Sony α7 Mark III

Απάντηση
Nikolaos
Δημοσιεύσεις: 461
Εγγραφή: Τρί Ιαν 19, 2021 5:02 pm

Sony α7 Mark III

Δημοσίευση από Nikolaos »

Γειά σας και από εμένα. Ασχολούμαι επαγγελματικά με βίντεο και όταν λέω βίντεο δεν εννοώ ότι κάνω κινηματογράφο αλλά οτιδήποτε άλλο. Γνωρίζοντας λοιπόν τι χρειάζομαι επέλεξα για αγορά τρίτης κάμερας την εξαιρετική sony a7iii. οπότε μετά από έντονη χρήση μια καλοκαιρινής σεζόν έχω να πω ότι είναι καταπληκτικό εργαλείο.

Αρχικά δεν έβρισκα ιδιαίτερο λόγο να πάω σε ένα ff σώμα και οι δύο λόγοι που το επέλεξα ήταν η μικρή διαφορά τιμής και έπειτα οι περισσότερες ροδέλες για ρυθμίσεις στο σώμα. Πριν την αγορά έκανα μια σχετική έρευνα μήπως κάποια εταιρεία έχει καλύτερη εξέλιξη και πρέπει να στραφω εκεί αλλά διαπίστωσα ότι στο κομμάτι βίντεο έχει ακόμα αρκετά χρόνια μπροστά από τα άλλα στρατόπεδα.

Στα βασικά σημεία που υπερτερεί είναι η εστίαση και η λήψη σε σκοτάδι τόσο όμως που στις άλλες εταιρείες δεν μπορείς καν να εμπιστευτείς εστίαση και σε χαμηλό φωτισμό η διαφορά τεράστια. είναι δυο πολύ βασικά σημεία που σε κάνουν πολύ πιο ευέλικτο. Άλλο ένα σημείο που κάνει διάφορα είναι ο ήχος και με ένα φτηνο εξωτερικό μικρόφωνο rode αξία 50 ευρώ και ο ήχος αγγίζει την τελειότητα και σίγουρα δεν απογοητεύει σε καμία περίπτωση. Σε συνδυασμό με τον tamron 28-74 f2.8 η απόδοση είναι άρτια και εννοείται ξεχνάς έξτρα φώτα ακόμα και σε συνθήκες πολύ αντίξοες.

Ένα σημείο που απογοητεύει είναι το δύσχρηστο μενού αν και μπορείς να φτιάξεις καρτέλα με αυτά που θέλεις να βρίσκεις ευκολότερα. το σώμα είναι ιδιαίτερα μικρό τόσο που δεν χρειάζεται θεωρώ. όπως και να έχει είναι ένα υβριδικό όπλο και τελικά σε αντίξοες συνθήκες μπορείς να διακρίνεις και μια μικρή διαφορά ποιότητας στην εικονα από τα crop σώματα που έχω . Μέχρι στιγμής αυτά από εμένα και εννοείται θα την συστήνα αλλά ο καθένας πρέπει να κάνει την έρευνα του ανάλογα με αυτό που θέλει να κάνει .
Katerina
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 17, 2021 5:09 pm

Δημοσίευση από Katerina »

Τι να πει κανείς για το κορυφαίο μηχάνημα που κάνει σχεδόν τα πάντα μπαίνω στη διαδικασία σύγκρισης, καθώς κάθε μηχανή προσφέρει διαφορετικές μεθοδεύσεις, προσεγγίσεις και δυναμική, αναλογικά με τα χρήματα που ξοδεύεις με το συγκεκριμένο παίρνεις δυνατότητες που πριν λίγα χρόνια πρόσφεραν πολύ ακριβές κάμερες η φωτογραφικές. Είναι μια υβριδική μηχανή που στα κατάλληλα χέρια αξιοποιείται , έχει μια καμπύλη εκμάθησης αρκετά μεγάλη , με τακτικές ενημερώσεις και υπομονή παραμετροποιήσεις και τη φέρνεις στα μετρά σου. Μειονέκτημα η οθόνη αφής που δουλεύει για την εστίαση και την προεπισκόπηση φωτογραφιών , μια εστίαση (autofocus) όμως που κατατάσσεται στην κορυφαία παγκοσμίως καθώς έχει δοκιμαστεί και από ειδικούς του κινηματογράφου.

Οι φακοί για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της πρέπει να μπει το χέρι στην τσέπη, ο 85mm f 1.8 sony είναι ένας βασικός, για κίνηση σε τρίποδα και gimbal , crop δε προτείνω μονό όταν είναι αναγκαίο , το clear image zoom στο x2 κάνει καλή δουλειά με λιγοστή απώλεια ποιότητας ( στο c4 με βόλεψε ) με σχετικά γρήγορο servo ζουμ που θυμίζει τον παλιό crop sony servo 18-200 mm f3,5-6,3 ..

Ο 24-105mm f4 G είναι άριστος για βίντεο σε όλες τις περιπτώσεις , σταθεροποίηση , όμορφη αποεστίαση με το βαρέλι ζουμ να επεκτείνεται σε αντίθεση με τον ίδιο crop που είναι εσωτερικό 50mm fe 1.8 είναι μέτριος σε όλα θέλει πολλές δοκιμές πριν να βγεις για γύρισμα , η εστίαση με το φλου κάνουν παιχνίδι συνεχεία , αρκετά φθηνός φυσικά .

Το κιτ 28-70mm f3,5-5,6 σε ξελασπώνει σε όλες τις περιπτώσεις αρκετά κάλος με καλή σταθεροποίηση και στο χέρι χρησιμοποιείται άνετα (με προσοχή γιατί την οθόνη της σονυ δεν την εμπιστεύεσαι εύκολα , 1m dot lcd γαρ) άλλα δεν είναι αδιάβροχος.

Χρειάζεσαι εξωτερικό κάλο πυκνωτικό μικρόφωνο , πολυκατευθυντικό δε συστήνεται , φυσικά μπορείς να καταγραφείς και σκέτα αν συνδυάζεται με άλλες κάμερες που έχουν δοκιμασμένη καλή καταγραφή ήχου(η εξωτερικό καταγραφικό ήχου). Άποψη μου πως για βίντεο είναι προσανατολισμένη ειδικά νύχτα με φωτεινό φακό (f2.8 και κάτω) και picture profile βραδινό (pp7!) μπορείς να αποδώσεις αξιοσημείωτο υλικό (όχι πάνω από 6400 iso , στα 4000 τράβας χωρίς κόκκο!)slow motion 1080p 120 fps κινηματογραφικό!(έχει από 1 fps slo mo!!).

Θα ήθελα οθόνη αφής για περιήγηση και ρυθμίσεις , πιο δημιουργικό μενού , περισσότερους φακούς ειδικά ζουμ , όμως και με σταθερούς καλύπτεις τις ανάγκες σου.. το 4k hdr -hlg- είναι ωραίο έπειτα από αρκετές δοκιμές για να καταλάβεις την αισθητική που σου προσδίδει η κάθε επιλογή μικρορύθμισης. στο μόνιτορ σου κοινώς)..το awbalance είναι περίεργο αν και εικάζεται ότι το color science είναι κοντά στο ανθρωπινό μάτι με προτοποθέτηση , αν δεν είστε σίγουροι βάλτε s log και λίγο θερμά kelvin αν υπάρχει αρκετό φως στο περιβάλλον, αλλιώς και με pp1 κάνεις δουλειά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, προσοχή στους φακούς , κάθε ένας έχει διαφορετικά αποτελέσματα .(σε χρωματική διάθλαση, παραμόρφωση, οξύτητα κτλ.)

Με (χειροκίνητο κυρίως ) φακούς και f χαμηλό (η τηλεφακό) όντως κάνεις φοβερό bokeh ...(το autofocus λειτουργεί εφόσον το περιορίσεις με μικρορυθμίσεις (dmf mode) όμως το χειροκίνητο focus pulling δε συγκρίνεται σε άποψη , αισθητική κτλ.) Ενέργεια έως και 3 ώρες με μια μπαταριά σε fhd 50 fps , 50 mbps .. κλειστό το viewfinder κανονική φωτεινότητα στην οθόνη. Πάρτε κάλο γυαλί για ν αποδώσει όσο δυνατόν καλύτερα το 8bit 4:2:0 με σημασία στα codecs , πχ στα 100 fps 60mbps 100 shutterspeed 1080p είναι εκπληκτική η απόδοση .. (και στα pictures profiles η εκμάθηση είναι αργή όμως δικαιώνει ειδικά στην ευκολία του colorgrading )..8 bit 4:2:2 μόνο με εξωτερικό recorder , δεν έχω δει μέχρι σήμερα κάποιον να ξεζουμίζει εντελώς την δυναμική της μηχανής , οποίος γνωρίζει ας αφήσει link σε δικό του review ..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Mirrorless Φωτογραφικές Μηχανές”