Το πιο “γαμάτο” app για το καιρό!

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Το πιο “γαμάτο” app για το καιρό!

Δημοσίευση από Takis »

Το έχω πει άπειρες φορές, το όλο θέμα με τα apps για το καιρό έχει παραγίνει! Ένα νέο app καιρού κάνει την εμφάνιση του στο app store σχεδόν κάθε βδομάδα. Και το γαμώτο είναι πως πλέον είναι πάρα πολλές οι αξιόλογες προτάσεις. Όμως πόσες εφαρμογές καιρού μπορείς να έχεις. Ακόμα και αν τις βάλεις όλες, μία το πολύ δύο θα χρησιμοποιείς! Έτσι λοιπόν πριν καιρό αποφάσισα να σταματήσω να γράφω για το συγκεκριμένο είδος εφαρμογών γιατί απλά γίνεται χαμός και όλα είναι θέμα γούστου. Και τώρα ήρθε η “γαμάτη” εξαίρεση του κανόνα!

Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ “γαμάτες” λέξεις για να περιγράψω “γαμάτα” apps, αλλά η εν λόγω εφαρμογή είναι πολύ “γαμάτη” και μου το βγάζει. Πρόκειται για το Authentic Weather, του Tobias van Schneider το οποίο βασίζεται σε ένα πανέμορφο minimal design με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα διάφορα “γαμάτα” μηνύματα που εμφανίζει ανάλογα με το καιρό.
Authentic Weather is coming hopefully soon to your AppStore. Apple isn’t much into this sort of human language, so it might take a bit longer.
Βλέποντας τα screenshots για πρώτη φορά νόμιζα πως κάτι δεν διάβασα καλά. Μετά νόμιζα πως πρόκειται για κάποιο είδος πλάκας. Όμως το app είναι αληθινότατο, κυκλοφορεί ήδη για τα Blackberry και περιμένει την έγκριση της Apple για να το δούμε και στα iPhones. Γεγονός που με προβληματίζει ιδιαίτερα γιατί σε κάτι τέτοια θέματα η Apple συνήθως δείχνει πουριτανική στάση. Πάντως θεωρώ πως είναι κάτι που όντως έλειπε από το χώρο των weather apps και ακόμα κι όταν ο καιρός έχει τις μαύρες του, σίγουρα θα καταφέρει να σας χαρίσει ένα χαμόγελο γιατί απλά κανείς δεν περιμένει ένα app να του πει: It’s fucking raining now!
Απάντηση

Επιστροφή στο “MacOS”