JK Rowling: Προτιμώ να πάω φυλακή αντί να αποκαλώ τις τρανς «γυναίκες»

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

JK Rowling: Προτιμώ να πάω φυλακή αντί να αποκαλώ τις τρανς «γυναίκες»

Δημοσίευση από petros »

Η JK Rowling είπε ότι θα πήγαινε ευχαρίστως στη φυλακή αντί να αναφέρεται στις τρανς γυναίκες ως «γυναίκες».

Ο συγγραφέας του Χάρι Πότερ απάντησε σε αναφορές ότι η επόμενη κυβέρνηση των Εργατικών θα μετατρέψει τις επιθέσεις με κίνητρο το μίσος για το φύλο του θύματος σε «επιβαρυντικά αδικήματα», τα οποία θα μπορούσαν να επιφέρουν ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Αυτό θα μπορούσε να επιφέρει ποινή φυλάκισης για την άρνηση χρήσης των αντωνυμιών «αυτή/της» για τρανς γυναίκες, που γεννήθηκαν αρσενικά, παράλληλα με αδικήματα όπως η επίθεση και η παρενόχληση με κίνητρο το μίσος για τη φυλή ή τη θρησκεία κάποιου.

Η Ρόουλινγκ, η οποία πιστεύεται ότι έχει περιουσία αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών, έδωσε δωρεά 1 εκατομμυρίου λιρών στο κόμμα των Εργατικών το 2008, μια δεκαετία πριν η συζήτηση για τις τρανσέξουαλ γίνει κυρίαρχη και δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά με τις επικριτικές της απόψεις για το φύλο το 2019.

Τα σχόλιά της για την αναφερόμενη πρόταση του Εργατικού Κόμματος για εγκλήματα μίσους έρχονται αφότου επιτέθηκε στη Λίζα Νάντι για τη στάση της στα τρανς ζητήματα, αποκαλώντας την «έναν από τους μεγαλύτερους λόγους που πολλές γυναίκες στην Αριστερά δεν εμπιστεύονται πλέον τους Εργατικούς».

Επέκρινε τον σκιώδη γραμματέα Διεθνούς Ανάπτυξης που έκανε μια ομιλία στο συνέδριο των Εργατικών λέγοντας ότι θα υπερασπιστεί τα «δικαιώματα των γυναικών», παρόλο που είχε προηγουμένως προτείνει ότι θα έστελνε μια τρανς γυναίκα βιαστή σε μια γυναικεία φυλακή.

Πέρυσι, η Rowling επιτέθηκε επίσης στον ηγέτη Sir Keir Starmer επειδή είπε ότι «οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες» .

Υπονοώντας την καταστολή των Εργατικών εάν κερδίσει τις εκλογές του επόμενου έτους, η Anneliese Dodds, η σκιώδης γραμματέας γυναικών και ισοτήτων, είπε: «Οι Συντηρητικοί αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τα LGBT+ άτομα με την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν το έγκλημα μίσους, συμπεριλαμβανομένου του βίαιου εγκλήματος μίσους.

«Το Εργατικό Κόμμα θα ενισχύσει τη νομοθεσία για να διασφαλίσει ότι οι δράστες του μίσους κατά των LGBT+ δεν θα μπορούν πλέον να αποφεύγουν μεγαλύτερες ποινές».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τέχνες”