Κρύψτε τα “περιττά” System Preferences

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Κρύψτε τα “περιττά” System Preferences

Δημοσίευση από Takis »

Το System Preferences είναι στο OS X ότι το Control Panel στα Windows. Κάτι τέτοιο λέω συνήθως στους νέους Macάδες που με βομβαρδίζουν με ερωτήσεις non-stop. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να μπορούσα να κρύψω τα περισσότερα εικονίδια από το System Preferences και να τους αφήσω ένα για να αλλάζουν wallpaper κι άλλο ένα για το iCloud. Αυτό σίγουρα θα έλυνε πολλές ερωτήσεις.

Εντάξει, ήμουν λίγο υπερβολικός στο παραπάνω παράδειγμα, αλλά είναι μερικές στιγμές που... #@^@#$%@

Πέραν της πλάκας όμως αν υπάρχει κάποιος λόγος που σας ενοχλεί κάποιο εικονίδιο, σας μπερδεύει ή τέλος πάντων δεν θέλετε να εμφανίζεται στο System Preferences αλλά η απεγκατάσταση δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, υπάρχει τρόπος να το κρύψετε. Ανοίγετε το System Preferences και από το μενού του πηγαίνετε στο View > Customize… Με αυτή την επιλογή εμφανίζεται ένα checkbox δίπλα από κάθε εικονίδιο. Απενεργοποιώντας κάποιο ή κάποια από αυτά, εξαφανίζει το εικονίδιο μόλις πατήσετε Done.

Αρκετά εύκολο tip και ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλετε να κάνετε πλάκα σε κάποιον που δεν έχει ψάξει καλά τις νέες αλλαγές του OS X Lion και Mountain Lion.
Απάντηση

Επιστροφή στο “MacOS”