Η Roblox λέει στους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο ή να βρουν άλλη δουλειά

Απάντηση
petros
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τρί Φεβ 14, 2023 2:21 pm

Η Roblox λέει στους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο ή να βρουν άλλη δουλειά

Δημοσίευση από petros »

Έχουν τρεις μήνες για να αποφασίσουν.

Η Roblox εντάχθηκε στη μακρά λίστα εταιρειών που λένε στους υπαλλήλους της ότι πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Όπως και η Amazon, αφού η εταιρεία έχει δώσει στους εργαζόμενους ένα τελεσίγραφο: να επιστρέψουν ή να βρουν άλλη δουλειά.

Ο David Baszucki, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Roblox , έκανε την ανακοίνωση σε ένα email προς το προσωπικό που κοινοποιήθηκε δημόσια. Έγραψε ότι ορισμένοι υπάλληλοι θα κληθούν να αρχίσουν να εργάζονται ξανά στα κεντρικά γραφεία της Roblox στο San Mateo μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, καθώς η εταιρεία σταματάει την εξ αποστάσεως εργασία.

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους άλλους οργανισμούς, η Roblox υιοθετεί ένα υβριδικό πρόγραμμα τριών ημερών την εβδομάδα (Τρίτη έως Πέμπτη).

Η επιστροφή στο γραφείο είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πεθάνει. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων προτιμά να εγκαταλείψει τη δουλειά του παρά να σταματήσει να εργάζεται από το σπίτι με πλήρη απασχόληση.

Η Roblox δίνει στο προσωπικό της προθεσμία μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2024, για να αποφασίσει αν θέλει να μείνει. Όσοι συνεχίσουν να εργάζονται στη Roblox και μετακομίσουν θα λάβουν βοήθεια με τα έξοδα μετεγκατάστασης, εάν χρειαστεί. Αναμένεται να αρχίσουν να εργάζονται από τα γραφεία του στο San Mateo έως τις 15 Ιουλίου 2024.

Οι εργαζόμενοι της Roblox που δεν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο γραφείο ή "δεν μπορούν να μετεγκατασταθούν", όπως το θέτει ο Baszucki, μπορούν να παραμείνουν στην εταιρεία μέχρι τις 15 Απριλίου 2024. Οι εργαζόμενοι που αποχωρούν θα λάβουν πακέτο απόλυσης με βάση το επίπεδο και τη θητεία τους της υπηρεσίας, μαζί με έξι μήνες κάλυψης υγειονομικής περίθαλψης για όλους με βάση τις πολιτικές τους.

Είναι λίγο ειρωνικό το γεγονός ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roblox, μιας εταιρείας που ασχολείται αποκλειστικά με τους εικονικούς κόσμους και έχει ακόμη και τη δική της πλατφόρμα στρατολόγησης στο παιχνίδι , λέει ότι η προσωπική εργασία είναι πιο ελκυστική, συνεργατική και παραγωγική από τους εικονικούς χώρους εργασίας. Αλλά στη συνέχεια το Zoom, ο οργανισμός που έγινε συνώνυμος με την εργασία από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έκανε το ίδιο πράγμα .

Τον Αύγουστο, η Amazon εξέδωσε ένα παρόμοιο τελεσίγραφο στους υπαλλήλους της, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό απωθούσαν την εντολή επιστροφής στην εργασία της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Andy Jassy εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση σε όσους δεν ήθελαν να επιστρέψουν: «Μάλλον δεν θα σας βγει».

Εκτός από το Amazon και το Zoom, η Roblox εντάσσεται στις TikTok, IBM Software, Google, Dell, Apple, Meta, X/Twitter και πολλούς άλλους που έχουν τερματίσει την εξ αποστάσεως εργασία πλήρους απασχόλησης, μια κίνηση που κάποιες εταιρείες υποσχέθηκαν κάποτε ότι δεν θα συμβεί ποτέ.

Έχουν γίνει πολλές μελέτες που δείχνουν τα οφέλη της εργασίας από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης ψυχικής υγείας, της καλύτερης ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ζωής και μη απώλειας χρόνου κατά τη διάρκεια της μετακίνησης. Ωστόσο, μια μελέτη από τις αρχές του τρέχοντος έτους ισχυρίστηκε ότι η παραγωγικότητα μειώθηκε κατά 18% μεταξύ των εργαζομένων στο σπίτι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Xbox παιχνίδια”