εκκαθάριση της γης «ώστε οι άμαχοι να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις καθημερινές τους συνήθειες χωρίς την απειλή εκρηκτικών κινδύνων».

Ο Σβιρυντένκο είπε ότι η Ουκρανία θα λάβει μέχρι το τέλος του έτους 10 μηχανές αποναρκοθέτησης από την εταιρεία μηχανικών DOK-ING της Κροατίας και άλλες 10 από την Global Clearance Solutions με έδρα την Ελβετία.

Οι διεθνείς εταίροι έχουν επίσης δεσμευτεί να προμηθεύουν εκατοντάδες ανιχνευτές μετάλλων και πυροτεχνικά μηχανήματα, καθώς και μεμονωμένα κιτ αποναρκοθέτησης και εξοπλισμό.

Υπήρξαν επίσης συμφωνίες με την DOK-ING και τη δανική εταιρεία μηχανημάτων HYDREMA σχετικά με τον εντοπισμό της παραγωγής στην Ουκρανία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Στρατός και άμυνα”