Βρείτε γρήγορα που κρύβονται τα αρχεία σας

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Βρείτε γρήγορα που κρύβονται τα αρχεία σας

Δημοσίευση από Takis »

Οι σκληροί δίσκοι παχαίνουν ολοένα και περισσότερο και τα gigabytes ρέουν άφθονα. Αν είστε σαν και μένα, πολύ πιθανόν το home folder σας στο OS X να έχει γίνει μία απέραντη αποθήκη. Παρόλο που τα πάντα είναι οργανωμένα (τουλάχιστον στα μάτια μου) σε φακέλους, οι υποφάκελοι είναι τόσοι πολλοί που αρκετές φορές αναρωτιέμαι για το ακριβές path που βρίσκομαι. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν θέλω να γράψω κάπου όλο το path ενός αρχείου. Και επειδή πάνε χρόνια από τότε που τσακώθηκα με το terminal, ορίστε οι λύσεις που βρήκα για να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη.

1. Το πρώτο πράγμα που κάνω πλέον σε κάθε εγκατάσταση του Mac OS X είναι να αλλάξω την μπάρα με τα κουμπιά του Finder. Αυτό γίνεται ανοίγοντας ένα παράθυρο του και πηγαίνοντας στο View > Customize Toolbar... Από την λίστα με τα κουμπιά που εμφανίζεται τραβάω στην μπάρα μου το κουμπί Path. Τώρα σε όποιο φάκελο κι αν βρίσκομαι μπορώ να ξέρω το ακριβές path με το πάτημα ενός κουμπιού και μάλιστα μπορώ να μεταβώ σε προηγούμενους φακέλους το ίδιο εύκολα.

2. Αν δεν σας αρέσουν τα πολλά κουμπιά και προτιμάτε να έχετε τα πάντα μπροστά στα μάτια σας, υπάρχει κάτι ακόμα πιο εύκολο. Και πάλι στον Finder πηγαίνουμε στο View > Show Path Bar και μία μικρή μπάρα θα κάνει την εμφάνιση της στο κάτω μέρος του παραθύρου δείχνοντας το ακριβές path που βρισκόμαστε. Το μειονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή η μπάρα εμφανίζεται μόνο στο παράθυρο που έχετε ανοιχτό. Επίσης κάνοντας κλικ σε κάποιο προηγούμενο φάκελο στο Path Bar, δεν μπορείτε να μεταβείτε σ' αυτό. Γι' αυτούς τους λόγους προσωπικά χρησιμοποιώ την πρώτη λύση.

3. Πολλές φορές χρειάστηκα να γράψω κάπου το ακριβές path ενός αρχείου ή μιας εφαρμογής και τις περισσότερες φορές αυτό ήταν υπερβολικά μακρύ κάνοντας την αντιγραφή βαρετή. Γι' αυτή τη περίπτωση θα σας συστήσω το Copy Path Finder Button. Ένα πολύ μικρό προγραμματάκι που αναλαμβάνει να αντιγράψει στο clipboard σας το ακριβές path οποιουδήποτε αρχείου, φακέλου ή εφαρμογής. Αφού το κατεβάσετε, αντιγράψτε το στο /Applications ή όπου αλλού σας βολεύει και από εκεί τραβήξτε το στην μπάρα του Finder. Τώρα επιλέξτε ένα φάκελο ή αρχείο και κάντε κλικ στο νέο σας κουμπί. Μην περιμένετε να βγει κάποιο μήνυμα ή παράθυρο, απλά κάντε ένα Command + V και θα δείτε ότι η επικόλληση θα φέρει το ακριβές path της εφαρμογής. wink
Απάντηση

Επιστροφή στο “Desktop”