Το 82% των αφεντικών λένε ότι οι δεξιότητες είναι πιο σημαντικές από τα προσόντα στην εργασία

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

Το 82% των αφεντικών λένε ότι οι δεξιότητες είναι πιο σημαντικές από τα προσόντα στην εργασία

Δημοσίευση από petros »

Τι κάνει έναν κατάλληλο υποψήφιο; Ακόμη και πριν από την έναρξη της πανδημίας, έλαβε χώρα μια αλλαγή παραδείγματος κατά την οποία οι υποψήφιοι εργοδότες, οι υπεύθυνοι προσλήψεων και οι κυνηγοί κεφαλών, επικεντρώνονταν στις εφαρμοστέες δεξιότητες και την οξυδέρκεια ενός υποψηφίου, πάνω από τα προσόντα και την εμπειρία τους.

Στο σημερινό τοπίο, τα σχετικά πτυχία είναι πιο συνηθισμένα από ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι οι δυνατότητες μιας μελλοντικής πρόσληψης πρέπει να μετρηθούν αλλού.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη παγκόσμια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη Salesforce, το 82% των ηγετών επιχειρήσεων πιστεύουν ότι οι δεξιότητες είναι πιο σημαντικές κατά την αξιολόγηση μιας πιθανής πρόσληψης, ενώ μόλις το 18% συμφωνεί ότι τα πτυχία και τα προσόντα που αφορούν τον κλάδο πρέπει να έχουν προτεραιότητα.

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την ασυμφωνία εκεί, αλλά υπάρχει μια λεπτή ισορροπία. Η πρόσληψη ενός ατόμου με ισχυρές δεξιότητες αλλά χαμηλής εμπειρίας μπορεί να προωθήσει την καινοτομία, να αυξήσει την απόδοση και να συμβάλει στην τόνωση της διαφορετικότητας, ενώ η επιλογή υποψηφίων με υψηλή εμπειρία μπορεί να φέρει ένα ασφαλές ζευγάρι χέρια σε μια ομάδα.

Κάθε κενή θέση είναι διαφορετική και ένας σοφός ηγέτης θα γνωρίζει ποια επιλογή είναι η σωστή – σε κάθε περίπτωση, το 98% των ηγετών πιστεύει ότι η στροφή σε προσλήψεις βάσει δεξιοτήτων παρέχει επιχειρηματικά οφέλη.

Στην περίπτωση των προσλήψεων που βασίζονται σε δεξιότητες, η ίδια έρευνα αποκαλύπτει μια διαφορά μεταξύ των δεξιοτήτων που αναζητούν οι εταιρείες και εκείνων που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από το εργατικό δυναμικό. Τέσσερις στους πέντε εργαζόμενους αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν ψηφιακές δεξιότητες στην καθημερινή τους εργασία.

Αυτά περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό τεχνολογία συνεργασίας, ψηφιακή διαχείριση και εργαλεία διαχείρισης έργων. Αντίθετα, οι δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι από τις λιγότερο κοινές μεταξύ των εργαζομένων και οι λιγότερο χρησιμοποιούμενες σε καθημερινούς ρόλους. Αυτά περιλαμβάνουν την τεχνητή νοημοσύνη και την ανάπτυξη κωδικοποίησης/εφαρμογής.

Ναι, υπάρχει και πάλι ––γενική τεχνητή νοημοσύνη. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ως το θέμα του 2023, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 60% των ατόμων είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική χρήσης γενετικής τεχνητής νοημοσύνης με κάποια ιδιότητα στη δουλειά τους.

Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνους που ανησυχούν ότι η τεχνολογία θα τους αντικαταστήσει (42%). Επιπλέον, η πλειονότητα των εταιρειών παγκοσμίως (67%) διερευνά τρόπους ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στις καθημερινές τους λειτουργίες.

Επομένως, εάν έχουμε εργοδότες από τη μία πλευρά που θέλουν βελτιωμένες ψηφιακές δεξιότητες στο εργατικό δυναμικό τους και νέες προσλήψεις, και ομάδες που δεν έχουν αυτές τις δεξιότητες αλλά θέλουν να μάθουν, τι μπορεί να γίνει;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να ενισχύσετε τις ψηφιακές σας δεξιότητες για να ενισχύσετε την παραγωγικότητα και την απασχολησιμότητα μακροπρόθεσμα:

1. Παρακολουθήστε δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα

Η συζήτηση δεξιοτήτων και εμπειρίας επικεντρώνεται στα προσόντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συνεχής μάθηση είναι το κλειδί για την αναβάθμιση δεξιοτήτων. Είτε πρόκειται για κωδικοποίηση, ψηφιακό μάρκετινγκ, σχεδιασμό, SEO ή άλλο θέμα, υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς εξερεύνηση που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε γρήγορα νέες δεξιότητες – εάν είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε χρόνο.

Φυσικά, θα πρέπει πάντα να ερευνάτε πρώτα την πηγή για να βεβαιωθείτε ότι αυτό που λαμβάνετε είναι αυθεντικό.

2. Διαμορφώστε την παρουσία σας στο διαδίκτυο

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής στο σπίτι και στον χώρο εργασίας, αλλά μόνο ένα κλάσμα των χρηστών κάνει το παραπάνω μίλι για να κάνει το προφίλ τους μια πραγματική ψηφιακή φωτογραφία του εαυτού τους.

Είτε πρόκειται για συνδυασμούς χρωμάτων και ένα ημερολόγιο περιεχομένου στο Instagram, είτε για ένα υπερ-λεπτομερές LinkedIn, η δημιουργία της σελίδας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα σας ενθαρρύνει να αγαπήσετε και να αποκτήσετε νέες δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την παρουσία σας στο διαδίκτυο και θα ενισχύσουν τις δυνατότητές σας ανάμεσα σε υποψήφιους εργοδότες.

3. Ακολουθήστε τις τάσεις της τεχνολογίας και αγκαλιάστε τις σε πραγματικό χρόνο

Δεν μπορεί να αναμένεται κανείς να αναβαθμίσει τις δεξιότητες σε σχετικούς ψηφιακούς τομείς χωρίς να γνωρίζει από πού προέρχονται οι πιο πολύτιμες τάσεις. Στις ειδήσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακόμη και από στόμα σε στόμα, ένα έντονο ένστικτο μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε πού πρόκειται να γίνει το επόμενο μεγάλο βήμα

4. Βάλτε ένα σκοπό

Εάν πιστεύετε ότι ο χώρος εργασίας σας θα μπορούσε να βελτιωθεί με συνεχή ψηφιακό μετασχηματισμό, γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε. Πάρτε όσα μάθατε παραπάνω και δείξτε πόσο πολύτιμες μπορεί να είναι οι νέες ψηφιακές δεξιότητες. με τον καιρό, ο εργοδότης σας θα τους αγκαλιάσει επίσης.

Το να βλέπεις το δρόμο μπροστά είναι μια βασική δεξιότητα από μόνη της, οπότε αν πιστεύεις ότι τα ταλέντα σου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα με μια αλλαγή θέσης, εδώ είναι μερικές κενές θέσεις εργασίας στο NextPit Job Board .

Η Adobe έχει πολλές κενές θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του Μηχανικού Μηχανικής Εκμάθησης για την τεράστια πλατφόρμα δεδομένων της. Όλοι οι ρόλοι στην Adobe αφορούν τη βελτίωση του UX στη σουίτα δημιουργικών και σχεδιαστικών προϊόντων της και σε αυτόν τον ρόλο δεν διαφέρει. Θα συνεργαστείτε με πελάτες, αρχιτέκτονες, διαχείριση προϊόντων και θα εργαστείτε με μια επαναληπτική ομάδα επικεντρωμένη στη μηχανική για να δημιουργήσετε και να καθορίσετε απαιτήσεις προϊόντων, SDK και άλλα.

Το Netflix θέλει οι επιτυχημένοι υποψήφιοι να «έρθουν να κάνουν την καλύτερη δουλειά της καριέρας σας», με πολλούς διαθέσιμους ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του Data Scientist . Σε αυτόν τον ρόλο, θα σας ανατεθεί να βοηθήσετε στη μετατροπή της παγκόσμιας πλατφόρμας ροής για να εξυπηρετήσει την διαφοροποιημένη προσφορά προϊόντων της. Στον ρόλο, θα είστε καθοριστικοί στην αποκάλυψη ευκαιριών, επηρεάζοντας αποφάσεις και ενημερώνοντας τη μελλοντική κατεύθυνση της τεχνολογίας μέσω πειραματισμού και συνεργασίας.

Το Bloomberg αναζητά Επικεφαλής Ομάδας Μηχανικών Λογισμικού - Ασφάλεια πλατφόρμας στη Νέα Υόρκη. Θα είστε υπεύθυνοι για τη δημιουργία των θεμελιωδών εργαλείων και τεχνολογιών που θα επιτρέψουν στο Bloomberg να παρέχει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του με ασφάλεια. Ορισμένοι βασικοί τομείς εστίασης περιλαμβάνουν την κρυπτογράφηση και το απόρρητο δεδομένων, τα ισχυρά πλαίσια ελέγχου ταυτότητας, την πρόσβαση σε πόρους επόμενης γενιάς σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας και τον εντοπισμό και την ανάλυση ασφάλειας με χρήση τεχνολογιών δεδομένων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οικονομία”