Όχι, Naomi Campbell, δεν είναι πρότυπο συμπεριφοράς για κανονικές μεσήλικες γυναίκες να κάνουν παιδί στα 53

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Όχι, Naomi Campbell, δεν είναι πρότυπο συμπεριφοράς για κανονικές μεσήλικες γυναίκες να κάνουν παιδί στα 53

Δημοσίευση από mixalis »

Τα νέα για το δεύτερο παιδί του σούπερ μόντελ είναι υπέροχα, αλλά με την εξωσωματική γονιμοποίηση να κοστίζει δεκάδες χιλιάδες λίρες, δεν είναι μια απόφαση που μπορούν να πάρουν οι περισσότερες συνηθισμένες μέλλουσες μαμάδες στη μέση της ζωής τους, όπως ξέρω πολύ καλά...

Τον περασμένο μήνα, η Naomi Campbell απέκτησε το δεύτερο παιδί της στα 53. «Ποτέ δεν είναι αργά για να γίνεις μητέρα », είπε. Σε αυτό θα απαντούσα: Περίμενε, αλήθεια;

Το σούπερ μόντελ έκανε την ανακοίνωση έκπληξη στο Instagram στους 15,3 εκατομμύρια ακολούθους της με μια φωτογραφία της και της δίχρονης κόρης της να κρατιούνται χέρι-χέρι με το νεογέννητο αγοράκι τυλιγμένο σε ένα μωρό 275 λιρών Dolce & Gabbana που μεγαλώνει από ελεφαντόδοντο. σειρά.

Όλα φαίνονται τόσο τέλεια. Όταν η Κάμπελ απέκτησε το πρώτο της μωρό στα 50 το 2021, είπε στο περιοδικό Vogue ότι ενθάρρυνε όλους τους μεγαλύτερους φίλους της να κάνουν παιδιά . «Τους λέω όλους, κάντε το!» είπε. “Μην διστάσετε!” σαν να συνιστά μια θεραπεία σπα αντί να δίνει σωστές συμβουλές για την απόκτηση μωρού.

Ενώ καταλαβαίνω τη χαρά του να γίνεσαι μαμά αργότερα στη ζωή, το να το αφήνεις μέχρι τα 40, όπως έκανα εγώ, είναι σαν να παίζεις ρώσικη ρουλέτα. Τα νέα του Campbell για το μωρό, όσο υπέροχα και αν είναι, παρουσιάζονται ως ένα θετικό μήνυμα για τις μεγαλύτερες γυναίκες ότι μπορείτε να κάνετε παιδιά σε οποιαδήποτε ηλικία. Απλώς δεν είναι αλήθεια.

Οι εγκυμοσύνες διασημοτήτων άνω των 50 δίνουν στις γυναίκες ψεύτικες ελπίδες για το τι είναι πραγματικά δυνατό. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μέση ηλικία για μια γυναίκα που φτάνει στην εμμηνόπαυση είναι τα 51 και η γονιμότητα πέφτει από τον γκρεμό στα 40.

Είναι πολύ δύσκολο να έχεις παιδιά αργά στη ζωή με τα δικά σου αυγά – πρέπει να το ξέρω. Είχα ξοδέψει όλες τις οικονομίες μου σε εξωσωματική γονιμοποίηση όταν έφτασα τα 41 και ήμουν πολύ τυχερός που είχα κάποια ίδια κεφάλαια στο διαμέρισμά μου που είχα αγοράσει στο χωματερή του βόρειου Κένσινγκτον πριν ανέβουν οι τιμές, για να πληρώσω τους ραγδαίους λογαριασμούς εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ένας παλιός φίλος παρενέβη επίσης για να με βοηθήσει οικονομικά στο τελευταίο σκέλος του εξαντλητικού μου ταξιδιού εξωσωματικής γονιμοποίησης - δεν έχουν όλοι μετρητά να περισσέψουν.

Κοστίζει περίπου 10.000 £ ανά γύρο και πολλοί άνθρωποι θα κάνουν περίπου τρεις γύρους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Είχα πολύ περισσότερα.

Τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης μειώνονται γρήγορα μόλις μια γυναίκα φτάσει τα 43 – σύμφωνα με πληροφορίες είναι περίπου 5 τοις εκατό. Δεν υπάρχουν δεδομένα για τις γυναίκες στα 50 τους, επειδή είναι τόσο απίθανο να συμβεί με την ποιότητα των ωαρίων να πέφτουν στο στραγγιστικό επίπεδο και ένα απόθεμα ωαρίων που μέχρι τότε εξαφανίζεται γρήγορα.

Πολλές γυναίκες δεν φτάνουν στη μητρότητα – και όλο αυτό το όνειρο που πουλήθηκε για την κατάψυξη ωαρίων δεν είναι ρεαλιστικό. Η Αρχή Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας (HFEA) ανέφερε ότι ενώ 2.500 ασθενείς πάγωσαν τα ωάρια τους το 2019, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 4.000 έως το 2021.

Αλλά για να έχετε μια ευκαιρία, πρέπει να τα καταψύξετε κάτω από την ηλικία των 35 ετών. Όσο νεότερο είναι το αυγό τόσο το καλύτερο. Η κατάψυξη αυγών κοστίζει μεταξύ 4.000 και 7.000 £ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πόσες όμως από εμάς οι γυναίκες φτάνουμε τα 35 και δεν έχουμε καταψύξει τα ωάρια μας; Πάντα κρατιόμουν για να εμφανιστεί ο κατάλληλος σύντροφος ή να δεσμευτεί. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μέχρι τότε δεν θα είχα φτιάξει την ερωτική μου ζωή.

Ενώ είμαι πολύ χαρούμενος για την Κάμπελ – δεν μπορώ παρά να ανησυχώ ότι οι συνηθισμένες γυναίκες θα συνεννοηθούν με τη φαντασίωση ότι η μητρότητα είναι πάντα εφικτή.

Η Janet Jackson απέκτησε τον γιο της Eissa Al Mana το 2017 σε ηλικία 50 ετών – οπότε γιατί να μην το κάνουμε; Το πώς αυτές οι διασημότητες κερδίζουν τις πιθανότητες και ξεπερνούν τη Μητέρα Φύση συχνά δεν αποκαλύπτεται ποτέ – όπως στην περίπτωση του Κάμπελ. Πραγματικά δεν μας αφορά έτσι κι αλλιώς.

Ξεκαθάρισε ότι το πρώτο της παιδί είναι δικό της – δεν είναι υιοθετημένη – επομένως είναι πιθανό να πάγωσε τα ωάρια της όταν ήταν μικρότερη, όπως μου είπε η Rita Ora όταν της πήρα συνέντευξη πέρυσι.

Είναι πάντα λίγο θολό πόσο το κάνουν οι μεγαλύτερες μαμάδες; Συχνά αναφέρεται ότι διασημότητες που έχουν παιδιά άνω των 45 το έκαναν μέσω μιας παρένθετης μητέρας. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Κανείς δεν αναφέρει πραγματικά ότι μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τη χρήση των ωαρίων του παρένθετου, όχι των δικών σας.

Η αλήθεια είναι ότι αν θέλετε παιδιά – μην το αφήσετε τόσο αργά όπως έκανα εγώ και κατανοήστε την πραγματικότητα του τι μπορεί να κάνουν οι διασημότητες. Είναι θετικό, όπως λέει ο Campbell, ότι μπορείς να κάνεις οικογένεια σε οποιαδήποτε ηλικία με επιστημονικές προόδους, αλλά δεν έχουν όλοι τον προϋπολογισμό τους.

Εάν είστε 50 ετών, είναι πολύ απίθανο να συλλάβετε φυσικά – ή με τα δικά σας ωάρια μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, εκτός και αν τα καταψύξατε πριν από 15 χρόνια. Φυσικά και υπάρχουν θαύματα, αλλά είναι σαν να κερδίζεις το λαχείο.

Κοιτάζω τα παιδιά μου και αναστενάζω με ανακούφιση – πάντα ήθελα να γίνω μαμά. Αλλά δεν θα φώναζα ποτέ από τις ταράτσες, όπως ο Κάμπελ, ότι η ηλικία δεν έχει σημασία.

Θυμάμαι πολύ καλά πώς ήταν να κλαίω στο μπάνιο για ένα άλλο αποτυχημένο τεστ εγκυμοσύνης. Όπως τόσες άλλες γυναίκες, πάλευα με τη στειρότητα και επίσης ευχόμουν να μην την είχα αφήσει τόσο αργά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τέχνες”