Το Chrome Web Store εισάγει ενημερώσεις στις πολιτικές για επεκτάσεις που χρησιμοποιούν MV3

Απάντηση
Areti
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 11, 2022 12:24 pm

Το Chrome Web Store εισάγει ενημερώσεις στις πολιτικές για επεκτάσεις που χρησιμοποιούν MV3

Δημοσίευση από Areti »

Αγαπητέ προγραμματιστή,

Το Chrome Web Store εισάγει ενημερώσεις στις πολιτικές μας για επεκτάσεις που χρησιμοποιούν MV3. Αυτές οι ενημερώσεις επεκτείνουν τις δυνατότητες φόρτωσης απομακρυσμένου περιεχομένου εντός της επέκτασής σας, ενώ παραμένουν σε συμμόρφωση με τις πολιτικές μας για τον απομακρυσμένο κώδικα. Ακολουθεί ένας οδηγός για τις αλλαγές και τι σημαίνουν για την ανάπτυξη της επέκτασής σας:

1. Αυτοτελής λειτουργικότητα: Εστίαση στη διαφάνεια

Η βασική αρχή παραμένει: η πλήρης λειτουργικότητα της επέκτασής σας θα πρέπει να είναι εύκολα ορατή από τον κωδικό που υποβάλατε. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η λογική που οδηγεί την επέκτασή σας είναι καλά καθορισμένη στη βάση κωδίκων της.

2. Χρήση εξωτερικών πόρων: Εξασφάλιση ισορροπίας

Οι επεκτάσεις μπορούν ακόμα να παραπέμπουν και να φορτώνουν δεδομένα από εξωτερικές πηγές, αλλά αυτοί οι πόροι δεν πρέπει να περιέχουν καμία λογική. Οι επεκτάσεις επιτρέπεται να εκτελούν λογική από απομακρυσμένες πηγές μόνο μέσω τεκμηριωμένων API, όπως το API Debugger και το User Scripts API. Αυτό επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και ασφάλειας, επιτρέποντας εξωτερικά δεδομένα χωρίς να διακυβεύεται η διαφανής φύση της λειτουργικότητας της επέκτασής σας.

3. Μεμονωμένα πλαίσια: Εξαιρέσεις και Ευθύνες

Ο κώδικας που εκτελείται σε μεμονωμένα περιβάλλοντα, όπως iframes και σελίδες δοκιμών, εξαιρείται από ορισμένους περιορισμούς στη φόρτωση κώδικα από απομακρυσμένες πηγές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η διαφάνεια. Η πλήρης λειτουργικότητα της επέκτασής σας θα πρέπει να είναι ακόμα ευδιάκριτη σε αυτά τα πλαίσια.

4. Συνέπειες της διαδικασίας επανεξέτασης: Σημείωση σχετικά με την επιβολή

Εάν δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε την πλήρη λειτουργικότητα της επέκτασής σας κατά τη διαδικασία ελέγχου, ενδέχεται να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες. Υποβολές που στερούνται σαφήνειας ή παραβιάζουν πολιτικές ενδέχεται να απορριφθούν ή να αφαιρεθούν από το Chrome Web Store.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σημερινή καθοδήγηση στις Πολιτικές προγράμματος . Αυτές οι διευκρινίσεις πολιτικής θα τεθούν σε ισχύ στις 15 Απριλίου 2024. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι επεκτάσεις που παραβιάζουν αυτές τις νέες πολιτικές ενδέχεται να καταργηθούν από το Chrome Web Store και να απενεργοποιηθούν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Google Chrome”