Ο Χάντερ Μπάιντεν δηλώνει αθώος για δύο φορολογικές κατηγορίες μετά το δικαστικό χάος γύρω από τη συμφωνία

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Ο Χάντερ Μπάιντεν δηλώνει αθώος για δύο φορολογικές κατηγορίες μετά το δικαστικό χάος γύρω από τη συμφωνία

Δημοσίευση από mixalis »

Ο Χάντερ Μπάιντεν αντιμετωπίζει δύο φορολογικές κατηγορίες για πλημμέλημα και μία κατηγορία κακουργήματος που σχετίζεται με όπλα.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς και οι δικηγόροι του γιου του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, συμφώνησαν σε μια συμφωνία για τον δικηγόρο και λομπίστες που έγινε καλλιτέχνης να δηλώσει ένοχος για φορολογικά πλημμελήματα και να μπει σε πρόγραμμα εκτροπής για κατηγορίες που σχετίζονται με όπλα, αλλά ο δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση θέλει περισσότερες πληροφορίες πριν αποδεχτεί τη συμφωνία.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Maryellen Noreika διέταξε τους δικηγόρους και από τις δύο πλευρές να υποβάλουν υποθέσεις στο δικαστήριο σχετικά με μια διάταξη της συμφωνίας που είχε αμφισβητήσει επειδή εγείρει ανησυχίες περί διαχωρισμού των εξουσιών ή να τροποποιήσουν τη συμφωνία για να αποκλείσουν τη διάταξη που αμφισβήτησε.

Η συμφωνία, την οποία είχε αναθεωρήσει, φέρεται να έλεγε ότι θα ήταν υπεύθυνη να αποφασίσει εάν ο Μπάιντεν παραβίαζε ποτέ τη συμφωνία. Πρότεινε ότι ένας τέτοιος ρόλος θα ήταν ακατάλληλος για εκείνη, επειδή είναι η εκτελεστική εξουσία, μέσω των εισαγγελέων, που λαμβάνει την απόφαση κατηγορίας.

Επειδή ο κ. Μπάιντεν έπρεπε να υποβάλει δήλωση κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο, δήλωσε αθώος, ενώ οι δικηγόροι και από τις δύο πλευρές συμβουλεύονται να καταστήσουν τη συμφωνία σύμφωνη με τις ανησυχίες του δικαστή. Θα είναι σε θέση να δηλώσει ένοχος όταν οι δικηγόροι και οι εισαγγελείς του έχουν καταλήξει στη γλώσσα για μια συμφωνία.

Νωρίτερα στην ακρόαση, η συμφωνία φάνηκε να καταρρέει εντελώς όταν ο δικαστής που επόπτευε μια ακρόαση ένστασης αμφισβήτησε εάν η συμφωνία θα εμπόδιζε την κυβέρνηση να ασκήσει άλλες κατηγορίες εναντίον του.

Σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές, η συμφωνία του κ. Μπάιντεν θα καλύπτει φορολογικά έτη 2014 έως 2019 και τυχόν αδικήματα για τα οποία θα μπορούσε να κατηγορηθεί για παραβίαση της φορολογίας, της κατοχής όπλων ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Δεν θα καλύψει άλλα αδικήματα, ορισμένα από τα οποία ενδέχεται να βρίσκονται υπό έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Maryellen Noreika διέταξε τους δικηγόρους και τους εισαγγελείς του Μπάιντεν να συνεδριάσουν περαιτέρω, αφού ο Μπάιντεν είπε ότι δεν θα αποδεχόταν τη συμφωνία εάν δεν προέβλεπε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τον κατηγορήσει για τυχόν εγκλήματα που είναι επί του παρόντος γνωστά στους εισαγγελείς, εάν εκπληρώσει επιτυχώς τους όρους. της συμφωνίας.

Οι εισαγγελείς συμφώνησαν να ζητήσουν από τον δικαστή Noreika να επιβάλει μια περίοδο αναστολής στον κ. Μπάιντεν επειδή δεν είχε πληρώσει έγκαιρα τους φόρους το 2017 και το 2018.

Ο κ. Μπάιντεν αναμενόταν επίσης να συνάψει μια συμφωνία εκτροπής βάσει της οποίας θα ομολογούσε ένοχος ότι είχε πει ψέματα σε ένα έντυπο ελέγχου ιστορικού όπλου όταν είπε ότι δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών όταν αγόρασε ένα πιστόλι κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου. χρονικό διάστημα, αλλά θα απέσυρε την ένσταση μετά την ολοκλήρωση των όρων της συμφωνίας εκτροπής, η οποία συχνά απαιτεί κοινωνική εργασία και συνεχή νηφαλιότητα επαληθευμένη με τεστ ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, είπε στον δικαστή Νορέικα ότι ήταν νηφάλιος από το 2019, αλλά βρισκόταν και βγήκε από θεραπεία ναρκωτικών για περίπου δύο δεκαετίες.

Το αδιέξοδο στη διαδικασία εμφανίστηκε όταν η δικαστής ρώτησε τους εισαγγελείς και τους συνηγόρους υπεράσπισης εάν κατανοούσαν την ακρόαση για την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας κατά του κ. Μπάιντεν, και όταν οι εισαγγελείς είπαν ότι αυτό δεν ήταν κατανοητό, διέταξε τους εισαγγελείς και τους συνηγόρους υπεράσπισης του γιου του προέδρου να να συζητήσουν εάν έχουν ακόμη συμφωνία.

Το χάος στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ έρχεται μετά από χρόνια προσπαθειών των Ρεπουμπλικανών να οπλίσουν τις ιδιωτικές επιχειρηματικές υποθέσεις του Χάντερ Μπάιντεν και τα προβλήματα κατάχρησης ουσιών εναντίον του πατέρα του που χρονολογούνται από τα μέσα του 2019, όταν ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να εκβιάσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. να ανακοινώσει ψευδείς έρευνες για τον Χάντερ Μπάιντεν και τον πατέρα του, ο οποίος τότε σκεφτόταν να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2020.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν περάσει χρόνια ισχυριζόμενοι ότι η δουλειά του Χάντερ Μπάιντεν για μια ουκρανική εταιρεία ενέργειας, την Burisma, ήταν ο λόγος που ο Μπάιντεν εφάρμοσε την πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα ως αντιπρόεδρος όταν ώθησε τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, να εκδιώξει έναν εισαγγελέα του οποίου ζητήθηκε η απόλυση. από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΔΝΤ και άλλες οντότητες που υποστήριζαν οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία.

Οι ψευδείς ισχυρισμοί ήταν εκείνοι που παρακίνησαν τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προσπαθήσει να εκβιάσει τον διάδοχο του Ποροσένκο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να ανακοινώσει ψευδείς έρευνες για τους Μπάιντεν, οδηγώντας στην πρώτη από τις δύο δίκες παραπομπής του Τραμπ.

Αν και οι Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίστηκαν ότι ο Μπάιντεν έχει μια υπερβολικά επιεικής συμφωνίας λόγω πολιτικής ευνοιοκρατίας, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει λάβει μέτρα για να παρέμβει στην έρευνα, η οποία διεξάγεται από έναν διορισμένο Τραμπ, στον οποίο ζητήθηκε να παραμείνει να κρατήσει έναν βαθμό διαχωρισμού μεταξύ του Λευκού Οίκου και της έρευνας του γιου του προέδρου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά”