Η Amazon θα ρίξει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη σουίτα cloud του Microsoft 365

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

Η Amazon θα ρίξει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη σουίτα cloud του Microsoft 365

Δημοσίευση από petros »

Η Microsoft πρόκειται να καλωσορίσει την Amazon ως μεγάλο επενδυτή για το λογισμικό της σε μια συμφωνία που πιστεύεται ότι αξίζει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε διάστημα πέντε ετών, σύμφωνα με το Insider , το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει υπάρχει τεκμηριωμένη απόδειξη και επικαλείται μια ανώνυμη πηγή που λέγεται ότι γνωρίζει την κατάσταση.

Τέσσερις στις πέντε εταιρείες του Fortune 500 χρησιμοποιούν τα εργαλεία παραγωγικότητας της Microsoft και η Amazon εκτελεί on-prem εκδόσεις του Microsoft Office πριν από τη μετάβαση στη σουίτα που βασίζεται σε semi cloud.

Η Amazon αναμένεται να χρησιμοποιήσει άδειες Microsoft 365 για εταιρικούς υπαλλήλους και εργαζομένους σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και είναι πιθανό να αρχίσει να τις κυκλοφορεί ήδη από τον Νοέμβριο, με μια πλήρη μετάβαση να έχει οριστεί για το επόμενο έτος.

Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες του Reg, το Microsoft 365 συνδυάζει τις γνωστές εφαρμογές γραφείου του γίγαντα του Redmond με υπηρεσίες email και cloud και υποστηρίζεται ότι ορισμένοι υπάλληλοι της Amazon είναι πιθανό να τις βρουν πιο ευχάριστες από τις εφαρμογές της Amazon , συμπεριλαμβανομένων των Amazon WorkMail, WorkDocs και του Chime εφαρμογή συναντήσεων.

Η Microsoft είπε στο The Register ότι δεν σχολιάζει εικασίες σχετικά με συμφωνίες πελατών και η Amazon δεν απάντησε αμέσως στο αίτημά μας για επιβεβαίωση.

Αυτό δεν είναι το πρώτο σημάδι μιας λιγότερο από παγωμένη σχέση μεταξύ των δύο γίγαντων του cloud, με τη Microsoft να κάνει μια παραχώρηση τον Αύγουστο που επέτρεψε στους τελικούς χρήστες με υπάρχουσες άδειες για λογισμικό, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών Microsoft 365, να τις εκτελούν σε AWS εντός του Amazon WorkSpaces εικονική υποδομή επιφάνειας εργασίας. Οι πελάτες σε άλλες πλατφόρμες cloud, όπως το Google Cloud ή η Alibaba, εξακολουθούσαν να υποχρεούνται να αγοράζουν νέες άδειες για την εκτέλεση του λογισμικού σε αυτά τα σύννεφα.

Επίσης τον Αύγουστο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους πελάτες να αγοράσουν το Microsoft 365 και το Office 365 χωρίς την εφαρμογή συνεργασίας Teams, η οποία θεωρήθηκε ως μέρος μιας προσπάθειας να εκτονωθεί η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις πρακτικές αδειοδότησης cloud της εταιρείας.

Η Microsoft και η Amazon ελέγχουν ουσιαστικά τη μερίδα του λέοντος στην αγορά cloud, με το AWS να αντιπροσωπεύει το 40% της παγκόσμιας αγοράς για υπηρεσίες υποδομής cloud και το Azure ένα επιπλέον 21,5%, σύμφωνα με στοιχεία της Gartner .
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για το διαδίκτυο”