Υπάρχουν συστάσεις για εξαρτήματα IBC

Απάντηση
kuraaa
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Παρ Δεκ 22, 2023 4:44 am

Υπάρχουν συστάσεις για εξαρτήματα IBC

Δημοσίευση από kuraaa »

Γεια σε όλους, πρόσφατα θέλω να αγοράσω μερικές φωτοβολταϊκές μονάδες IBC για δοκιμή. Ωστόσο, δεδομένου ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν πολλοί πάροχοι μονάδων IBC στην αγορά, γνωρίζω επί του παρόντος τα IBC SOLAR, Longi Solar, Maysun Solar και futurasun, μεταξύ άλλων. Εκτός από αυτές τις μάρκες, υπάρχουν άλλες μάρκες που προτείνετε

Ή αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει προϊόντα IBC, θα ήθελα επίσης να μάθω κάποιες πραγματικές εμπειρίες μετά την εγκατάσταση για αναφορά.

Σας ευχαριστώ όλους!
stavros
Δημοσιεύσεις: 112
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

Δημοσίευση από stavros »

Γειά σου φίλε μου, εφόσον σκοπεύεις να επενδύσεις στην αγορά μιας φωτοβολταϊκής μονάδας IBC, τότε σου προτείνω να αγοράσεις από κάποια γνωστή μάρκα, όπως μία από αυτές που προανέφερες παραπάνω και μην ασχολείσαι με φτηνιάρικα προϊόντα, γιατί στο τέλος θα σου βγουν πιο ακριβά με τα προβλήματα πού θα προκύψουν, όπως και τις επιδιορθώσεις ή τις επισκευές που θα αναγκαστείς να κάνεις σε βάθος χρόνου.

Να εξηγήσω στους υπόλοιπους χρήστες που δεν γνωρίζουν τι είναι οι μονάδες IBC.

Οι φωτοβολταϊκές μονάδες IBC (interdigitated back contact) είναι ένα νέο είδος φωτοβολταϊκών μονάδων που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την απόδοση και τη διάρκεια ζωής των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Οι μονάδες IBC χρησιμοποιούν μια διαφορετική σχεδίαση από τις παραδοσιακές φωτοβολταϊκές μονάδες, με τα ηλεκτρόδια να τοποθετούνται στο πίσω μέρος των κυττάρων. Αυτή η σχεδίαση επιτρέπει στα φωτοβολταϊκά κύτταρα να απορροφούν περισσότερο φως και να παράγουν περισσότερη ενέργεια.

Οι μονάδες IBC έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών φωτοβολταϊκών μονάδων. Έχουν υψηλότερη απόδοση, με ορισμένες μονάδες IBC να παράγουν έως και 20% περισσότερη ενέργεια από τις παραδοσιακές μονάδες. Έχουν επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, με ορισμένες μονάδες IBC να εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν έως και 50 χρόνια.

Οι μονάδες IBC είναι ακόμα σχετικά νέες και πιο ακριβές από τις παραδοσιακές φωτοβολταϊκές μονάδες. Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, είναι πιθανό οι μονάδες IBC να γίνουν πιο προσιτές και να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές μονάδες ως η προτιμώμενη επιλογή για φωτοβολταϊκά συστήματα.
seriani
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 17, 2021 9:41 pm

Δημοσίευση από seriani »

Xαιρετώ και εγώ τους υπόλοιπους χρήστες στο φόρουμ.

Και εγώ είμαι της ίδιας άποψης, και σου προτείνω να πας σε κάποια επώνυμη μάρκα, γιατί είναι ένα προϊόν που αν γίνει καλή συντήρηση μπορεί να αντέξει ακόμη και μερικές δεκαετίες. Συνεπώς δεν έχει λογική να πας σε κάτι φθηνό που ενδεχομένως να παρουσιάσει προβλήματα λόγω κακής ποιότητας εξαρτημάτων και υλικών
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλιακοί Συλλέκτες”